Witchblade Deel 21

Witchblade deel 21

Voor het eerst in de geschiedenis heeft een drager van de Witchblade het wapen vrijwillig afgestaan. Ian Notthingham is de nieuwe drager. Maar hij heeft de hulp van Sara Pezzini nodig om zijn geliefde Setsuke te bevrijden. Sara Pezzini en Setsuke uit de strip Witchblade Ondertussen is er grote beroering in de stad want de leider van de first church of prosperity, D. Gavin Taylor, geeft na een paar jaar afwezigheid weer enkele lezingen. Maar daar gaan de gedachten van Sara niet naar uit. Samen met Notthingham is ze begonnen aan de redding van Setsuke. Waarom ze met deze internationale huurmoordenaar samen is gaan werken kan ze zelf eigenlijk ook niet verklaren. Hij weet dingen over haar en over de Witchblade die ze zelf ook aan de weet wil komen.
Bovendien zou ze niet weten hoe ze het wapen weer van Notthingham zou moeten afpakken. Vooraf heeft Notthingham al gezegd dat de klus uit de hand zou kunnen lopen en dat er doden zouden kunnen gaan vallen. Misschien valt het allemaal mee, maar Sara heeft Notthingham eerder aan het werk gezien. En de Witchblade geeft niets om onschuldige slachtoffers. Ze hoopt maar dat het aantal slachtoffers mee zal vallen. Een yakuza lid probeert Notthingham tegen te houden, tevergeefs. In de achterkamer treft hij een geknevelde Setsuke omringt door yakuza bewakers. Het gevecht begint. Het plan was dat Notthingham het meisje zou bevrijden, zij zou vluchten en hij zou de klus afmaken. Sara moet Setsuke opvangen en haar meenemen om vervolgens de politie te bellen. Sara wacht. Setsuke had allang op de parkeerplaats moeten zijn. Is er iets mis gegaan? Ze kan zichzelf wel voor haar hoofd slaan dat ze met het plan akkoord gegaan is. Inwendig voelt ze dat de Witchblade actief is. Sara besluit naar binnen te gaan en treft een nog vastgebonden Setsuke aan. Ze maakt het meisje los en voert haar naar buiten. Maar Setsuke stribbelt tegen, ze had bij het gevecht willen blijven. En hoewel ze nu buiten zijn weigert het meisje verder te gaan. Ze wacht op Ian Notthingham. Op Times Square vindt ondertussen de gebeurtenis plaats waar New York naar uitgekeken heeft. D. Gavin Taylor beklimt het podium. Al in de jaren 60 had hij door dat de massa hun problemen onmiddellijk willen vergeten. Daarom zijn drugs ook zo populair. De concerten die hij met zijn band toen gaf stonden bekend vanwege de drugs en seksuitspattingen. Maar hoewel hij over drugs zong, gebruikte Taylor zelf niets. Julie Pezzini, de zus van Sara, is een van de toehoorders. Ook Joe Siry hoort Taylor spreken maar is minder onder de indruk. Inmiddels zijn Ian Notthingham en Setsuke in de nacht van New York verdwenen. Aan een man geeft hij een boodschap en verwacht een schriftelijke bevestiging. Samen met het meisje loopt Notthingham langs het water. Setsuke tracht duidelijk te maken dat ze sterke gevoelens koestert voor de man die nu de Witchblade draagt. Maar Notthingham wil daar niets van weten. Bovendien hebben zowel hij als Sara een bezoek af te leggen. De politieagente gaat op bezoek bij haar moeder, maar de gesprekspartner van Notthingham is minder prettig.

Witchblade Deel 22

Witchblade deel 22

Sara is thuis, niet echt, maar zo voelt het wel voor haar. De vrouw die ze als haar moeder ziet is eigenlijk haar tante Ruth. Nadat hun vader was omgekomen is hun echte moeder weggegaan en zijn Sara en haar zus Julie onder de vleugels van Ruth gekomen. Tot haar verrassing hoort ze dat haar zus regelmatig bij Ruth langs gaat. Julie probeert haar leven weer op te pakken maar ze weet ook dat Sara haar als een mislukking ziet. De modewereld die niets geworden is bijvoorbeeld. Volgens Ruth is ook het zelfbeeld van Julie dat ze mislukt is. Ze vindt zichzelf nooit goed genoeg in vergelijking met Sara. Julie biedt Jake troost uit de strip Witchblade Maar ze doet haar best en ze wil niets liever dan dat Sara trots op haar is. Volgens Ruth kon Sara altijd op haar vader Vince terugvallen, Julie niet, want die was te jong. Ruth hoopt dat Sara haar zus een kans wil geven, ze is niet zoals hun moeder. Dan gaat de beeper van de politieagente en het gesprek moet worden afgebroken. Ze belt in de auto direct met de centrale van de politie die haar opgepiept heeft. Er is een lichaam gevonden op 17th street, de dode is een vrouw. Jake McCarthy is al te plekke. Maar er is iets bijzonders aan de oproep. Volgens de centrale is het binnen een bloedbad en er is nog geen identificatie maar men denkt dat de dode vrouw Cynthia Stewart is. De ex-vriendin van Jake McCarthy.
Het is al heel erg wanneer je als rechercheur de familie van een slachtoffer moet informeren. Het is nooit makkelijk, maar die mensen kennen ze niet. Nu zou het kunnen gaan om iemand die heel close is geweest met haar partner. Wanneer ze bij de plek aankomt, merkt ze dat de andere agenten Jake niet binnen hebben gelaten. De rechercheur vraagt Sara dan ook wat er aan de hand is. Dan vertelt ze wat er wordt vermoedt. En hoewel het Sara erg raakt, moet ze naar binnen, de identiteit bevestigen, de procedure volgen. Eenmaal binnen is er geen twijfel meer over de identiteit. De jonge vrouw is afgeslacht. Minutieus legt Sara elk detail vast, alles kan later van belang zijn. Op een nadere plek in de stad voert Ian Notthingham een strijd. Tegen zichzelf en tegen de Witchblade. Hij probeert de controle te houden nu hij zijn lichaam deelt met het wapen. Zijn lichaam staat bol van de energie die langzaam maar zeker zijn lichaam wil overnemen. En hij is bezig de strijd te verliezen. D. Gavin Taylor voert geen strijd, althans niet openlijk. Hij praat met een groep getrouwen over controle en over macht. Controle over de massa en hij is ervan overtuigd dat hij deze krijgt. Maar eenmaal buiten de vergaderzaal toont hij aan zijn beveiligers een ander gezicht. Ondertussen is Jake naar huis gegaan en heeft bezoek gekregen van Julie Pezzini. Zij en Sara hebben hun vader verloren, alleen kon ze er nooit over praten. Ze dringt er bij Jake op aan om niet dezelfde fout te maken, hij moet zijn pijn confronteren. Om hem te helpen gebruikt ze een citaat van Taylor en dan beseft Jake waarom Cynthia in New York was. De lezingen van Taylor! Van de patholoog-anatoom krijgt Sara in het mortuarium een voorwerp aangereikt dat in de maag van het slachtoffer zat. Later loopt Sara Pezzini peinzend over straat en staat plots oog in oog met Ian Notthingham. En hij vraagt om haar hulp.

Witchblade Deel 23

Witchblade deel 23

Ian Notthingham is pas kort de drager van de Witchblade en hij heeft de grootste moeite om het wapen in bedwang te houden. De enige die hem misschien kan helpen is de vrouw van wie hij het wapen overnam, Sara Pezzini. Julie Pezzini uit de strip Witchblade En hoewel Sara inmiddels wel wat gewend is, schrikt ze toch behoorlijk wanneer ze ziet hoe Ian Notthingham er aan toe is.Voor haar ogen voltrekt zich een verandering in de man die de Witchblade draagt. Het is duidelijk dat hij de controle kwijt aan het raken is. Eerst wilde ze alleen maar van het wapen af, zonder over de gevolgen na te denken. Ze weet wat de Witchblade doet met een gastheer die het niet zelf heeft gekozen. Ze wil geen tweede Danette, die fout zal ze geen tweede keer maken. De Witchblade zal altijd een onderdeel van haar leven blijven uitmaken. Nu wil het wapen toeslaan bij achteloze voorbijgangers, maar dat staat Sara niet toe. Ze beveelt het wapen om te stoppen. En het lukt, het wapen gehoorzaamt, het luistert.
Snel voert ze Ian Notthingham weg van de plek, ergens waar geen mensen zijn. In het park is gelegenheid om even met elkaar te praten. Ook Notthingham heeft zijn bekomst van het wapen en wil er weer vanaf, maar Sara heeft geen idee hoe dat aan te pakken. Bovendien moet ze de moord op Cynthia Stewart, de ex-vriendin van Jake McCarthy, onderzoeken. Maar ze heeft ook nog vragen voor Notthingham. Ze spreekt met hem af dat hij over een paar uur naar haar appartement komt. Zuchtend gaat de huurmoordenaar akkoord. Maar eerst gaat Sara naar de openbare bibliotheek van New York. De knoop die uit de maag van Cynthia Stewart kwam is een bijzondere, daar moet ze meer over aan de weet zien te komen. Want het is voorlopig haar enige aanwijzing in de moordzaak. Na lang zoeken vind ze wat ze zoekt. Het is de Marquis, van de fabrikant Ming Do. Misschien dat ze daar weten aan welk pak deze knoop gezeten heeft. Dan wordt haar gedachtegang onderbroken want haar zus Julie staat voor haar. Ze vertelt haar zus dat zij en Jake een belangrijke aanwijzing hebben gevonden. Hoewel Julie zegt dat ze haar best doet blijft Sara wantrouwig, meent haar zus het of niet? Nadat Julie is vertrokken gaat er een pijnscheut door Sara, er is iets met Ian Notthingham. De huidige drager van de Witchblade is op zoek gegaan naar antwoorden en belandt zo bij Adam Gahan, die de speciale divisie van justitie leidt. Maar Gahan wil hem niet vertellen wat er precies aan de hand is. Dat wist Notthingham ook toen Ken Irons hem aanmeldde voor het speciale programma Odin, met als doel om menselijk DNA te laten samensmelten met iets anders. Maar verder komt Gahan niet want de Witchblade wil actie. Sara is inmiddels bij de fabrikant Ming Do belandt maar die is niet bepaald mededeelzaam, het is duidelijk dat hij niet wil vertellen wat hij weet. Jake McCarthy is ook aan een onderzoek begonnen en begint bij de kerk van Taylor. Hier legt hij contact met een jonge vrouw genaamd Lemay. Alleen is Taylor op de hoogte en hij wil dat Jake uit de weg wordt geruimd.

