Jean van Hamme

Jean Van Hamme is geboren op 16 januari 1939 in Brussel. Hij studeert economie, maar behaald ook graden in de rechten en in de journalistiek. Vanaf 1976 gaat hij zich volledig richtten op het schrijversvak. Hoewel de stripliefhebber hem vooral om zijn werk in dit genre kent, schrijft hij ook romans en filmscenario's.
Als scenarioschrijver voor strips is hij bijzonder veelzijdig. Zo vervaardigt hij script voor uiteenlopende reeksen als Largo Winch, Lady S, Thorgal, Rani en XIII. De serie XIII maakt hij samen met de tekenaar Vance.
In een interview geeft hij aan beïnvloedt te zijn door het werk van de schrijver Greg. In ditzelfde interview gaat hij ook in op de vergelijking die getrokken wordt over de door hem geschreven serie XIII en de boeken (en nu films) over Jason Bourne van Robert Ludlum. De reeks XIII is niet gebaseerd op de Bourne-trilogie. Alleen heeft hij gebruik gemaakt van het gegeven van een man zonder geheugen, omdat dit een goede methode is om de lezer het hoofdpersonage te laten ontdekken. Het hele interview lezen? Dit is te vinden op Jean van Hamme Persoonlijk.

Jean van Hamme

Geraadpleegde bronnen:

dotgom.tripod.com/vanhamme/

nl.wikipedia.org/wiki/Jean_Van_Hamme

www.zilverendolfijn.nl/