Pascal Renard

Pascal Renard werd op 8 maart 1961 geboren in België. Hij had een studie sociologie aan de universiteit van Louvain-la-Neuve gevolgd, waarna hij naar Parijs vertrok. Hier volgde hij een cursus toneelschrijven. Tijdens zijn verblijf in Parijs onderhield hij contact met vrienden die studeerden aan de filmschool van Louvain-la-Neuve, het IAD.
Als gevolg hiervan schreef hij de scripts voor 4 korte films voor het IAD. Dit waren 'Speed', 'La Tartine au Jambon' (bekroont met de prijs voor de beste Europese academiefilm op het festival van Angers in 1990), 'The Frame en Prédiction' (wint in 1992 de prijs voor het beste scenario op het festival in Mons).
Omdat er weinig werk was binnen de filmindustrie, vormde hij filmscenario's om tot stripscripts. Zo ontstond bijvoorbeeld 'Witte Horizon' (met A. Osi). Verder schreef hij het script voor 'Oknam' (tekeningen B. Roels).
In 1995 verscheen het album 'De Brieven van Krivtsov'. De tekeningen voor dit album werden gemaakt door Youri Jigounov. Samen begonnen ze aan de serie Alfa, over de belevenissen van een CIA agent. Ook verschenen nog de albums 'Duistere wateren' (met Eric Lenaerts) en het eerste deel van Valcourt.
Helaas overleed Pascal Renard op 1 april 1996, op de veel te jonge leeftijd van 35 jaar.

Pascal Renard

Geraadpleegde bronnen:

www.zilverendolfijn.nl/

www.stripverhalen.net/

www.bdparadisio.com/