Coffin Hill introIn 2013 begon uitgeverij Vertigo met de serie Coffin Hill. De reeks, die draait om een familie van heksen in Amerika, is een creatie van Caitlin Kittredge met tekenwerk van Inaki Miranda en inkleuring door Eva De La Cruz.
Caitlin Kittredge werd geboren in september 1984 geboren in Amerika. Ze studeerde af aan de universiteit met een graad in Engels. Kittredge werd bekend door haar Nocturne City serie en de Iron Codex. Ze zegt zelf beïnvloed te zijn door Raymond Chandler, Neil Gaiman en H.P. Lovecraft. Kittredge is een fan van de film noir, klassieke pulp romans en stripboeken. Ze omschrijft zichzelf als een sceptische gelovige in het bovennatuurlijke. En dit heeft invloed op haar werk. Zo is Nocturne City een reeks van volwassen urban fantasy romans. De verhalen volgen Luna Wilder, een jonge agente, die woont in een stad die bevolkt wordt door gewone mensen en paranormale wezens. Omdat ze zelf een weerwolf is, heeft ze een voet in beide kampen. Haar debuutverhaal, The Iron Thorn, werd in februari 2011 uitgegeven. Het was het eerste verhaal in de Iron Codex serie. Sinds 2013 schrijft ze de Coffin Hill verhalen.
Inaki Miranda werd in 1973 geboren in Argentinië. Deze uitstekende tekenaar heeft al vaker voor Vertigo werk afgeleverd. In zijn jeugd verhuisde hij met zijn ouders naar de Verenigde Staten en woont momenteel in Madrid. In de Spaanse hoofdstad studeerde hij aan de Bellas Artes por la Universidad Complutense.

De serie Coffin Hill speelt zich af in het oosten van de Verenigde Staten en heeft als hoofdpersoon Eve Coffin. In haar jeugd was ze een uitdagende, tiener lowlife van een high-society familie die leeft onder een vloek die teruggaat naar de heksenvervolgingen. Niet geheel onverwacht komt de familie oorspronkelijk uit Salem. Nu heeft iedereen wel zo zijn jeugdzonden maar meestal zijn deze vrij onschuldig. Zo niet Eve Coffin. Na een wilde nacht van seks, drugs en hekserij in het bos, werd Eva naakt wakker, bedekt met bloed en helemaal niet in staat om zich te herinneren hoe ze daar kwam. Nu was dit niet alles. Een van de andere feestvierders, een goede vriendin, is verdwenen en daar wordt Eve op aangekeken. Tegenwoordig werkt ze als agent in de stad van Boston. Door de gevolgen van een vuurgevecht moet ze echter terugkeren naar de stad Coffib Hill, waar haar familie natuurlijk grote invloed heeft. En in Coffin Hill hebben zaken die begraven zijn de vervelende neiging weer terug te komen. Eenmaal terug in de stad ontdekt ze dat de duisternis die tien jaar eerder in het bos ontketent werd nooit ingedamd werd. Het sluipt door de stad, de ziel van dit een slaperige stadje in Massachusetts vervloekend. In de Coffin Hill serie, gesitueerd tegen de achtergrond van New England, laat Kittridge zien hoe ver mensen bereid zijn te gaan voor macht en vergelding en het legt het gevaar bloot van het zinloze om voor je verleden te vluchten.