Witchblade Deel 24

Witchblade deel 24

Het is nooit gemakkelijk wanneer nabestaanden het slachtoffer moeten komen identificeren in het mortuarium. Maar wanneer je het slachtoffer zelf hebt gekend, van haar hebt gehouden, en je ook de ouders persoonlijk kent is het bijna een onmogelijke opgave. Een interessant contact voor Jake uit de strip Witchblade Toch onttrekt Jake McCarthy zich niet aan deze pijnlijke plicht wanneer de ouders van Cynthia Stewart in New York zijn aangekomen. Wanneer hij met haar ouders praat, wordt het de rechercheur duidelijk dat Cynthia en ook haar ouders lid zijn van de kerk die geleidt wordt door Gavin Taylor. En laat deze man nu net de hoofdverdachte zijn in de ogen van Jake voor op de moord van Cynthia. De gedachten van Sara Pezzini blijven hangen op de knoop die in de maag van het slachtoffer gevonden is. Terwijl ze staat te wachten op afhaalchinees mompelt de agente wat in zichzelf, iets wat andere bezoekers natuurlijk wel opvalt. Gelukkig duurt de bestelling niet lang en is ze onderweg naar huis voor een prima maaltijd. Althans dat denkt ze want uit het niets wordt ze aangevallen door een groep gewapende mannen.
Volgens een van hen heeft ze zich met hun zaken bemoeid, maar blijkbaar hebben de mannen geen idee tegenover wie ze staan. Want Sara schakelt de mannen moeiteloos uit, nu pas voelt ze zich goed. Wanneer ze aan het knokken is. De invloed van de Witchblade is duidelijk voelbaar en aanwezig. Maar wie heeft deze mannen op haar afgestuurd? Zou het de fabrikant Ming Do kunnen zijn? Vragen die Sara niet loslaten en dus wordt het tijd voor een nieuw bezoek aan de fabrikant. Maar ditmaal is Sara stukken minder vriendelijk. Ze zet de oude, wat te dikke man zwaar onder druk. En terwijl hij stamelt dat hij toch echt van niets weet valt het oog van Sara op een foto die aan de muur hangt van het kantoor van Ming Do. Plots stopt ze met haar vragen want op de foto zijn drie mannen te zien. Een van de mannen is haar eigen vader en hij is in het gezelschap van Kenneth Irons en Gavin Taylor. En deze laatste zit niet stil. In een donker kantoor heeft een medewerkster van hem, ene Celeste, een man bij zich. Maar niet zomaar een man, een huurmoordenaar. Er is een agent die maar vragen blijft stellen over Taylor. Eerst hoopten ze dat het zou overwaaien, maar dat gebeurde niet. En nu is er een jonge vrouw uit hun organisatie die contact met deze agent heeft gezocht. Het is duidelijk dat deze jonge vrouw met aan lange vakantie gestuurd moet worden, voor eeuwig. Ze moet sterven. En de man die dit moet uitvoeren is Ian Notthingham.
Taylor zelf zorgt er wel voor dat hij niet in de buurt is. Hij heeft zelfs iemand bij zich zodat, mochten er vragen zijn, hij een alibi heeft. Het is een leuke vrouw om te zien en gewillig. Maar de vrouw is Julie Pezzini. Zo slim mogelijk probeert ze de leider van de first church of prosperity uit te horen. Ze zal toch niet de enige vrouw zijn die zijn bed deelt? Al de mooie volgelingen? En Taylor beaamt dat hij recent nog een mooi meisje uit San Diego het licht heeft laten zien. Terwijl dit gesprek plaats heeft loopt Jake naar de ondergrondse van New York. In zijn hoofd spookt de vraag waarom Cynthia moest sterven. Hij moet een paar haltes met de metro want daar heeft hij afgesproken met zijn informante. Een jonge vrouw uit de groep van Taylor. Waarom ze hem van informatie wil voorzien weet de agent nog niet. Hij weet dat zijn informante veel risico neemt. Velen willen het imago van Taylor smetvrij houden. Maar hoge bomen vangen veel wind en er is altijd wel iemand die iets te vertellen heeft. Soms voor geld, soms voor wraak en soms zijn er meer nobele redenen in het spel. De jonge vrouw kijkt gespannen naar de aankomende metro en ziet niet dat achter haar een man verschijnt met een enorm zwaard. Net op tijd komt de metro aan en Jake probeert in te grijpen. Maar Ian Notthingham is niet zomaar een tegenstander, hij draagt de Witchblade.

Witchblade Deel 25

Witchblade deel 25

Jake McCarthy is op zoek naar de moordenaar van zijn ex-vriendin Cynthia Edwards. Het onderzoek leidt hem naar de First Holy Church of Prosperity van D. Gavin Taylor. Een medewerkster van de church wil Jake meer informatie verschaffen, maar Ian Nottingham is door Gavin ingehuurd om dit "lek" in de organisatie uit de weg te ruimen. Ondertussen ondervindt Sara Pezzini dat een leven zonder de Witchblade voor haar onmogelijk is. Sara Pezzini vecht voor het bezit van de Witchblade Nadat ze de foto van haar vader met Ken Irons en Gavin Taylor in het kantoor van Ming Do heeft zien hangen, beseft ze dat er veel meer is dan dat zij weet. Over haar eigen vader. Daarom zoekt ze de man op die de antwoorden moet weten, Joe Siry. Nu ze in zijn woonkamer staat is ze vooral boos. Want net als die rampzalige dag in 1982 heeft Sara het gevoel dat Siry iets wil zeggen, iets weet, maar dit toch voor zich houdt. Maar veel tijd kan ze niet bij Siry doorbrengen want de Witchblade heeft weer effect op haar. Ze moet weg, maar ze weet dat ze terug zal komen. En dan zal Joe Siry haar alles vertellen. Ian Nottingham dacht dat hij alles wist over de Witchblade. Wat het is en wat het kan. Kenneth Irons heeft hem getraind, geleerd hoe hij het wapen onder controle kan houden. Maar sinds het eerste moment dat hij het wapen absorbeerde van Sara Pazzini tijdens het gevecht op Liberty Island realiseerde hij zich dat hij het wapen nooit onder controle zou kunnen houden. De Witchblade heeft de smaak te pakken en het wil meer. Het wapen verzet zich niet tegen deze mannelijke drager, het wil samensmelten, één worden.
Nottingham kijkt neer op de roerloze lichamen van Jake en zijn informante. Het tweetal ligt na de laatste aanval van Nottingham op de rails en de metro komt er met een hoge snelheid aan. Jake komt gelukkig enigszins tot zijn positieven en reageert bliksemssnel. Snel pakt hij het nog bewusteloze meisje beet en samen rollen ze naar de zijkant, zo de metro en een zekere dood ontwijkend. Samen met de jonge vrouw ontvlucht de rechercheur het metrostation. Naar boven, naar buiten. Het tweetal komt terecht op een groot, verlaten plein. De jonge vrouw wil Jake van alles vertellen maar de dreiging van Nottingham is nog lang niet over en het duurt dan ook niet lang voordat beide weer het doelwit zijn van een volgende aanval. Weer proberen ze te vluchten maar nu krijgt de moordenaar de jonge vrouw te pakken. Jake aarzelt niet, keert om en valt Nottingham aan.
Maar de vuistslag van de agent haalt niets uit en met een tentakel doorboort Nottingham de rechercheur. Dan keert Nottingham zijn aandacht weer naar de jonge vrouw die Caroline heet. Plotseling doorboren twee schoten de duisternis. Vanaf een hoogte heeft Sara Pezzini het vuur geopend op Nottingham. Ze beseft dat het leven van Jake en de vrouw aan een zijden draadje hangen. Sara wil het gevecht aangaan met Nottingham maar nog voordat ze beneden is heeft de moordenaar op een gruwelijke manier een einde gemaakt aan het leven van Caroline. Haar eerste pogingen om de Witchblade heroveren leveren geen effect op maar dan valt haar oog op twee stenen. Ze bewegen en lijken met elkaar in contact te staan. Met enorme vuurkracht schiet ze één van de stenen los. Dit blijkt voldoende te zijn en in de worsteling die volgt hecht de Witchblade zich weer aan Sara. Nu is ze niet de Pezzini die een bewogen avond heeft. Haar zus Julie ligt in het bed van Taylor en hoort hem praten over een reis. Nadat zij een opmerking maakt over zijn geheimen ontploft Taylor die haar aanvalt. Maar zijn aanval wordt gestuit door een machtige man. Een man die duidelijk de controle heeft over Taylor. Een man waar iedereen van dacht dat hij dood was. Die man is Kenneth Irons.

Witchblade Deel 26

Witchblade deel 26

De stof begint langzaam te dalen en Sara Pezzini kijkt om zich heen. Geen spoor meer van Nottingham. Wat is de bedoeling van dit alles? Wat wil de Witchblade nu echt vraagt zij zichzelf af. Dood en verderf, ligt dat ook in het verschiet voor Sara? De Witchblade mist nu wel een van de stenen, misschien dat zij daardoor het wapen onder controle kan houden. Een eerste stap op weg naar....maar verder komt ze niet in haar gedachtegang. Op alles voorbereidt tekening uit de strip Witchblade Uit het stof van het puin ontstaat een vorm, een vrouwelijke gedaante die blauw oplicht. Een gestalte die Sara herkent als Lisa! Maar hoe komt zij hier? De 'Lisa' gestalte lijkt tot Sara te spreken, over hoe druk ze zich maakt over Ian Nottingham. Maar bijna geen aandacht voor haar, of Jake, of Julie. Ook de moordenaar van de moeder van Lisa loopt nog steeds vrij rond. De Witchblade zal Sara nooit kunnen begrijpen of doorgronden, dat staat de Witchblade niet toe. Een tik op haar schouder brengt Sara weer terug in de realiteit. Zij kijkt omhoog en ziet het gezicht van een rechercheur. Iemand die ze niet kent, maar het is overduidelijk een agent. Zijn naam is Eric Sketh en hij is afkomstig van Los Angeles, waar hij bij moordzaken werkte. Sara luistert maar half naar haar collega. Terwijl Sketh doorpraat ziet Sara een lichaam op een draagbaar voorbij komen. Even flitst de naam Ian door haar hoofd, maar het is Jake die naar het ziekenhuis wordt gebracht. Nu heeft Eric Sketh nog wel de nodige vragen maar Sara is niet van plan om zijn nieuwsgierigheid te bevredigen. Tot Sketh opmerkt dat hij haar nieuwe partner is.
Nu heeft hij de volle aandacht van Sara. Hoezo nieuwe partner? Moet zoiets niet eerst overlegd worden en moet hij dan niet eerst worden ingewerkt? Maar Sketh merkt op dat de verrassing toch echt haar eigen schuld is. Ze hebben vaak genoeg geprobeerd contact met haar te krijgen, op haar antwoordapparaat staan genoeg boodschappen. Joe Siry was al voor dit gebeuren ontevreden over Jake en wilde hem vervangen. En die vervanger is Eric Sketh dus. Nu is het Sara die een vraag heeft, namelijk waar het lichaam van Ian Nottingham is. De moordenaar is niet dood en de politie zal hem ook niet meer vinden. Hij is door Setsuke weggehaald en meegenomen naar een verborgen locatie. In een van de vele onopvallende gebouwen die de stad rijk is. In de kelder verpleegt ze Nottingham. Ze zal voor hem zorgen, hem genezen. En ze wil wraak op de mensen die dit Nottingham hebben aangedaan. Ze zal ze opsporen en één voor één doden, met het bloed van haar slachtoffers aan haar handen zal ze deze mensen uitlachen. Op een andere plek in de stad maakt Kenneth Irons zijn herintrede. Hij neemt de plek in van Gavin Taylor als hoofd van hun church. Er is nog wel groei maar de rek is er uit en Irons weet hoe hij hun church weer kan laten groeien. Sara is ondertussen bij haar flat aangekomen en merkt dat de voordeur geforceerd is. Op haar hoede betreedt ze haar woning om daar, in het donker en angstig, Julie aan te treffen. Nadat ze gevlucht is uit het huis van Taylor, waar ze ook Irons heeft gezien, is ze naar het huis van haar zus gegaan. Net op dat moment verschijnt Kenneth Irons op de tv, hij kondigt aan de nieuwe leider te zijn van First Holy Church of Prosperity. Een boodschap die ook door Joe Siry gezien wordt. En hij is veel minder verbaasd dat Irons nog leeft. Want Siry weet dat Irons altijd wint. Maar dat Kenneth Irons nu op de deurstoep van het huis van de politieman zou staan, dat had Joe Siry nu weer niet verwacht.