1 Forest Of The Night

Coffin Hill - 1 - Forest of the night

Boston, Massachusetts, 2013. Onder het ijs is het lichaam van een jonge vrouw zichtbaar. Met linten heeft de politie de plek afgezet. In een bar zitten een aantal agenten bij elkaar. Een van hen vraagt zich af waar collega Coffin is. De anderen merken op dat hij haar even met rust moet laten. Het valt niet mee als je dit soort dingen te maken krijgt in je eerste maand als agent. Net op dat moment is de politievoorlichter aan het woord op de tv. Na een mensenjacht van drie maanden is de seriemoordenaar, die door de pers the icefisher is gedoopt, aangehouden. David Lee Duncan is door de nieuwbakken agent Eve Coffin gearresteerd tijdens een routinecontrole. Ook is het lichaam van Lisa Ann Ware, de BU studente, gevonden. Ze was het zesde slachtoffer. Dan duikt de jonge agente op in de bar. Hoewel ze naam heeft gemaakt voelt ze zichzelf geen held. Eve gaat naar huis. Hier loopt ze echter binnen bij een gevaarlijke situatie. In haar appartement houdt Sean een wapen voor het hoofd van Holly. Hij is twintig kilo drugs kwijt en Holly weet waar het spul gebleven is. Daar is hij van overtuigd. Eve probeert de situatie te neutraliseren door op Sean in te praten. Maar dan gaat het gruwelijk mis. Een ambulance brengt de zwaargewonde Eve naar het ziekenhuis. Terwijl chirurgen vechten voor haar leven gaat de geest van Eve terug naar haar verleden.
Coffin Hill, Massachusetts, twee dagen voor Halloween in 2003. Eve Coffin komt uit een voorname familie uit New England in de USA. Oude familie, oud geld, oude geheimen. En oh ja, ze zijn vervloekt. Het zijn de Kennedys maar dan met meer moord en krankzinnigheid. De familie kwam oorspronkelijk uit Salem en heeft zich later op Coffin Hill gevestigd. Eve is opstandig en zoekt het gevaar. Haar ouders katten elkaar constant af. De vrienden van haar ouders vindt ze verwerpelijk. In haar onstuimigheid verstoort ze het feest van die avond. Eve heeft namelijk een eigen party in gedachten. Hiervoor heeft ze een oud boek dat al lang in de familie is nodig. Het boek van haar grootmoeder Mercy. De enige die Eve kon kalmeren. Eve op haar beurt vertrouwde alleen haar grootmoeder. Het was Mercy die Eve leerde dat ze meer was dan alleen haar achternaam. Ze kon beter dan andere leden van de familie. Ze heeft Eve ook gewaarschuwd voor de duistere zaken in de bossen. De bijgelovigheden uit de oude wereld zijn niet begonnen als verhalen. Mercy vertelde wat Eve te wachten zou staan als ze de grens van licht naar duister zou overschrijden. Nadat ze een scene heeft gemaakt op het feest van haar ouders gaat Eve naar een afgesproken plek in het bos waar drie andere tieners op haar wachten. Twee meisjes en een jongen. Mel, Dani en Nate. Ze gaan een ritueel uitvoeren van de Coffin Witch, een voorouder van Eve. Naar verluidt is de voorouder in hetzelfde bos opgehangen, er is zelfs een rijmpje voor. "Wicked witch of Coffin Hill, buried in the woods and waits there still." Nate is de eerste die twijfels krijgt en niet door wil gaan omdat het niet goed aanvoelt. De drie meisjes blijven achter. Dat het bijgeloof meer is dan dat blijkt die avond, maar Dani is spoorloos verdwenen.
Coffin Hill, Massachusetts, 2013. Chief Nate King van de politie leidt de doorzoeking van het bos. Er wordt een meisje vermist. Eve wordt dan net uit het ziekenhuis ontslagen en een horde pers wacht op haar. Haar collega, Greg Frost, schermt Eve, die op non-actief staat, af. Interne zaken onderzoekt de gebeurtenissen op haar flat. En daarom gaat ze naar de enige plek waar ze haar zonder vragen zullen accepteren, Coffin Hill.

2 The Waters And The Wild

Coffin Hill - 2 - The waters and the wild

Alle Coffin vrouwen zijn heksen. Vanaf Emma tot haar grootmoeder Mercy, haar moeder Ellie en Eve zelf. Emma ontvluchte Salem in 1692 en vestigde zich in wat nu Coffin Hill is. Ze ontvluchtte het lot van een veroordeelde heks, negentien onschuldige zielen werden in haar plaats opgehangen. Emma liet Coffin House bouwen in de grandeur van haar oude huis in Engeland. Eve Coffin uit de comic Coffin Hill tekening van Inaki Miranda Volgens de overlevering vermoorde ze tien werklui en begroef hun lichamen in de funderingen zodat ze nooit de geheimen van het huis konden onthullen. Emma werd uiteindelijk opgehangen door de goede mensen van Coffin Hill. Ze werd door haar eigen dochter aangegeven. Wat er zich ook in de bossen van Coffin Hill bevindt, het is er nog steeds. En Eve heeft het gewekt. Haar gedachten gaan terug naar het Halloween feest van tien jaar geleden. De confrontatie met haar moeder. Dan loopt ze de garage binnen waar de oldtimers staan en plots kijkt ze in de loop van een pistool. Chief Nate King, dezelfde Nate waarmee ze ooit heeft staan vrijen, is op de verbreking van het stille alarm afgekomen. Natuurlijk is het misverstand al snel uit de weg geruimd. Nate wil weer zo snel mogelijk vertrekken maar Eve heeft vragen. Vragen over de twee tieners die verdwenen zijn in Coffin Hill Woods. Hetzelfde bos waar tien jaar eerder Dani op die bewuste avond verdween. Nate stelt dat dit gewoon twee tieners zijn die zijn verdwaald en is niet van plan om Eve meer te vertellen. Nate heeft de zaak van de Ice Fisher gevolgd en weet dat Eve op non-actief staat. Maar hiermee laat ze zich niet afschepen. Hoewel Nate zegt dat Eve waarschijnlijk niet kan helpen, neemt hij haar toch mee. Wanneer ze aankomen op het punt waar de politie van Coffin Hill haar zoektocht is begonnen worden ze opgewacht door de ouders van de vermiste jongen , Andrew. Volgens de ouders is het allemaal de schuld van Lacey, het meisje dat ook vermist wordt. Ze zal wel aan de drugs zitten, redeneren de ouders. Terwijl Nate met de verontruste ouders van de jongen praat, "leent" Eve zijn surveillanceauto. Ze rijdt naar het huis van Lacey. Vooral de moeder van Lacey verdedigt haar dochter fel. In de schuur achter het huis vindt Eve wat ze zocht. Een heksenkring op de grond en een half verbrande foto van Andrew. Weer flitsen er beelden door haar hoofd. Beelden van Dani die door de duisternis wordt opgeslokt. Ze haast zich terug naar Nate. Of hij wist dat Lacey zwarte magie bedreef vraagt ze aan de politiechef. De cirkel in de schuur was een liefdesbetovering. De twee tieners zijn onder invloed van iets naar het bos gegaan. Dan loopt Eve het bos in, op de voet gevolgd door Nate. Eve voelt dat wat er ook in het bos huist, het is sterker dan tien jaar geleden. Dan komen ze bij een plek in het bos dat oplicht. Eve gaat met haar handen graven en vindt de eerste schedel. Een mensenschedel.