Witchblade Deel 27

Witchblade deel 27

Joe Siry is niet blij met de komst van Kenneth Irons. Maar hij is meer ontdaan dan dat, bang zelfs. Het is meer dan twintig jaar geleden dat Irons en Siry elkaar spraken. Volgens Irons beseft de politieman maar al te goed waarom hij dit bezoek krijgt. En ook wat er nu van hem verwacht wordt, wat Siry nu moet doen. Maar de agent stribbelt tegen. Sara Pezzini en Eric Sketh uit de strip Witchblade Hij heeft er genoeg van, hij wil het verleden vergeten. Het bloed dat aan zijn handen kleeft, wil hij kwijt. Iets wat Irons zeer goed beseft. Maar hij maakt ook gebruik van zijn kracht, om Siry te intimideren. Irons wijst Siry er op dat hij een contract getekend heeft en dat sommige verbintenissen voor eeuwig verbindend zijn. Hoewel Siry volhoudt dat hij er toe gedwongen is, bedreigd werd, maakt dit geen indruk op Irons. Hij overhandigt de agent een klein doosje en wenst hem veel succes. Hiermee laat hij Joe Siry alleen. In het Beekman Downtown Hospital & Trauma Center is Jake McCarthy niet alleen. Hij heeft bezoek van Sara Pezzini. De jonge vrouw praat hardop in zichzelf bij de bewusteloze gewonde. Ze vindt het haar schuld dat Jake in deze toestand verzeild is geraakt. En hoewel hij wist van Ian Nottingham heeft hij hierover gezwegen. Ze zal geen geheimen meer hebben voor Jake als hij deze verwondingen overleeft. Ze heeft haar wapen, de Witchblade, veel beter onder controle en ze voelt zich ook kalmer. Maar toch doet het wapen nu iets wat Sara niet verwacht had. In haar hoofd hoort ze de bekende stem die het woordje 'genees' doet klinken. Zou Sara in staat zijn om de verwondingen, bekend en onbekend, te genezen met behulp van de Witchblade. Ze denkt er niet veel langer over na maar laat het magische voorwerp het werk doen.
Op datzelfde moment bevindt Gavin Taylor zich op een duur jacht. Hij heeft door leden van de church een bijeenkomst laten regelen in het bekende Martha's Vinyard. Bezoekers betalen vijftigduizend per reservering om hem te horen spreken. De plek werd hem aangeraden door Bill en Hillary. De helikopters van CNN cirkelen rond. Wanneer zijn assistente Celeste hem er op wil aanspreken dat hij zich niet houdt aan de nieuwe gedragscode die Irons heeft vastgesteld, stuurt hij haar weg. Toch duurt het niet lang voordat hij ook afdaalt in het jacht. Maar hier wacht een onaangename verrassing. Schijnbaar uit het niets wordt Gavin Taylor aangevallen. Geslagen met een staaf, geschopt in zijn gezicht, met benzine overgoten en aangestoken door de aanvaller. Het jacht ontploft met een geweldige knal. Aan de oever bekijkt de aanvaller met tevredenheid het resultaat, Setsuke heeft haar eerste wraakactie voltooid. Althans dat denkt ze, want tot haar stomme verbazing beklimt Gavin Taylor het podium. Geen schrammetje aan zijn lijf. Terwijl hij spreekt wordt Setsuke door een groep mannen ingesloten en meegenomen. Wanneer Taylor klaar is met zijn toespraak gaat hij zich met de gevangen genomen Setsuke bezighouden. Van een beetje martelen is Taylor niet vies. Maar ergens anders in New York wordt Ian Nottingham het lijden van Setsuke op een onverklaarbare manier gewaar. Nottingham gaat op oorlogspad. Inmiddels is Sara bij haar nieuwe partner Eric Sketh geraakt. Op zijn verzoek gaan ze een museum binnen waar archeologische vondsten tentoon worden gesteld. Sketh brengt het gesprek op de vermeende zelfmoord van Irons maar Sara heeft geen trek op dat punt in te gaan. Er is wel iets anders wat haar aandacht trekt. In een vitrine liggen wapens die al 3500 jaar oud zijn en die met, naar men zegt, betoverde stenen bewerkt zijn. Sara vraagt zich af of Sketh weet heeft van de Witchblade. Maar het bezoek moet worden afgekapt. Er is een dode man gevonden, vastgebonden en gemarteld. Werk voor de NYPD.

Witchblade Deel 28

Witchblade deel 28

Er heerst een bijna ondragelijke lucht in het appartement waar de dode man ligt. Maar Sara en Eric kunnen er tegen. Geroutineerd gaan de twee agenten van de NYPD aan het werk om de flat aan een onderzoek te onderwerpen. Al snel vinden ze sporen van drugsgebruik. Hoewel de man in een speciale outfit vastgebonden ligt denkt Sara niet dat het een uit de hand gelopen sm-spel is geweest. De dader heeft in bloed een boodschap op de spiegel achtergelaten. Klaar voor actie uit de strip Witchblade Dit is een moord geweest met voorbedachten rade. Een jochie zag de man altijd weggaan met een sporttas, maar blijkbaar was hij lid van een heel andere club. De fotograaf en de lijkschouwer arriveren en dus moeten de twee agenten de flat laten voor wat die is. Eenmaal buiten merkt Sara op dat de samenwerking met Eric prima verliep, er was best een klik. Maar ze zijn nog lang niet klaar met de flat. En dus stelt Eric voor dat ze vanavond teruggaan wanneer de lijkschouwer klaar is. Een idee waar Sara wel brood in ziet, over een uurtje zien ze elkaar weer. In zijn huis heeft Joe Siry heel andere zorgen en gedachten. Gedachten die opgeroepen zijn door het bezoek van Ken Irons. Zijn bezoek en zijn geschenk brengen allerlei herinneringen boven. Zoals de zaak, jaren geleden, waarbij een zeldzame steen uit een museum was gestolen. Volgens een tipgever zat een bende uit de Bronx achter de overval. Joe ging meteen met het nieuws naar zijn toenmalige partner, een oudere agent genaamd Harlow. Toen hij het nieuws hoorde, zei hij dat hij de zaak verder zou afhandelen.
Maar op de een of andere manier kwam het er nooit van. Toen Joe navraag deed kreeg hij te horen dat hij de zaak moest vergeten. Omdat Joe Siry nog een jonge agent was in die tijd vond hij het vreemd en ging zelf op onderzoek uit in de Bronx, toen al een beruchte buurt. Zijn tipgever had een plek genoemd en dus ging Joe naar de plaats toe. Toen hij daar aankwam moest hij bijna overgeven, het was een soort geïmproviseerde begraafplaats. Niet het werk van een simpele bende maar van een psychopaat als Charles Manson. Hij wilde net vertrekken toen hij licht zag in een gebouw en ging op onderzoek uit. Hier trof hij een soort sekte aan die net een jonge vrouw hadden geofferd en haar bloed gingen drinken. Natuurlijk was de eerste reactie van Joe om de mannen te arresteren. Maar de leider van de groep was niemand minder dan Ted Franklin, manager van het grootste farmaceutische bedrijf ter wereld. Bovendien toonde ze Joe een foto van zijn vrouw en Franklin vertelde hem dat hij de zaak moest vergeten. Om zijn vrouw te beschermen deed Joe wat hem werd opgedragen. Niet veel later kwam Harlow om bij een ongeluk, maar Joe Siry heeft nooit geloofd dat het een ongeluk is geweest. Soms wenste Joe dat hij gedood was, dan was hem een hoop ellende bespaard gebleven. En was hij niet verantwoordelijk voor de dood van Vincent Pezzini. In zijn penthouse ondervraagt Taylor ondertussen Setsuke. Met wie werkt ze samen en waar haalt ze het lef vandaan om te proberen hem te doden. Betere hebben het geprobeerd, allen hebben gefaald. Setsuke laat zich uit haar tent lokken en noemt de naam van Ian Nottingham. Het duurt inderdaad ook niet lang voordat Nottingham zijn entree maakt. De lijfwachten van Taylor zijn geen partij voor hem. Maar nu heeft Taylor een vuurwapen tegen het hoofd van Setsuke en daagt Nottingham uit tot een een-op-een gevecht. Daar heeft Irons hen beide immers voor getraind. Maar Nottingham wil geen gevecht, alleen Setsuke. Verbazend genoeg laat Taylor haar los en loopt weg. Hij en Nottingham zullen altijd een soort broeders blijven met Kenneth Irons als vader, zegt Taylor nog. In de flat verloopt de avond voor Sara en Eric ook iets anders dan gedacht. Een moordenaar van de maffia stormt het pand binnen en opent het vuur onder het roepen dat het tijd is voor wraak. Een heftig gevecht volgt. Maar wanneer ze de man eindelijk klem hebben gezet pleegt deze zelfmoord.

Witchblade Deel 29

Witchblade deel 29

Misschien dat ze geluk hebben. Sara en Eric zijn benaderd door een jonge vrouw die zichzelf Jean Rene noemt. Ze heeft informatie over de dode die ze in de flat gevonden hebben. Helemaal tegen de regels in gaan de twee rechercheurs direct naar de afgesproken plek, zonder dat ze op het bureau melden waar ze heen gaan. Een tip voor Sara Pezzini uit de strip Witchblade De vrouw wacht hen op in de kathedraal van St.John The Divine in Manhatten. Eenmaal aangekomen heeft de vrouw het alleen over het motief, namelijk wraak. Maar daar waren Sara en Eric al achter door de maffiaman die hen aanviel en zelfmoord pleegde. De man is vermoord door een vriendin zegt de vrouw dan. Een vriendin uit Stuyvesant. Iedere dag kwam ze op school met blauwe plekken. Niemand deed er iets aan, ook de leraren niet. Het was de vader van het meisje die haar de blauwe plekken bezorgde, maar dat was niet het enige wat hij haar aandeed. De vader van het meisje zat bij de maffia. En als Pironi met geld wappert, doet iedereen wat hij wil. De lerares van het meisje is als volgende aan de beurt. Bij Sara begint het te dagen dat de jonge vrouw veel meer betrokken is dan ze wil doen geloven. Voordat ze een verklaring wil afleggen op papier wil ze eerst naar het toilet. Na even gewacht te hebben vind Sara dat het wel heel lang duurt en dus gaat ze op zoek naar de jonge vrouw. Maar die is er vandoor gegaan. Zij en Eric doorzoeken de kathedraal maar geen spoor. Dan ziet Sara de jonge vrouw de achteruitgang uitgaan en gaat direct achter haar aan. Eric ziet wat er vervolgens gebeurt.
Een auto dreigt Sara te raken en de Witchblade komt in actie. Het lukt haar om de auto te stoppen maar Eric heeft gezien wat er gebeurt is. Maar hij heeft nog iets te melden. Toen hij om versterking vroeg, wilde het bureau niemand sturen. En nu zijn ze de jonge vrouw ook kwijt. Niet veel later stapt Sara woedend het kantoor binnen van Joe Siry. Wanneer ze in woede uitbarst, dient Siry haar van repliek. Het is de schuld van Sara zelf dat er niemand kwam, ze heeft zich niet aan de regels gehouden. Als je met een verdachte gaat praten dan hoort een agent dit te melden. Afgekoeld wil Sara op een meer persoonlijke manier met Siry praten, omdat ze voelt dat er een afstand tussen hen is gaan ontstaan. Maar lang kan ze het gesprek niet maken want in haar hoofd klinkt een bekende stem. Een stem die het heeft over absolute macht. Snel maakt ze dat ze uit het kantoor komt, ook omdat de Witchblade actief begint te worden. Door alle gebeurtenissen heeft ze niet gezien dat er op het bureau van Siry een klein doosje staat. Op de gang komt ze de net herstelde Jake McCarthy tegen. Hij is weer begonnen met zijn onderzoek tegen Gavin Taylor. Hij heeft een financieel spoor. Van Jake hoort Sara dat Pironi een restaurant heeft in Little Italy. Dan valt bij Sara het kwartje. Ze heeft Pironi op tv gezien met zijn kinderen. Direct gaat Sara er vandoor. Haar doel is het restaurant waar Pironi met andere maffialeden zit te praten. Nu wil Pironi niet zeggen waar zijn dochter is, het lijkt hem ook niet te interesseren. Wat hem wel interesseert is het befaamde wapen waar Sara over schijnt te beschikken. Want in maffiakringen is de reputatie van Sara bekend aan het raken. Met geweld probeert Pironi haar in het restaurant vast te houden. Maar Sara rekent af met zijn mannen en gaat er vandoor. Wanneer ze weer in haar auto zit belt ze met de school van de jonge vrouw. Ze wil de lerares waarschuwen, maar die lijkt het niet serieus te namen. En dat had ze beter maar wel kunnen doen. Ondertussen observeert Jake de aankomst van Taylor op het vliegveld Laguardia. In het gezelschap bevinden zich vele jonge vrouwen en de gedachten van Jake gaan uit naar Cynthia, die een hoge prijs heeft betaald. De hoogste prijs en daar moet Taylor voor boeten. En ook Taylor heeft zijn demonen.