3 A Fitting Grave

Coffin Hill - 3 - A fitting grave

Het licht van de zaklantaarn die Nate vasthoudt beschijnt een grote hoeveelheid menselijke resten. Volgens Eve wilde "het" dat ze deze zouden vinden, "het" wilde ze hier hebben, op deze plaats. Wie wilde dit en wat is "het", zijn de vragen die Nate heeft. En voor het eerst in tien jaar geeft de politieman toe dat hij wel degelijk gezien heeft wat er met Dani die avond is gebeurd. Hij heeft het al die tijd onderdrukt, voor zichzelf ontkend. Dan arriveren de agenten die Nate met zijn mobiel had gebeld. Het wordt een lange nacht. Omdat Eve niet naar Coffin Hill wil, neemt Nate haar mee naar zijn huis. Die nacht ontlaadt de seksuele spanning zich tussen het tweetal. De volgende ochtend, terwijl Nate nog slaapt, kleedt Eve zich aan en laat een briefje voor hem achter. Ze gaat op zoek naar antwoorden. Eerste stop is Coffin Hill. Een gesprek met haar moeder levert niets op. Volgende halte is Barclay Hospital, een psychiatrische inrichting. Ze gaat op bezoek bij Melanie Lefevre, Mel. Ze is patiënt bij Dr. Sheenan. Terwijl ze op de arts wacht spreekt een andere vrouwelijke patiënt Eve aan met een rijmpje. "Wicked witch of Coffin Hill, buried in the woods and waits there still, hide your face and close your eyes. If you see her you will die, only the crows will hear you cry.". Net op dat moment komt Dr. Sheenan aan. Volgens de patiënt, Lorelei, is Eve de Coffin Witch. De arts stuurt haar weg en neemt Eve mee. Terwijl ze naar Mel toelopen komen ze een verpleegster tegen die een dode patiënt meeneemt. De vrouw heeft zelfmoord gepleegd. Het valt Eve op dat de polsen van de dode vrouw blauwe plekken vertonen. Uiteindelijk komen ze bij Mel, die al jaren op niets reageert, in haar eigen wereld leeft. Ze kijkt voor zich uit en zegt zelden iets. Terwijl Eve met haar vriendin probeert te praten ziet ze dat ook de polsen van Mel blauwe plekken dragen. De patiënten van Barclay worden vastgesnoerd. Dan spreekt Mel plots heel zachtjes in het oor van Eve, " de oogst, het komt er aan". Op het politiebureau vertelt Eve later aan Nate wat ze aan de weet is gekomen. Ze uit haar twijfels over Barclay Hospital. Jonge vrouwen sterven niet zomaar stelt ze. Nate wil er echter niets van horen. Plots komt er een agente binnen. Er is gisterenavond weer een meisje verdwenen in het bos. Het meisje heet Bianca Morelli en haar moeder Gina komt aangifte doen. Eve kent haar en Gina verwijt Eve de dood van haar dochter Danielle. Nate gaat daarom met de vrouw praten. Die nacht sluipt Eve Barclay Hospital binnen. Mel is niet op haar kamer, dus zoekt ze verder. In de kelder van het gebouw treft ze Dr. Sheenan en een aantal vastgesnoerde patiënten aan. Deze gestoorde man is bezig met handelingen die hij op Haïti geleerd heeft. En het ziet er naar uit dat hij Eve de baas is en haar zal vermoorden. Maar dan grijpt Mel in.

4 Death Upon Her Eyes

Coffin Hill - 4 - Death upon her eyes

Het plotse ontwaken van Mel redt Eve uit de handen van Dr Sheenan en zijn bizarre experimenten. Er zijn natuurlijk ook vragen. De allereerste is de gezondheid van Mel. Nadat Eve alarm heeft geslagen, verschijnen de hulpdiensten al snel. Een ambulancemedewerker onderzoekt Mel vluchtig. Ze lijkt in orde. Dan arriveert natuurlijk ook Nate. Als Chief of Police van Coffin Hill is hij op de hoogte gebracht van wat er zich heeft afgespeeld. Maar hij was ook het vriendje van Mel. Terwijl hij komt aanlopen bedankt Mel Eve. Omdat ze Mel heeft doen ontwaken en dan, bizar genoeg, omdat Eve met Nate naar bed is geweest. Terwijl Eve sprakeloos blijft staan valt Mel in de armen van Nate. Terwijl Eve toekijkt beseft ze dat ze verheugd zou moeten zijn. Omdat ze zich niet schuldig hoeft te voelen om wat er met Mel gebeurt is, omdat ze haar beste vriendin terug heeft. Waarom voelt ze dan iets anders? Dat gevoel dat je hebt als je net ontwaakt uit een nachtmerrie, die ene fractie van een seconde waarin je niet weet waar je bent. Waarom heeft Eve het gevoel dat ze helemaal niet wakker is geworden? Maar dat de nachtmerrie nog maar net begint? Terwijl Eve voor het huis staat waar de verdwenen Bianca Morelli woonde, gaat ze in haar hoofd terug naar mei 2000. Ze had net de hand gelegd op een fles drank. De losgeslagen Eve klimt de kamer binnen waar haar vriendin Danielle zit te leren en op haar jongere zusje Bianca past. Ze ziet hoe de stiefvader van Dani haar afsnauwt. Eve probeert Danielle over te halen om mee te gaan naar het bos om de Levitation bezwering te oefenen. Dani heeft al snel door dat Eve ook Nate in het bos wil hebben. Ze vertelt dat Eve moet stoppen om te proberen het vriendje van Mel in te pikken. Eve keert weer terug naar het heden met haar gedachten. Ze gaat het huis binnen en treft daar agent Wilcox, die nu de leiding heeft omdat Nate met Mel naar het ziekenhuis is. Eve merkt dat de jonge vrouw niet erg sympathiek tegenover haar staat. Er zijn geen sporen van inbraak. Eve herinnert Wilcox er aan dat er bij de rivier, vlakbij het huis, een oude artiestenstudio staat. Nog wat mokkend gaat Wilcox met Eve naar de plek. Volgens de agent is er geen spoor van satanisme. Dat is Eve met haar eens, het is geen satanisme. Eerder het tegenovergestelde. Op de vloer van de hut staan tekens van een beschermingsbezwering. Wilcox wil weten of Bianca bescherming nodig had. Eve maakt zich zorgen om het 14-jarige meisje. Geen enkele tiener van die leeftijd laat hun mobieltje achter als ze weglopen. Terwijl Eve naar buiten staat te kijken, krijgt ze een ingeving. Ze gaat naar buiten en rent door het lage water naar een stukje land dat droog ligt. Nadat ook Nate gewaarschuwd is begint het graven. Het duurt niet lang, dan vinden ze het lichaam van een jonge vrouw. Eve kan niet veel doen en gaat terug naar Coffin Hill waar ze wordt opgewacht door Mel. Eve besluit open kaart te spelen want wat er ook voor haar staat, het is niet haar vriendin Mel, van zoveel is ze zeker. Het is al snel duidelijk dat ze gelijk heeft. Het wezen valt haar aan, maar Eve vecht terug. Zodra Nate ten tonele verschijnt, verandert het wezen weer in de onschuldige en kwetsbare Mel. En Nate is er van overtuigd dat Eve jaloers is op Mel. Eenmaal binnen in het huis van haar ouders gaat Eve op zoek naar iets. Een boek vol bezweringen, die bewuste avond in het bos het ze dit boek ook bij zich. In dit boek stond ook beschreven hoe ze de bezwering weer ongedaan kan maken. Wanneer ze het boek vindt, is net die bladzijde uit het boek gescheurd. Haar aan een rolstoel gekluisterde moeder zegt nergens van te weten. Verwijten vliegen over en weer tussen moeder en dochter. Haar moeder vertelt dat Eve niet begrijpt wat het betekent om deel uit te maken van de familie. En als ze denkt Nate te kunnen redden zal ze van een koude kermis thuiskomen. Na wat hij zijn broer heeft aangedaan verdient hij niet beter. Misschien had Eve beter weg kunnen blijven.