Witchblade Deel 30

Witchblade deel 30

Geblinddoekt wordt Joe Siry de kamer in geduwd door Nottingham. Want de politieman moet verantwoording afleggen aan Ken Irons. Vele jaren geleden stuitte een jonge Siry per abuis op een groep machtige mannen die een vreemd ritueel uitvoerde met een jonge vrouw. Sinds die tijd is Siry in de greep van Irons. Maar de agent wil de steen niet aan Sara Pezzini geven. Sara in gevecht met Estacado uit de strip Witchblade Dat hij de dood van haar vader op zijn geweten heeft plaagt hem al genoeg. Maar met dat antwoord neemt Irons geen genoegen, Siry moet immers ook aan zijn gezin denken. Jaren geleden heeft Siry een keuze gemaakt, een belofte afgelegd. En Irons verwacht dat Siry die belofte nakomt. Of hij nu wil of niet, ze gaan geschiedenis schrijven. Sara is totaal niet op de hoogte van deze gang van zaken. In plaats daarvan zit ze op de bank in het kantoor van Jake McCarthy. Ze heeft eigenlijk een afspraak met Siry maar die moest voor dringende zaken weg. Jake werkt sinds kort op de afdeling research, iets wat hem goed bevalt. Terwijl ze praat over de loop van het huidige onderzoek komt het gesprek als vanzelf op het wapen van Sara. Jake heeft het in actie gezien en wil nu wel eens weten wat het is. Sara beseft dat ze Jake wel de waarheid verschuldigd is en begint bij het begin, de schietpartij in het Rialto. Hoe Irons daar een soort toernooi hield met een handschoen. Ze vertelt over Michael, haar toenmalige partner, die door Nottingham werd neergeschoten. En hoe ze zelf door kogels werd geraakt.Dat het wapen zelf over haar arm kroop en haar heeft genezen. Vanaf dat moment zitten Irons en Nottingham achter haar aan, achter het aan.
Jake beseft dat Sara een soort uitverkorene is maar dat Irons het als zijn wapen ziet. Maar het wapen werkt alleen als Sara het draagt. Wat het tweetal niet weet is dat er iemand op de gang staat die voor luistervinkje speelt. Tijdens een kerkdienst is Pironi met een aantal van zijn mannen zaken aan het bespreken. Hij geeft een van hen opdracht aan Franchetti de informatie over Sara te geven en er voor te laten zorgen dat zijn dochter, Jeanny, vermoord wordt. En wat hem betreft mag het einde best pijnlijk zijn. De jonge vrouw waar hij het over heeft zit op dat moment in de kerk en maakt aan de preister duidelijk dat ze hem verantwoordelijk houdt. Zonder dat iemand het in de gaten heeft verlaat ze de kathedraal. Sara heeft wel kunnen achterhalen dat Jeanne, die inmiddels haar oude lerares ook heeft vermoord, vrijwilligerswerk doet in het Green Willow Children's rehabilitations center. Met een smoes laat ze zich voorlichten en rondleiden. En zo loopt ze Jeanny Pironi tegen het lijf. Wanneer ze haar mee naar buiten wil nemen is daar plots een auto. De bestuurder, Jacky Estacado, stapt uit en trekt Jeanny in de auto. Maar Sara springt op de wegrijdende auto en een gevecht op volle snelheid ontwikkeld zich. De auto vliegt uit de bocht. Sara wil de Witchblade activeren maar het wapen lijkt zich tegen haar te keren. Ondertussen doet de moordenaar van de maffia waar hij voor ingehuurd is. Hij maakt een einde aan het leven van Jeanny. Dit lot lijkt ook Setsuke beschoren. Irons beseft dat het wel tijd wordt om Taylor uit de weg te ruimen maar niet door een kind. Tot nu toe heeft hij haar getolereerd omdat ze van belang is voor Nottingham. Maar nu is de rit over. Wanneer Nottingham bij de jonge vrouw komt lijkt deze te beseffen wat er staat te gebeuren.

Witchblade Deel 31

Witchblade deel 31

Setsuke slaapt nog, ze droomt. Die langverwachte nacht is gekomen en gepasseerd. Haar dromen gaan over de toekomst, een leven dat zij niet zal hebben, niet zal krijgen. Haar dromen draaien om haar grote liefde, de enige man die ze ooit lief heeft gehad. De man die haar zal doden. Na de genadeloze liquidatie van Jeanny Pironi hebben getuigen de politie gebeld. Agenten van de NYPD maken verslag op. Herinneringen uit de strip Witchblade De agenten Wesley en Buck nemen de verklaringen op. Hun gevoel zegt dat de getuigen niet bij het geval betrokken willen raken. Op het wegdek zijn remsporen te zien. Wat er precies gebeurd is, is nog onduidelijk. Wat voor hen glashelder is, is dat dit geen boos vriendje geweest is. De hulzen die ze gevonden hebben zien op een groot kaliber vuurwapen, kogels van teflon. Alles wijst op een afrekening van de georganiseerde misdaad. Hier stoppen de agenten hun officiële verslag. Kozik van het forensisch team onderzocht de omgeving toen hij plotseling om hulp riep. Hij beweerde meerdere malen geroepen te hebben, maar de agenten hoorden hem niet door de harde wind. Volgens Kozik had hij een vrouw langs de weg zien liggen, bedekt met metalen tentakels. De vrouw leed pijn en had hulp nodig. Maar op het moment dat Kozik de tentakels aanraakte werd hij door deze tentakels aangevallen. Volgens Kozik leek het of de tentakels deel uitmaakte van het lichaam van de vrouw.
Echter wanneer de agenten bij Kozik arriveren, is er geen vrouw te bekennen. De agenten Wesley en Buck denken aan drugsgebruik door Kozik en doen de melding ook zo af. Gavin Taylor streeft al jaren iets na. Wat dit iets is weet hij zelf niet. Hij heeft succes, maar toch is het niet genoeg. Wat hij ook probeert, alles lijkt te lukken, maar toch is hij nooit tevreden. Gavin Taylor wil eigenlijk maar één ding: seks. Iets waar Kenneth Irons geen rekening mee had gehouden toen hij een samenwerking met Taylor aanging. Nu zijn ze op een groot landgoed, de top van church en meisjes. Jonge meisjes, die als slavinnen worden gebruikt. Maar het gezelschap wordt van een afstandje in de gaten gehouden door een groep agenten van de I.N.S. (Amerikaanse immigratiedienst). Bij hen bevindt zich ook een agent van de NYPD, Jake McCarthy. Op zijn sein gaan ze over tot de inval. Niet zonder genoegen reikt Jake aan Taylor de officiële papieren uit. Op een andere plek in New York bereikt een gehavende Sara Pezzini eindelijk haar flat. Ze krijgt de dood van het meisje niet uit haar hoofd, voelt zich verantwoordelijk. Of eigenlijk is het de schuld van de Witchblade die niet gehoorzaamde, maar haar aanviel. Voor haar deur ligt een pakketje. Ze neemt het mee naar binnen en het blijkt spullen te bevatten die van haar vader waren. Het pakketje kan alleen van Joe Siry afkomstig zijn. Ze kan zich de dag dat Siry het slechte nieuws kwam vertellen nog herinneren. Hij vertelde dat haar vader tijdens een patrouille was neergeschoten. Maar haar moeder hoefde het lichaam niet te identificeren, iets wat Sara toen al vreemd vond. Een paar maanden geleden had Siry een inzinking, toen vertelde hij dat de magnetronmoordenaar haar vader had gedood. De magnetronmoordenaar heeft ze gepakt. Een bewijs dat Boucher haar vader echt had gedood, ontbrak. Dan staat Joe Siry voor haar deur. Als een dijk die doorbreekt vuurt Sara haar vragen op hem af. En uiteindelijk bezwijkt Siry. Ja, hij is het geweest die haar vader gedood heeft. Maar hij deed het om hen te beschermen, om haar te beschermen tegen Ken Irons. In woede ontstoken toont Sara nu de Witchblade in alle macht. Ze wil Siry doden, maar kan het niet. Eric Sketh zit ondertussen ook niet stil. Hij is een agent met een verleden, een beschadigd verleden. Hij heeft zelfs een paar maanden in de gevangenis gezeten. Het neerschieten van iemand uit zelfverdediging is okay, maar als je dit uit pure woede doet, is het dat niet. In hoger beroep werd hij vrijgesproken en mocht weer bij de politie gaan werken. Siry gaf hem in New York een tweede kans. En nu staat hij voor Pironi. Om hem duidelijk te maken dat hij de gangster op de korrel heeft. En om hem te waarschuwen om van Sara af te blijven. Die nacht worstelt Sara in haar slaap. De gebeurtenissen met haar vader laten een schaduw na.