5 Newness Of The Night

Coffin Hill - 5 - Newness of the night

Coffin Hill Woods in de zomer van 2003. op een open plek in het bos, waar bankjes en een hut staan heeft een groep jongere mensen zich verzameld. Ook Eve, Mel en Dani bevinden zich in de groep. Evenals Nate en zijn broer Patrick zijn erbij. Eve en de andere meiden vinden Patrick een enorme engerd. Waarom heeft Nate hem uitgenodigd is de vraag. Volgens Eve omdat hij geen nee durft te zeggen tegen zijn oudere broer. Patrick gooit een tas naar zijn broer en begint hem te tarten. De inhoud van deze tas betekent winst. En samen met het geld van hun grootmoeder kan hij eindelijk de dingen kan kopen die hij wil hebben en weer gaan racen. Dan kunnen de broers voorgoed vertrekken. Maar Nate is helemaal niet van plan om zijn broer aan het geld van hun oma te laten komen. Het leidt tot een openlijke ruzie en Eve gaat zich ermee bemoeien. Ze pakt de tas op en gooit deze in het nabije riviertje, tot ontsteltenis van Patrick, en rent dan weg. Wanneer hij van zijn verbijstering is bekomen rent Patrick achter Eve aan die snel de hut binnen gaat. Ze kijkt om zich heen. Wat nu? Dan klinken er voetstappen. Patrick komt de trap afgelopen met een jerrycan in zijn hand. Hij heeft een heks gevangen zegt hij en begint benzine over Eve heen te gooien. Hij is krankzinnig! Uit zijn zak haalt hij een pakje met lucifers. Hij haat Eve omdat ze het hoofd van Nate op hol heeft gebracht, hem het idee heeft gegeven dat hij ergens voor deugt. Met angst in haar ogen ziet Eve hoe hij de lucifers aansteekt, hij gaat haar levend verbranden. Dan duikt uit het niets Nate op. Met een sprong tackelt hij zijn oudere broer en roept naar Eve dat ze er vandoor moet gaan. Met een vuistslag gaat Nate het gevecht aan. Zijn broer laat zich echter ook niet onbetuigd. Klappen vliegen over en weer. Hoewel zijn broer ouder is krijgt Nate de overhand. Dan grijpt Eve in en stopt Nate die in een blinde woede blijft inslaan op zijn broer. Ze moeten een verhaal verzinnen voor de politie. Patrick is gevallen en kwam zo aan zijn verwondingen. Terug in het heden. Het is avond. Eve wacht voor het huis van Nate waar ook het wezen dat er uitziet als haar oude vriendin Mel zich bevindt. Sommige heksen houden de wereld in de gaten. Kijken naar de kwetsbaren, helpen ze. Niet de Coffins, die keken alleen naar hun eigen belang. Dat doen ze al sinds de tijden van Salem. Maar het wezen dat bezit heeft genomen van Mel heeft ruzie gezocht met de verkeerde heks. Dan duikt het wezen op. Het belooft een gevecht te worden. Het wezen tart Eve, ze is dan wel een Coffin heks maar ze weet zo weinig. Het wezen heeft Nate, heeft de stad onder controle en ze zal ook Eve krijgen. Ze wil haar oogst. De enige manier om Nate te beschermen is het wezen vermoorden. Maar ze is ervan overtuigd dat Eve dat niet zal doen. Eve is geen moordenaar, ze zal het levenloze lichaam van Mel niet op de stoep van het huis van Nate willen laten liggen. Zodat Nate het zal vinden. Het gevecht lijkt in een gelijkspel te eindigen. Maar het is nog lang niet over. Wanneer ze merken dat nate wakker is geworden gaat 'Mel' weer richting de veranda. Opzettelijk stoot ze haar hoofd zodat ze de wond kan laten zien aan Nate en Eve de schuld geven. De politiechef trapt in de opzet. De volgende dag neemt Nate Mel mee voor een wandeling door de stad. Maar het duurt niet lang voordat er een politieauto stopt. Nate is nodig bij het huis van de familie Morelli. Eve en Wilcox zijn daar en de familie is alles behalve blij met de situatie. De twee vrouwen doorzoeken een hut in de hoop Bianca te vinden. Maar het meisje is er niet. Aan de muur hangen echter ID kaarten van andere tieners. Wanneer Nate verschijnt lijkt de situatie uit de hand te lopen. Vooral Gina Morelli heeft er grote moeite mee dat Eve hier rondloopt. Maar dan gebeurt er iets onverwachts. Rob Morelli vertelt dat het lichaam dat eerder in de nabijheid is gevonden in plastic verpakt was, een detail dat de politie nooit heeft vrijgegeven. De man probeert zich er nog uit te praten maar Nate laat zich niet overbluffen. Wanneer Rob Morelli er vandoor probeert te gaan is Eve sneller als de rest. Ze vloert de man die nog een vreemde boodschap heeft voor Eve: "Wicked witch of Coffin Hill you are not but you wil be again"

6 The Haunted Glen

Coffin Hill - 6 - The haunted glen

Even pas op de plaats. Eve Coffin heeft het nationale nieuws gehaald nadat, door haar toedoen, een serie moordenaar is gepakt. Lang kan ze niet genieten van de aandacht. Een schietpartij zorgt ervoor dat ze in het ziekenhuis terecht komt en geschorst wordt. Nadat ze weer uit het ziekenhuis is vlucht ze terug naar de enige plek waar geen vragen worden gesteld, haar ouderlijk huis. Terug naar Coffin Hill. De Coffins zijn een oud en invloedrijke familie met een opmerkelijk trekje. Alle Coffin vrouwen zijn heksen. Eve was naar Boston gegaan om aan haar verleden te ontkomen. Tien jaar eerder heeft ze samen met twee vriendinnen en een vriend, een spreuk geprobeerd in Coffin Wood. De gevolgen waren rampzalig. Een van haar vriendinnen, Dani, verdween en de andere vriendin, Mel, zit nu in een gesticht voor psychiatrische patiënten. Alleen het vriendje van Mel, Nate - waar Eve ook een oogje op heeft, komt er ongeschonden vanaf. Nu ze terug is komt ze er achter dat er nog steeds jongeren in het bos verdwijnen. Wat het ook is dat ze heeft opgeroepen, het huist nog steeds in Coffin Hill. Wanneer Bianca, het jongere zusje van Dani, ook verdwijnt, komt er enig schot in de zaak. De stiefvader van Dani en Bianca heeft een aantal tienermoorden op zijn geweten. Er is echter nog een probleem. Mel of iets dat zich voordoet als Mel heeft zich tussen Eve en Nate geplaatst. De demon wil de zielen van de inwoners van Coffin Hill en Eve is vastbesloten om terug te vechten. Het eerste punt van aandacht is natuurlijk Bianca. Eve zoekt de stiefvader op in de gevangenis maar deze slaagt er in om zelfmoord te plegen. Eve gaat terug naar huis en gebruikt een spreuk om personen uit het verleden op te roepen. Ze hoopt contact te maken met haar grootmoeder Macy, maar ze krijgt de dode Dani. Haar oude vriendin is meer dan bereidt om Eve te helpen om het ding te vernietigen dat haar gedood heeft. De demon zit echter niet stil. In de gedaante van Mel lokt het Nate naar de waterkant en trekt de politieman de diepte in. Op het politiebureau probeert Wilcox contact te krijgen met haar chef, maar is daar niet succesvol in. Terwijl ze gefrustreerd de hoorn neerlegt gaat Eve door de spullen die in het huis van Bianca Morelli is aangetroffen. Tussen de spullen is een flesje met een vloeistof. Zonder aarzelen drinkt Eve de inhoud op. De stiefvader van Dani en Bianca had kennis van zwarte magie en door het drankje stapt Eve de schimmige wereld van de demon binnen. Ze gaat de confrontatie aan met de demon, als ze moet sterven om een eind te maken aan de verdwijningen, dan is Eve daartoe bereidt. Gelukkig krijgt ze op tijd hulp. Maar nieuwe problemen doemen alweer op voor Eve Coffin.

De eerste 6 delen van deze interessante serie vormen de eerste grote verhaallijn die als titel 'Forest of the night' heeft meegekregen. Hierin hebben we kennis gemaakt met Eve Coffin, een opstandige, tiener lowlife van een high-society familie met een vloek die terug gaat naar de Salem Witch processen. De Coffin vrouwen zijn allen heksen, zo ook Eve. En na een nacht met sex, drank en toverkunst wordt Eve in het bos wakker, naakt, onder het bloed en geen idee wat er gebeurd is. Een vriendin ontbreekt (Dani), een vriendin komt op een psychiatrische afdeling terecht (Mel) en een vriend weet dat Eva verantwoordelijk is (Nate). Eve verhuist naar Boston en gaat bij de politie werken. Als nieuweling maakt ze naam door de seriemoordenaar the icefisher te arresteren waardoor ze onbedoeld bekendheid krijgt. Maar haar verblijf in Boston is van korte duur. Een schotwond stelt haar op non-actief. Eve keert terug naar Coffin Hill, alleen de duisternis die zij tien jaar geleden in het bos ontketende is in toom gebracht. Het blijft te sijpelen door de stad, vervloekt de ziel van dit slaperige Massachusetts gat, morst geheimen en uitvaardigt wraak uit. De demon verschijnt in het lichaam van de al jaren comateuze Mel en probeert Eve en Nate tegen elkaar uit te spelen. Een schitterend verhaal van de hand van Caitlin Kittredge en mooi vormgegeven door Inaki Miranda.