Witchblade Deel 32

Witchblade deel 32

Het is een droom, dat kan niet anders. Drie mannen die in een vreemd dialect spreken. Ze uiten woorden als "taleer betoig". In een zee van energie is een speciale steen zichtbaar. Een stukje verder ligt een klein kind in een houten wieg te slapen. Een oude teddybeer in haar handen. Een van de personen vervangt de beer echter door een houten zwaard. Maar er zijn ook gedachten in haar hoofd. Sara Pezzini vormt een klein raadsel. Haar REM slaap begint al heel snel wanneer ze in slaap valt. Jake hoort de waarheid over Siry uit de strip Witchblade Voor haar is een droom een soort tweede realiteit. Maar haar vader moet zich daar geen zorgen over maken. Dat verdwijnt wel als ze ouder wordt. Zo niet, dan is er hulp genoeg te vinden. Dan slaat Sara Pezzini de ogen open. Het was een droom! Dan valt haar blik op de Witchblade. Een nieuwe steen lijkt zich te hebben gevormd in het wapen. Hoe het gebeurt is, is een raadsel. Dan herinnert Sara zich wat er gisteren is voorgevallen. Joe Siry heeft bekend dat hij haar vader vermoord heeft. Met een foto van haar vader en een jonge Sara loopt de agente naar haar balkon en de herinneringen komen naar boven. Herinneringen die niemand haar kan afnemen. Hoe haar vader haar hielp met haar huiswerk, samen op stap. Sara beseft dat ze de pijn van het verlies nooit echt heeft verwerkt. Hoe kon ze ook.? Ze was een kind. Een kind dat politieagent wilde worden. Sara beseft dat ze hoe dan ook met Siry moet praten. Misschien dat ze dan de antwoorden vindt op de vragen die in haar leven.
Een uur later is ze onderweg naar het bureau. Ze wil de metro nemen. Terwijl Sara op het platform staat rommelt ze wat een de veranderde steen. Dan ineens is er een energiestraal die een pilaar zowat in tweeën snijdt. Van de steen kan ze maar beter afblijven, besluit ze. Wanneer ze uiteindelijk op het bureau aankomt, is het er een grote chaos. Joe Siry heeft ontslag genomen en niemand lijkt te weten waarom. Ook is het nog niet bekend wie hem gaat opvolgen. Ze sleept Jake een kantoor in en slaat de deur achter hen dicht. Dan komt het er allemaal uit. De reden dat Siry ontslag heeft genomen is dat hij de moordenaar is van Vincent Pezzini. Jake hapt naar adem wanneer hij het verhaal van Sara aanhoort. Maar ze gaat verder. Haar leven is een puinhoop en ze heeft steeds meer het gevoel dat dit komt door de Witchblade, ze heeft geprobeerd om haar oude maat Michael tot leven te wekken. Dat pakte niet goed uit. Maar bij Jake werkte het gelukkig wel, laat ze zich ontvallen. Half en half had Jake dit idee al maar nu wordt het bevestigd. En het zal niet voor niets zijn, beloofd hij. De jacht op Taylor gaat door. Hij zal die man hoe dan ook ten val brengen. Wanneer Sara weg wil gaan wordt ze aangesproken door een collega. Beneden wacht Drexler, haar informant, op haar. Hij heeft het over een jonge vrouw genaamd Lisa. Terwijl Sara naar beneden gaat, begeeft Jake zich naar het kantoor van Gavin Taylor. Eerst lijkt het er op dat hij zijn doelwit niet zal zien, maar het is Ken Irons die hem de weg toont. In een verborgen kantoor treft hij Taylor. Het is duidelijk dat het gesprek met Irons hem geen goed gedaan heeft. En wanneer Jake hem vraagt waarom hij Cynthia heeft gedood is het nonchalante antwoord dat ze geen seks met hem wilde hebben. Dit doet de stoppen doorslaan bij Jake die vol uithaalt. Maar wanneer hij het gehavende gezicht van Taylor ziet, kijkt hij naar het uiterlijk van een demon. Ook Sara heeft een merkwaardige ontmoeting. Haar informant gedraagt zich heel zenuwachtig. Dan blijkt dat ze opgewacht worden door een zeer apart wezen, een wezen die haar Witchblade noemt. Een gevecht volgt, een gevecht dat geobserveerd wordt. Maar door wie? Ondertussen krijgt Ian Notthingham zijn handen niet schoon, ondanks een bezoek van Ken Irons.

Witchblade Deel 33

Witchblade deel 33

Van haar informant Drexler heeft Sara gehoord dat Lisa Buzanis in de flat van de informant verblijft. Onderweg naar Lisa wordt Sara echter aangevallen door een mysterieus wezen. Het lukt haar om de aanvaller te verslaan maar het gevecht is door een onbekende geobserveerd. Veel tijd om na te denken heeft Sara echter niet. Ze moet bij de flat komen voordat Gallo haar vind. Gehaast klopt ze aan maar Lisa doet de deur rustig open. Het blijkt dan dat ze al een tijdje in de flat van Lloyd Drexler verblijft. En nee, Sara hoeft zich geen zorgen te maken, Lisa is niet met Drexler naar bed geweest. Een bijzondere ontmoeting uit de strip Witchblade De jonge vrouw heeft haar studie weer opgepakt en veel gepraat met Drexler. Vreemd genoeg hebben deze gesprekken haar geholpen. Maar Sara maakt Lisa snel duidelijk dat Gallo, de man die de moeder van Lisa heeft vermoord, onderweg is. Ze willen er snel vandoor gaan, maar het is al te laat. Gallo staat met een paar handlangers voor de deur. Op de bluf treedt Sara de gangster tegemoet. En wonderwel werkt haar bluf, Gallo is overtuigd dat Lisa er niet is en vertrekt. Dat was een spannend moment. Ook Jake heeft een spannend moment maar die van hem is wat prettiger. Hij heeft een anonieme tip ontvangen waar Taylor zich bevindt. Er staat een aanhoudingsbevel open voor de leider van de first church. Nadat hij betrapt is op het de V.S. binnensmokkelen van escort-girls is er nu een grote kans op een heterdaad. In een suite bovenin de woontoren staat Taylor inderdaad in de boeien.
Gekleed in een SM outfit ondergaat hij de spottende opmerkingen van de agenten die hem hebben aangehouden. Ook de vrouwen van het bordeel zijn hun klant meer dan zat, zo blijkt uit de opmerkingen die ze maken. Slechts gekleed in deze outfit wordt de leider van de first church naar beneden gevoerd. En hier wacht een grote schare aan pers op hem. Zijn neergang lijkt compleet. Kenneth Irons ontvangt het nieuws per telefoon en is zeer ingenomen met het resultaat. Maar hij en Ian Nottingham blijken een gast te hebben. Sara Pezzini wil met hen praten. Irons nodigt de agente uit om aan de tafel plaats te nemen in het chique restaurant. En ze gaat direct op haar doel af. Is het waar dat Joe Siry haar vader vermoord heeft? Maar Irons draait om de zaak heen en gaat even weg. In zijn afwezigheid is er een zeer apart moment tussen Sara en Nottongham. Veel komt Sara niet aan de weet. Maar wanneer Irons weer terugkomt, geeft hij haar een naam, Randolph Gordon. En dus gaat Sara op onderzoek. Gordon was in de jaren 70 lid van een cult uit de Bronx. Hij had connecties in de zakenwereld. En hij is gedood door Joe Siry. Maar het onderzoek lijkt te zijn stopgezet. Wel heeft ze een andere naam gevonden. Die van Anya Bronte. Ze heeft een kort gesprek met de vrouw en Bronte brengt haar op het spoor van iets dat Niveau 42 heet. Omdat de Witchblade zich bijna niet laat controleren laat Sara het erbij. Bronte heeft een ontmoeting met een ander mysterieus wezen. En dit wezen brengt de vrouw om. In het laboratorium van Niveau 42 is men maar al te goed bekend met Sara Pezzini en de Witchblade. Eenmaal terug op het politiebureau gaat Sara haar kantoor binnen waar Eric zit te werken. En dan komt de Witchblade helemaal tot leven.

Witchblade Deel 34

Witchblade deel 34

Sara had de ondervraging van Anya Bronte afgebroken omdat ze de Witchblade bijna niet meer onder controle kon houden. Het wapen probeerde Sara iedereen aan te laten vallen die maar in de buurt kwam. Daarom was ze zo snel mogelijk naar het bureau gegaan waar ze direct een kamer binnenging die eigenlijk altijd leeg stond. Maar nu zat Eric Sketh, haar nieuwe partner, daar tot haar grote schrik te werken. Moe na de worsteling met de Witchblade En weer gaat het wapen over tot de aanval, maar het is Eric die Sara begint te coachen. Ze moet het wapen haar wil opleggen, het terughalen. Ze moet het wapen bevelen, ze heeft het eerder gedaan, roept hij haar toe. En Sara doet haar uiterste best de Witchblade onder controle te krijgen. En dan lukt het haar, het wapen keert terug in de steen. Vermoeid zit Sara op de grond en hoewel geschrokken is Eric gefascineerd door het wapen. In het Liquid Matter Lab van Niveau 42 is het een stuk rustiger. Een assistent attendeert de man die de leiding lijkt te hebben, dokter Nolin, op de activiteit van een wezen dat Shine wordt genoemd. Maar Nolin lijkt niet onder de indruk. Pas hebben ze nog een ander apart wezen bezig gezien, een vrouw die ze aanduiden als 998. Blijkbaar is Nolin op zoek naar wezens die Noble One worden genoemd. Hij lijkt te weten dat er binnenkort een groot gevecht moet plaatsvinden. En hij weet ook alles over Sara Pezzini en de Witchblade waarvan zij de draagster is. Ondertussen komt Sara op het bureau Jake tegen. Hij lijkt redelijk tevreden.
Hij suggereert dat Sara voorzichtig met zijn met Eric, er zijn zaken die ze nog niet weet. Maar hier laat Jake het bij, zijn aandacht gaat uit naar de arrestant Gavin Taylor. Eerst had Taylor zijn eigen borg betaald maar kort daarna meldde hij zich weer op het politiebureau en bekende drie moorden. Volgens de agenten schreeuwde hij iets over demonen die hem verscheurden. Sara denkt aan drugs, maar Jake is daar niet zo zeker van. Dan vertelt hij van de glimp die hij heeft opgevangen van het vervormde gezicht van Taylor (zie deel 32). Maar dat is nog niet alles. Jake kreeg een anonieme tip waar Taylor zich bevond toen hij hem liet arresteren in het SM bordeel. Nu is Jake er achter dat de tip van Ken Irons kwam. Maar waarom? Tussen alle bedrijven door ziet Sara kans om haar zus Julie op te zoeken. Ze blijkt nu te werken voor een bedrijf waarbij ze mannen ophitst achter een camera. Wanneer ze Julie spreekt zegt haar zus meteen dat ze niet uit de kleren gaat. En het lijkt goed te gaan met haar zus, iets wat Sara enigszins geruststelt. Eenmaal buiten gaat haar telefoon. Het is Eric, die vertelt dat Anya Bronte twee dagen geleden is vermoord. Hij is in het Roosevelt Mortuary, of Sara naar hen toe wil komen? Wanneer de twee agenten binnenkomen, is de dienst net begonnen. Tot haar ontzetting ziet Sara dat Ken Irons en Ian Nottingham ook bij de dienst aanwezig zijn. Het is Irons die spreekt. En terwijl zijn woorden de ruimte vullen hoort Sara een andere stem, andere woorden. Een stem die eist dat Sara zich niet meer verzet tegen haar lot. Een stem die eist dat Sara zich overgeeft, zich niet meer verzet, zich laat leiden. Nu hoort alleen Sara die stem terwijl Irons spreekt en iedereen kijkt haar dan ook aan wanneer ze luidkeels uitroept dat ze zich nooit zal overgeven. Vermoeid zakt ze ineen, Eric houdt haar vast.

Witchblade Deel 35

Witchblade deel 35

Een groep mystieke personen verrichten een vreemd ritueel. Gedachten gaan uit naar Sara Pezzini. Eeuwen zijn voorbij gegaan na de ontdekking van de Witchblade. Zij zijn niet de tegenstander, ze hebben geduldig gewacht op het moment dat het wapen bij Sara zou komen. Ze hebben het zelfs aangepast, meer organisch gemaakt, zodat het makkelijker zou hechten aan personen. Maar Sara Pezzini lijkt het belang van de Witchblade niet te begrijpen. Ze wisten dat het zich eens aan iemand zou hechten, ze hadden aan het koninkrijk kenbaar gemaakt dat het wapen gereed was. Klaar voor het gevecht uit de strip Witchblade Maar een ieder die het wapen aandeed betaalde een hoge prijs, alleen een klein meisje niet. Het wapen kroop eerst langzaam naar haar toe. Een simpele aanraking van het meisje was voldoende, toen schoot het wapen naar haar toe. Maar ze waren bang dat het wapen het gastlichaam zou overnemen en onderschepten het wapen precies op tijd. In de tussentijd werd het meisje getraind want het de Witchblade is een van de grootste wapens van het universum. Dan wordt Sara gewekt door Eric Sketh. Ze heeft opnieuw gedroomd. Nu Sara weer bij bewustzijn is na te zijn flauw gevallen tijdens de uitvaartdienst wil Eric weten hoe het zit tussen haar en Irons. Sara steekt het verhaal zo af dat het lijkt alsof ze een relatie hebben gehad die verkeerd is gelopen, meer niet. Maar Eric is niet overtuigd, hij heeft iets anders gehoord. Bovendien wil hij open kaart spelen. Ook Eric blijkt te beschikken over een speciaal wapen, het was dit wapen dat in Los Angeles de arrestant doodde. Om ervoor te zorgen dat niemand vragen zou stellen over het wapen heeft hij daarna zijn vuurwapen gebruikt. Dan stelt hij Sara voor om hun baan op te zeggen en samen op te trekken, als een onverslaanbare combinatie. Ondertussen is Jake op bezoek bij Julie. Samen met een paar meisjes wil ze haar eigen webcam bureau beginnen in Los Angeles en of Jake nog tips heeft. Dan hoort Jake weer iets nieuws over het verleden van Sara. Toen ze dertien was werd Sara gekidnapt door haar vrouwelijke kinderpsycholoog. Uiteindelijk kwam Sara weer thuis maar ze heeft nooit over de gebeurtenissen willen praten. Jake wil nog wel iets meer weten over Sara. Julie stelt voor om ergens anders naar toe te gaan om het gesprek voort te zetten. Het gespreksonderwerp zit op dat moment in een taxi. Ze is onderweg naar de wake voor Anya Bronte in de Church of the Holy Prosperity. Gekleed als ze is verwacht ze niet op te vallen tussen de andere gasten. Anya Bronte stierf een pijnlijke dood maar niemand kan zeggen met welk wapen. In de kerk is het opvallend stil. Maar Sara hoort op een zeker moment wel een vreemd geluid achter een deur vandaan komen. Wanneer ze dan ook nog kreten opvangt reageert de agente zoals ze gewend is. De deur ligt er al snel uit en ze staat oog in oog met Nottingham. De man die hij vast heeft kan wegrennen maar Nottingham roept dat Sara niet weet wat ze doet. Beseft Sara niet wie die man is? Nottingham wil dat Sara weggaat. Ze is in een groot gevaar op deze plaats. Nottingham vraagt haar om hem te vertrouwen. De steen in haar wapen heeft een mankement. Het was Irons die ervoor heeft gezorgd dat het in de Witchblade terecht is gekomen. Het zal niet lang meer duren eer Irons het wapen onder controle heeft. Op dat moment heeft dokter Nolin bezoekers. Ze brengen hem een jongeman uit Armenië, een jongen die de gave heeft om angst die iemand voelt tegen die persoon te gebruiken. Een jongen die Bijik wordt genoemd. Hoe effectief hij is blijkt al heel snel. Dokter Nolin moet op zoek naar nieuwe beveiligers. Het duurt niet lang voordat ook Irons hoort dat Bijik, wat blijkbaar Fear Hunter betekent, in New York is aangekomen. Iets wat hem helemaal niet zint. En op de televisie ziet hij nog iets dat hem niet zint, de speech van de nieuwe officier van justitie Ed Hardy die beloofd de criminelen keihard aan te pakken.

Witchblade Deel 36

Witchblade deel 36

Sara Pezzini is ontboden op het kantoor van de nieuwe officier van justitie Ed Hardy. Waarom is haar niet duidelijk maar daar komt snel verandering in. Hardy wil direct werk maken van zijn verkiezingsbelofte om de ergste misdadigers aan te pakken. Is Sara een van de noble ones tekening uit de strip Witchblade En hij heeft zijn oog laten vallen op Don Franchetti. Nu zijn er al eerder aanklachten tegen Franchetti geweest maar geen enkele zaak was succesvol. Maar nu is er een getuige die een belastende verklaring af wil leggen tegen Franchetti en deze getuige moet beschermd worden. Maar Sara valt bijna van haar stoel wanneer ze de naam hoort van de getuige, Jackie Estacado. Wanneer ze het kantoor verlaat is Sara ervan overtuigd dat het Jake geweest is die haar naam bij Hardy heeft laten vallen. Maar als Jake had geweten wat er tussen Escatado en haar is voorgevallen, had hij wel twee maal nagedacht. Maar de verrassingen zijn nog niet voorbij die ochtend want er is een gesprek voor Sara, iemand met de naam Ian. Wat zou Nottingham van haar willen? Over de telefoon wil Notthingham niets zeggen. Hij wil haar die avond ontmoeten op Kunyoka Plaza. Tegen de nachtwaker moet ze zeggen dat ze voor de keizerin komt. Notthingham benadrukt dat het in het belang van Sara is om te komen.
Hoewel het een val zou kunnen zijn gelooft Sara daar niet in. En dus is ze die avond op de gevraagde plaats. Het blijkt een soort opiumtent te zijn waar mensen komen om de werkelijkheid te ontvluchten. Dan plots rust de hand van Nottingham op haar schouder. Zijn hand is nog steeds niet genezen nadat hij de Witchblade heeft gedragen. Notthingham stelt voor naar de keizerin te gaan. De vrouw die zich de keizerin laat noemen draagt een masker. Ze vertelt dat zij en haar man, die zeer rijk zijn, een passie hebben voor gokken. Maar niet zomaar op iets of iemand. Zij gokken op de Special Ones en de keizerin heeft haar geld op Sara gezet. Ze overhandigd Sara twee glimmende bollen en hiermee is het gesprek afgelopen. Het is Sara duidelijk dat ze zal worden aangevallen door anderen, maar door wie en wanneer weet ze niet. Op een andere plek in New York is Nolan bij Ken Irons. Deze laatste lijkt niet echt geïnteresseerd in wat de wetenschapper te vertellen heeft. Ooit, lang geleden, trokken ze samen op. Maar van gelijkheid is geen sprake meer. Toch houdt Nolan zijn verhaal. Hij is er in geslaagd twee van de vier Nobel Ones te identificeren. Nu denkt hij dat de derde The Darkness wordt genoemd. Irons lijkt niet te luisteren. Maar wanneer Nolan zegt zich met de Witchblade te willen gaan bemoeien reageert Irons als door een wesp gestoken. Nolan moet van zijn eigendom afblijven, hij heeft geen idee wat de Noble Ones zijn en al helemaal niet hoe ermee om te gaan. De volgende ochtend moet Sara Jackie naar een veilige plaats over gaan brengen. Eric Sketh probeert zich in de opdracht te wringen, maar daar steekt Sara snel een stokje voor. In de cel heeft ze een kort gesprek met Estacado maar kan niet achterhalen waarom hij wil getuigen. Alleen vreemd dat Jake niet is komen opdagen. Hij zou Sara ondersteunen. McCarthy wordt net op dat moment wakker met een geweldige kater. Julie lijkt minder last te hebben van de drank nu hun gezamelijke nacht en ze weet een uitstekend middel om de kater van Jake te bestrijden. Het transport van Jackie loopt ondertussen niet zoals gepland. Het wordt aangevallen. De agenten in de gevangenenbus zijn dood en Estacado is verdwenen. Dan verschijnt uit het niets FBI agent Carla Denton. Samen gaan ze achter de persoon aan die Estacado door het riool wegvoert.

Noot:
In deel 35 van de Witchblade serie werd een begin gemaakt met een vierluik. Het verhaal is een crossover met de The Darkness waar Jackie Estacado het hoofdpersonage is. De resterende drie delen verschenen als aparte nummers.

Witchblade & Darkness deel 2

Witchblade & Darkness deel 2

Jackie Estacado is niet bepaald de aardigste man ter wereld. Hij is een van de meest genadeloze mannen die er rond loopt. En hij houdt al een tijd rekening met een vroegtijdige dood. Een afrekening wellicht door een kogel of een pijpbom onder zijn auto. Hij had met veel dingen rekening gehouden. Maar niet met dit. Verleid worden tot de dood door de Clan Necrobi, een eeuwenoud ras dat leeft van de seksuele energie van hun slachtoffers. Sara en Carla Denton uit de strip Witchblade Drie uur geleden was het grootste probleem van Jackie geweest dat hij een bezwarende getuigenis tegen zijn "oom" Frankie Franchetti zou geven. Maar dat was voordat hij zag welke agent hem zou begeleiden, rechercheur Sara Pezzini. Onderweg naar het gerechtsgebouw werd hij gekidnapt door de mysterieuze Cull. Die bracht hem hier. Om te sterven? Het is echter Cull die ingrijpt, hij heeft Estacado niet gebracht om door de Necrobi te worden gedood. Ondertussen gaan Sara Pezzini en FBI-agent Carla Denton Chinatown binnen. Sara kan gezien worden als de tegenpool van Escatado. Ze is niet alleen de huidige draagster van de Witchblade maar ze ook een politieagent die het goede tracht te brengen. Carla Denton is een heel ander verhaal. Drie jaar geleden was ze een van de meest gedecoreerde agenten van de FBI. Maar sinds ze een kruistocht is begonnen tegen Jackie Estacado, de man die haar verloofde doodde, gaat haar carrière bergafwaarts. En nu heeft ze heeft een nederlaag geleden tegen de Necrobi genaamd Cull. Hij beheerste haar geest en Sara moest de FBI-agent redden.
Ze lopen door de stad op zoek naar informatie. Wanneer Denton een Chinese verkoopster bij een kraampje hardhandig ondervraagt gebeurt er iets onverwachts. Het bloed van de dode kippen lijken de twee vrouwen aan te vallen. Dan is het plots over. Maar de Chinese vrouw mompelt iets over de beschermer en uit het niets worden Sara en Denton aangevallen door een vreemd wezen. Kogels halen niets uit. Denton raakt bewusteloos en Sara ziet zich genoodzaakt om de Witchblade te activeren om het wezen te bestrijden. Wanneer Denton weer bijkomt heeft Sara het wezen uitgeschakeld. En nu is de Chinese vrouw wel bereidt om de informatie te geven. Cull loopt ondertussen door verlaten straten. Het is in deze wijk dat de Necrobi zijn ondergedoken. Eens een bloeiende gemeenschap, nu een vervallen buurt. Alleen al de gedachte dat zijn eens trotse volk nu moet onderduiken tussen het afval en het ongedierte van de stad deed hem terugkeren. Hij richt zich tot de elite van zijn mensen, the heart Necrobi. Wanneer Cull meldt dat hij The Darkness gevangen genomen heeft, is de eerste reactie die hij krijgt dat Escatado moet sterven. Maar Cull is iets heel anders van plan. The Witchblade, The Darkness en The Angelus vormen een drie-eenheid. Een uitgebalanceerd evenwicht. Cull stelt dat dat de Necrobi gaan proberen om deze drie machten onder hun controle te krijgen. Maar daar hebben ze hulp bij nodig. Sara en Denton hebben inmiddels hun informatie gekregen en zijn per roeiboot onderweg. Carla Denton vertelt Sara haar geschiedenis en waarom ze ten koste van alles Estacado wil hebben. Tijdens haar werk kwam ze iemand tegen die bekend stond als Walter Cullowski, lid van een schaduwras genaamd de Necrobi. Ze sloten een deal. Denton gaf Cull de seksuele energie die hij nodig had om te overleven en hij zou haar het hoofd van Estacado brengen. Maar vandaag hield Cull zich niet aan de afspraak. Terwijl ze praten gaan ze een tunnel in en komen bij de schuilplaats van de Necrobi. Het lijkt onschuldig maar schijn bedriegt. Een Necrobi neemt Denton gevangen en Sara krijgt te maken met Cull. Hij heeft een voorstel. De mensen die zij om zich heen ziet leven nog. Maar als zij niet doet wat Cull wil, duurt dat leven niet lang meer. Sara moet de wil van Estacado breken. The Darkness moet onder haar wil worden gebracht, zijn ziel moet een deel van haar worden. Hij moet Sara smeken haar te mogen dienen.

Witchblade & Darkness deel 3

Witchblade & Darkness deel 3

Verborgen onder de grond van Central Park leven wezens die zich voeden met de seksuele energie van mensen. Nu heeft Sara Pezzini wel het nodige meegemaakt. Een klein stukje van krankzinnigheid en veel van de jarenlang opgebouwde pijn en smart hebben haar veranderd van een risico nemende agent naar een sadistische. De draagster van The Witchblade Ze kreeg de keus om de wil van The Darkness te breken of te zien hoe de zielen van duizenden in de afgrond zouden verdwijnen. Ze koos voor het eerste. En het voelt goed aan voor Sara. Cull begint ongeduldig te worden maar Sara wil Escatado zelf breken, op haar manier. De weerstand van The Darkness lijkt af te nemen en hij wil een deal sluiten met Sara. Maar daar staat de draagster van The Witchblade niet voor open, niet meer. Sara bevindt zich in een gevaarlijke situatie. Cull trekt zich terug in zijn eigen ruimte. De ruimte waar hij vrouwen seksueel genot schenkt en hun energie gebruikt. Ook Carla Denton is een energiebron voor Cull. Voor haar ogen neemt hij het leven van een andere vrouw en maakt Denton duidelijk dat ze geen afspraak meer hebben. Zij gaat de plaats innemen van de vrouw die zojuist voor het laatst met Cull te maken heeft gehad.
Kenneth Irons is wat je zou omschrijven als een bezitterige man. Of het nu om zaken gaat, of liefde, of zoals in dit geval eigendom over Sara Pezzini, niemand knoeit met Irons. Hij maakt Nolin duidelijk dat Sara Pezzini aan hem toebehoort. Maar Nolin is niet onder de indruk. Hij vertelt dat Sara nu onder de invloed is van Cull. Het komt tot een gevecht tussen de twee, maar wie wint er? Hij heeft de pijn uren verdragen, vaak met een stoïcijns gezicht. Niet dat hij de zweepslagen die Sara hem toediende niet voelde, hij voelde elke slag. Hij weerstond elke beschimping, elke vernedering die ze hem liet ondergaan om zijn wil te breken. Sara vraagt wat er voor nodig is om hem te breken, maar Escatado antwoord dat hij alles wat ze hem toedient kan hebben. En dan gebeurt het. Schijnbaar uit het niets verandert Escatado in The Darkness. The Witchblade heeft The Darkness opgeroepen. Er is een reden waarom The Darkness, The Witchblade en The Angelus een drie-eenheid worden genoemd. Escatado denkt dat de Necrobi hen daarom zien als één kracht. Ze zijn drie kanten van dezelfde identiteit. Hoe meer Sara probeerde om Escatado te breken, hoe dichter ze bij elkaar kwamen. Naarmate Sara sterker werd, werd Escatado dat ook. Ze hebben veel meer gemeen dan dat ze eerst wisten. De wezens die bij The Darkness horen vallen Sara aan, maar ze zijn geen partij voor The Witchblade. Hoofden rollen. Dan komt het tot een treffen tussen Sara en Escatado. The Darkness staat toe dat Sara hem een verwonding toebrengt om een punt te maken. Niet ver daar vandaan bemerkt Cull een verandering in de krachten balans, The Witchblade is aan het verliezen. Wanneer hij de kamer binnenkomt waar het gevecht plaats heeft, is Cull geschokt door wat hij ziet. Sara lijkt op het punt te staan om Escatado te doden, iets wat Cull niet kan toestaan. Hij heeft andere plannen. Maar er is nog iemand die Escatado wil vermoorden. Ongezien is Denton de moordenaar genaderd en brengt het mes omhoog, klaar om toe te slaan.

Witchblade & Darkness deel 4

Witchblade & Darkness deel 4

Eindelijk kan Carla Denton wraak nemen. Wraak op de man man die met zes kogels een einde maakte aan het leven van haar verloofde. Sara Pezzini is op het laatste moment tussen Cull en Escatado gestapt toen hij de zielen van duizenden mensen in de richting van The Darkness liet gaan. Haar eerste belang is deze te redden. Escatado heeft andere plannen. Carla Denton, The Witchblade & The Darkness Hij ontwapent Denton en samen met de vreemde wezens die bij hem horen en Darklings worden genoemd gaat hij er vandoor. Eenmaal weg van de schuilplaats van de Necrobi en in verlaten rioolbuizen wil Escatado Denton achterlaten. Zij heeft nu de keuze. Achter Escatado aan gaan of Sara gaan zoeken. Hoewel ze reden genoeg heeft om achter de moordenaar aan te gaan, komt de FBI agent in haar naar boven. Ze draait zich om en rent de duisternis in, op zoek naar Sara. De draagster van The Witchblade heeft het moeilijk. Ze was niet voorbereidt op de zielen die ze per ongeluk ontving. En Cull weet dat Sara nu verzwakt. Maar Sara is niet van plan de strijd te staken. Cull wil de Necrobi immers de dominante levensvorm op aarde maken. Alleen The Witchblade en The Darkness staan in zijn weg. Eeuwenlang hebben de Necrobi het voor het zeggen gehad op aarde, gebruikmakend van de seksuele energie van nietsvermoedende mensen.
Eeuwen geleden stonden The Darkness en The Witchblade al eens samen tegen de Necrobi. Van de duizenden Necrobi zijn er nog maar een paar honderd over. Cull lijkt nu echter de juiste kaarten te hebben. Hij kan Sara vernietigen. Maar Escatado heeft eenmaal aan de oppervlakte gekomen een gesprek met zijn Darklings. Ergens diep in hemzelf wil hij Sara redden en dat is dan ook wat hij gaat doen. Op het juiste moment is hij in staat om de hindernis weg te nemen in Sara waardoor haar wapen al die tijd slecht functioneerde. Als een front vallen The Darkness, The Witchblade, Darklings en Denton Cull aan. Een strijd die hij gaat verliezen. De Darklings rekenen af met de laatste Necrobi. De gezamenlijke strijd is gewonnen. Voor even waren ze bondgenoten. Eenmaal boven gaat Escatado zijn eigen weg. Sara en de bewusteloze Denton achterlatend. Een periode afsluitend waar ze beiden niet meer over zullen praten.

Na het afsluiten van deze verhaallijn die in drie aparte delen als een cross-over werden uitgebracht, gaan de avonturen van Sara Pezzine verder in de reguliere serie.

Witchblade Deel 37

Witchblade deel 37

Sara staat voor de spiegel in haar badkamer. Innerlijk worstelt ze met haar huidige bestaan. Ze denkt terug aan de recente gebeurtenissen. Ze zou op tv moeten gaan, in talkshows moeten gaan zitten en vertellen over een geheime onderwereld waar seksuele demonen leven die het leven uit gewone stervelingen wegzuigen. Maar dan zou iedereen denken dat ze het over het Witte Huis heeft. En dat is oud nieuws. Als iedereen maar kon zien wat zij de afgelopen dagen heeft gezien. Zouden anderen niet krankzinnig zijn geworden bij het zien van zoveel geweld en dood, vraagt ze zich af. Het heeft zeker bij Sara zijn tol geëist. Een agent zijn is één ding, maar wat Sara de laatste tijd heeft meegemaakt ziet een rechercheur normaal nooit, zelfs niet na jaren. Klaar voor de demon uit de comic Witchblade Wat nu, vraagt Sara zich af. Hoe verder te gaan? Wat te doen met al die kennis en macht? Dan test ze weer de Witchblade. Het wapen reageert aan haar wil. Maar het wapen heeft ook invloed op Sara. Ze kan niet negeren wat het haar vertelt. Alles vernietigen dat het ziet als een bedreiging. Om te testen hoe groot de controle is die Sara heeft over het wapen gaat ze het dak van haar appartement op. Een lege fles is het doelwit. Van de fles en de pilaar waar het opstond blijft alleen een rokende hoop over. Het wapen reageert wanneer Sara dit wil. Dan wordt haar aandacht getrokken door politie helikopters die door de lucht van New York vliegen. En het zijn niet de helikopters van de NYPD. Vlakbij zet de politie van New York een gedeelte af. Leden van een arrestatieteam gaan het gebouw binnen. Langzaam gaan ze vooruit. Ze wachten op een sein van een collega. Maar die blijft lang weg. Een van hen besluit niet meer te wachten en gaat de donkere gang binnen. Daar ziet hij op de grond iemand zitten.
Het is de politieman maar het onderste gedeelte van zijn gezicht is verdwenen. Lang heeft de agent niet om geschokt te zijn want hij is het volgende slachtoffer van de aanvaller. Ondertussen is Sara bij de perimeter aangekomen waar de burgers op afstand worden gehouden. Ze legitimeert zich en vraagt of er hulp nodig is. Maar de man van het arrestatieteam stuurt haar weg. Ze hebben geen assistentie nodig. Maar daar denkt Sara heel anders over. Ze vermoed dat er zich in het gebouw een heel gevaarlijke tegenstander bevindt. Langzaam loopt ze door de gangen, langs het lichaam van de dode agent. Ze gaat niet op zoek naar het monster, het monster vindt haar wel. Het duurt inderdaad niet lang voordat Sara Pezzini oog in oog staat met een buitenwereldlijk monster. Schoten uit haar vuurwapen helpen niet. Maar de Witchblade is meer dan een vuurwapen, het is het ultieme wapen. Zeker in de handen van iemand die het onder controle heeft en weet wat ze doet. Met een forse uithaal klieft ze het monster in tweeën. Niet veel later zit Sara in de buurt van het concertgebouw. Bij een kraan wast ze zichzelf. Gedachten gaan door haar hoofd. Blijkbaar wist het arrestatieteam wat ze in het gebouw zouden gaan aantreffen. Wie is er nog meer op de hoogte? Dan worden haar gedachten onderbroken door een man die zich voorstelt als Tsin-Sen. Hij voelt dat Sara degene is die verantwoordelijk is voor de verandering van de balans der krachten. De man vraagt Sara om met hem mee te gaan. Onderweg legt hij in de auto aan Sara uit wat er aan de hand is. De aarde is een redelijk beschermende planeet. Maar er zijn plekken waar demonen doorheen komen. Eerst in een vormloze staat. Dat is de onderwereld. Als ze de oppervlakte halen hebben deze demonen de mogelijkheid om een vaste vorm aan te nemen. Dit is ooit ontstaan door slechte magie. Maar één man bracht dit tot stoppen. Een groot keizer vond een spreuk uit waardoor het voor demonen niet meer mogelijk was om een vaste vorm aan te nemen. Maar dit was lang geleden en de spreuk begint aan kracht in te boeten. Daardoor kon vanavond een demon aan de oppervlakte komen. Aangekomen bij het huis van Tsin gaan ze naar binnen waar een groep Ninja's aan het oefenen is. Oefening voor de strijd tegen de demonen. Lang hoeft er niet gewacht te worden. De demonen duiken op en Tsin gaat ze alleen tegemoet en ook zijn einde. Sara neemt de leiding van de Ninja's over en gaat in de aanval.

Witchblade Deel 38

Witchblade deel 38

Nog maar een paar uur eerder kwam Sara Pezzini de mysterieuze Chinese man Tsin tegen die haar hulp vroeg bij het verslaan van demonen. Blijkbaar zijn de demonen ontsnapt door het gevecht in de onderwereld tussen Sara en The Darkness. Maar aangekomen bij zijn huis in New York stond Tsin niet toe dat Sara hem hielp. Hij ging alleen de confrontatie met de demonen aan. Een gevecht met demonen uit de comic Witchblade Ze scheurden hem in stukken, ledemaat voor ledemaat. Tsin heeft een kleine groep Ninja's getraind voor het gevecht met de demonen. Maar ook zij komen niet tussenbeide. Dit laatste is Sara nu net wel van plan. Omdat zij nu de leiding van de Ninja's op zich neemt volgen twee van hen haar opdracht op. Ze zullen meegaan om de demonen te bestrijden. Het restant van de demonen lijken verdwenen te zijn in de nacht. De oudste van de twee mannen die Sara volgen vertelt dat de demonen een menselijke vorm zullen aannemen. Sommige zullen de ergste seriemoordenaars worden. Ze hebben mensenvlees nodig om sneller een menselijke vorm aan te kunnen nemen. Des te belangrijker dat ze bestreden worden nu het nog kan vind Sara. Terwijl Sara met haar metgezellen het bos in rent, openen twee andere Ninja's een geheime deur en komen voor een groen standbeeld dat zij om leiding vragen. Sara is er vrij zeker van dat de demonen de gerooide plek volgen, het is een soort pad. Hun smerige lucht is nog waarneembaar. Aan enkele bosjes hangen stukken oude huid. Om een nieuwe vorm aan te nemen moeten de demonen hun oude huid afgooien.
Het spoor leidt naar een heuvel en Sara vermoed dat ze met opzet naar die plek worden geleid. Het zou zomaar een valstrik kunnen zijn. De twee Ninja's volgen Sara, loyaal als ze zijn aan degene die hen leidt. Nu is Sara al een tijd niet meer op het werk verschenen na de ontvoering van Escatado. Maar buiten Jake lijkt niemand zich hier echt druk om te maken. Samen met Julie is hij naar de plaatsvervangend afdelingschef gegaan. Maar ook hij is niet echt geïnteresseerd in het lot van Sara. Ook de andere agenten van de afdeling lijken niet beroerd te zijn door de verdwijning van een collega. Iets wat Jake niet kan en wil accepteren. Dat er misschien wel naar haar gezocht wordt is iets waar Sara niet aan denkt. Het drietal volgt het spoor dat hen een grot inleidt. Terwijl de tijd verstrijkt en het drietal de demonen nog op het spoor zijn, moet Sara terugdenken aan de gebeurtenissen in de onderwereld. Ook aan het besluit dat ze genomen heeft dat ze haar wapen echt wil beheersen. Alleen had ze niet gedacht al zo snel in de positie te komen dat ze The Witchblade ook weer echt moest gaan gebruiken. In het donker ziet Sara plots lichten. Enigszins huiverend beseft ze nu dat het ogen zijn. De ogen van de demonen die hen opwachten. Direct activeert Sara haar wapen. Een van de twee Ninja's geeft het advies dat onthoofding het snelste een demon vernietigd. Een advies dat Sara ter harte neemt. Maar de twee mannen die haar vergezellen zijn sterfelijke mannen zonder bijzondere gaven en hebben het moeilijk met de demonen. Wanneer er een aantal ontsnappen voelt de jongste Ninja zich in zijn eer aangetast en gaat alleen achter de demonen aan. Een besluit dat hem zijn leven kost. Sara gaat met de overgebleven man terug naar het huis van Tsin. De twee Ninja's die zijn achtergebleven zijn in handen van de demonen gevallen. Sara vernietigd de wezens maar de overgebleven Ninja vindt de dood. In het groene beeld zit de ziel van Tsin. Sara moet het beeld breken zodat zijn ziel als een wachter kan dienen tussen de bovenwereld en de onderwereld. Terwijl zich dit allemaal afspeelt heeft Jake een ontmoeting met Eric, die nogal heftig afloopt.

Witchblade Deel 39

Witchblade deel 39

Het lijkt alweer zo lang geleden. De zaak waar Sara Pezzini aan werkte op die noodlottige avond in het Rialto Theather, was de moord op haar vriendin Maria Buzanis. Sara is bevriend geraakt met Lisa, de dochter van Maria. Ze heeft haar beloofd dat de moordenaar, Gallo, berecht zou worden. Maar nadat ze Gallo had gearresteerd, kwam hij door een slimmigheidje weer vrij. Sara is echter vastbesloten om de zaak voor eens en voor altijd af te ronden. Ze heeft even met de gedachte gespeeld om ontslag te nemen. Haar plichtsgevoel heeft haar hiervan weerhouden. Bovendien heeft ze een belofte in te lossen. En ze weet wie haar kan helpen. Ze klopt aan bij de flat waar Lisa en Drexler, haar informant, samen wonen. De flat ziet er geweldig uit, blijkbaar passen Drex en Lisa prima bij elkaar. Het is Drex die haar moeten helpen om Gallo alsnog achter de tralies te krijgen. Eerst aarzelt Drexler maar Sara maakt handig gebruik van de thuiskomst van Lisa. Ze nodigt het tweetal uit om verder te praten in het nieuwe restaurant Shabu Shabu. Het zijn vooral Lisa en Sara die gezellig praten tijdens het eten. Drexler is nogal stil. Gallo is going down uit de comic Witchblade Zodra Lisa even naar het toilet gaat komt daar verandering in. Drex baalt dat Sara hem zo voor het blok zet. Maar de agente stelt dat het tijd wordt dat Lisa het hele geval achter zich kan laten. En zeker nu Drex haar vriendje is, kan hij de informatie niet voor zich houden. Hoewel Drex het niet leuk vindt moet hij Sara gelijk geven. De volgende ochtend meldt Sara zich weer op het bureau. Niemand lijkt er van op te kijken dat ze er ineens weer is. Wel hoort ze van een collega dat Jake amok heeft gemaakt in zijn zoektocht naar Sara. De deur zwaait open en agent Pezzini moet zich melden bij de plaatsvervangende chef. Deze uit zijn ongenoegen over de zaak Estacado.
Ook hij haalt de gedragingen van Jake aan. Volgens hem komt dit doordat er iets tussen hen beide is. Althans, in ieder geval van de kant van Jake. En dat komt het politiewerk niet ten goede. Sara moet er dan ook niet gek van opkijken als Jake naar een ander bureau wordt overgeplaatst. Ook voor Sara heeft hij een waarschuwing in petto. Als ze nog meer werk laat versloffen, dan wordt het voor haar geen overplaatsing maar zal ze ontslag krijgen. Hoewel Sara hem toezegt voor het einde van de week een arrestatie te zullen verrichten lijkt de man niet meer enige interesse te hebben. Die middag begint Sara met de informatie van Dexler. Ze komt uit bij een bejaarde man Jack Mead. Hij kent Gallo niet en Sara denkt dat ze op het verkeerde spoor zit. Dan ziet ze een vakantiefoto van de bejaarde man met drie jonge, wulpse vrouwen. Mead zegt dat het zijn vriendin Sandy en twee van haar vriendinnen zijn. Sandy is zijn vriendin zegt hij. Sara beseft dat het drie prostituees zijn die de man meenam naar de Bahama's. Het idee kwam van zijn arts Dr.Schimidt. Hij heeft Sandy geïntroduceerd. De corrupte arts is de volgende stop van Sara. Eerst ontkent hij alles maar door de arts klem te praten komt de waarheid boven tafel. De prostituees werden gedeclareerd bij de gezondheidsorganisatie. De arts kreeg een deel van het geld en de rest ging naar de pooier van de meisjes, Gallo. Hij heeft alles verzonnen. Goed, Sara zit dan wel op het spoor maar hoe ze bij een aanklacht voor moord komt, weet ze nog niet. Daarom maar eens de escortservice geprobeerd. Ze vraagt of de meisjes ook naar vrouwen toe komen, wat geen probleem blijkt te zijn. Sara krijgt een uitgebreide keuze. Wanneer ze echter naar Sandy informeert krijgt ze te horen dat die niet meer bij de escort werkt en wordt de verbinding verbroken. De interesse van Sara is nu definitief gewekt. Ze heeft ook de naam van een bedrijf V.I. Incorporated. De volgende ochtend neemt Sara de hits op Internet door. Ze komt uit bij een bedrijf dat pornofilms maakt. Dat moet het wel zijn! Na nog meer zoekwerk komt Sara er achter dat het meisje Sandy dood is, vermoord. Dit wordt de moord aanklacht tegen Gallo. Eigenlijk moet ze nu terug naar het bureau, papieren invullen, een team samenstellen en nog veel meer. Maar daar staat de auto van Gallo en Sara lost het op haar eigen manier op. Ze laat Gallo onder dwang bekennen voor de moord op Sandy Coen. Het lukt haar om haar dwang te verbergen wanneer de zaak bij de rechter komt. Gallo wordt schuldig bevonden aan moord. Trost en blij verlaat Sara het gerechtsgebouw. Ze is gelukkig. Ze heeft The Witchblade onder controle en wie weet tot wat ze allemaal in staat is.

Witchblade Deel 40

Witchblade deel 40

In een kelder in New York staat een persoon, alleen en in gedachten. Alles is voorbereid. Een lucifershouder wordt gepakt. Een vlam wordt aangestoken. De vlam wordt een vuurzee. Een huldebetuiging aan de goden, een hulde aan de brenger van licht in de duisternis, aan de schenker van deze macht. Er dreigt gevaar uit de comic Witchblade De taal van de goden is er een van tekens en symbolen. Gesproken in het idioom van rituelen en offers. Voor hun eer wordt dit offer aangeboden. De vonk van het leven dat nooit intenser brandt dan op het moment van de dood. De monding opent zich wijd, de dans van de zielen ontvouwt zich in gekwelde verontwaardiging voor hem. In ruil voor macht op aarde zijn de slachtoffers geofferd aan Stygia. Om de obscene honger van een donkere god te stillen.
De vlammenzee consumeert in korte tijd vele mensen. Wanner Sara Pezzini aankomt bij het uitgebrande pand zijn er al 21 doden geborgen, nog 16 worden er vermist. Het was al een lange koude nacht en het zal nog een lange dag worden. Sara gaat naar de brandweerchef Blake die het niet kan nalaten wat opmerkingen te maken over het uiterlijk van de rechercheur van moordzaken. Maar Sara laat zich door de man niet uit het veld slaan en samen met hem en zijn assistent daalt ze af in het verwoeste gebouw. Er zijn duidelijke sporen van brandstichting en met de doden praat je dan over moord. Werk dus voor de NYPD. Overal in het gebouw waren vuurhaarden aangelegd.
Zodra de eerste vlam werd aangestoken en je niet bij een uitgang was, had je geen enkele kans. Bovendien hebben ze in de kelder nog iets aangetroffen op een muur. Iets dat is aangebracht net voor het pand in een vlammenzee veranderde. Een boodschap voor de politie, een in de muur gekerfde driehoek. Samen met Blake woont Sara de uitvaart bij van de slachtoffers. Blake, zelf een voormalig agent, speculeert over de mogelijke verdachte, een graffiti maker misschien? Maar de gedachten van Sara gaan niet in die richting, volgens haar is dit niet het werk van iemand die graffiti maakt. Het is volgens de rechercheur meer dan een simpele zaak van brandstichting. Hier liggen diepere en donkere motieven aan ten grondslag. Enige tijd later is ook Blake overtuigd dat graffiti er niets mee te maken heeft. Ze hebben alle bekenden opgepakt en dat heeft niets opgeleverd. Kan het terrorisme zijn? Dan moet de FBI erbij gehaald worden aldus Blake. Maar ook dan verspil je alleen maar tijd brengt Sara naar voren. Een terrorist pakt een bekende politicus of een massa evenement. Het symbool op de muur is belangrijk weet Sara, dat brengt hen dichter bij de dader. Een zoekslag op Internet brengt aan het licht dat de driehoek in de astrologie en alchemie symbool staat voor het element vuur en dat het verband houdt met de macht van de goden. En de dader is nog lang niet klaar. Hij bereidt zijn volgende stap voor. Hiervoor heeft hij een tankwagen nodig, voor een nog feller vuur. Hij vermoord de chauffeur en rijdt Lower Manhatten in met een truck vol nafta. Nu is dit een gebied waar gevaarlijke stoffen niet zo mogen worden vervoerd en dus valt het de politie op. Bovendien wordt het lijk van de chauffeur gevonden. Blake en Sara hebben hun man gevonden.