7 The Sole Unquiet Thing

Coffin Hill - 7 - The sole unquiet thing

Terug naar 1958. Een jong meisje loopt in het donker door Coffin Wood. Terwijl ze door het donkere bos loopt zingt ze zachtjes het bekende liedje over de heks van het bos. Bij een enigszins open plek knielt ze neer en zachtjes vraagt ze de Coffin heks om hulp. Een geluid, schuin achter haar, doet het meisje omkijken. Uit het donker stapt een wezen naar voren, maar het is zeker niet de heks van Coffin Wood. Dit wezen ziet er uit als een man. Een wezen dat het meisje kent en hij weet ook wie zij is. Zij is Eleanor, zijn dochter. En hij is haar dode vader. En ze wil dat haar vader haar met rust laat, van haar moeder mag zij niet praten met de doden. Het jonge meisje, dat eens de moeder van Eve zal zijn, lijkt niet bevreesd door de verschijning van har overleden vader. Voor de drank, voor het vechten, hoorde ze haar ouders al ruzie maken wanneer ze dachten dat Eleanor sliep. Uiteindelijk huurde ze een kindermeisje voor haar, Moira. Ze was lief en goed opgeleid maar wel labiel. Haar vader begon steeds meer met Moira te praten, te vragen naar haar leven. Hij maakte voor het eten een mixje klaar voor het kindermeisje. Eleanor verwachtte dat haar moeder overstuur zou raken, maar ze keek alleen maar toe met een holle blik. Toen haar vader Moira vertelde dat ze hem in het bos moest ontmoeten, keek Eleanor toe hoe ze een voor een wegglipte. Haar vader kwam terug met modder aan zijn broekspijpen en een snee in zijn hand. Moira kwam nooit terug. Terwijl ze aan die gebeurtenis terugdacht rende Eleanor verder het bos in, weg van de gestalte van haar vader. Dan, een licht, een stem. De verschijning van een jong meisje dat Eleanor meeneemt. Aan de verschijning van het meisje vertelt Eleanor dat haar moeder haar vader gedood heeft. Ze deed het om Eleanor te beschermen. Het meisje heet Evelyn en is een verschijning. De echte Evelyn heeft zelfmoord gepleegd. De verschijning die de vorm heeft van haar vader praat in op Eleanor. Haar vader wist van de oogst en wat er voor nodig was. Ook Eleanor zal hier aan toegeven, daarvan is het wezen overtuigd. Want de reden dat ze het bos ingekomen is, is dat ze kracht kwam zoeken. Kracht waardoor ze niet langer bang hoeft te zijn. Kracht die ze kan krijgen, maar er is maar een manier om die kracht te verkrijgen. Het is de verschijning van Evelyn die Elenanor weerhoudt. Nog wel. Maar de dag komt dichterbij.

Deel 7 uit deze reeks vormt een intermezzo naar een nieuwe verhaallijn die met het sluiten van deel 6 is ingezet. Maar deel 7 gaat niet over Eve, maar haar moeder Eleanor en hoe zij als jong meisje omging met haar status als heks en wat er zich tussen haar ouders heeft afgespeeld. Ook Eleanor krijgt te maken met de duisternis die leeft in het bos. Het geeft een mooi stukje achtergrond waardoor de reeks meer inhoud krijgt. Mooie vondst.

8 Dark Endeavors part 1

Coffin Hill - 8 - Dark endeavors part1

Eve Coffin raakte betrokken bij het onderzoek naar de verdwenen tieners. Onder de vermisten waren Bianca Morelli en het meisje Lacey. Samen met Nate en Wilcox komen ze er achter dat Rob Morelli, de stiefvader van Dani en Bianca een aantal tienermoorden op zijn geweten. Maar met zijn arrestatie en zelfmoord zijn Bianca en Lacey nog niet terecht. Het lukt Eve echter om de strijd te winnen van de demon die de gedaante van haar verdwenen vriendin Mel had aangenomen. Wanneer de tweestrijd op het hoogtepunt is, krijgt Eve hulp van Nate en Wilcox. Hiermee lijken de problemen over, maar het verleden achtervolgt Eve. Terwijl ze samen met haar moeder bij het graf van haar oma is verschijnen Nate Finn, haar oude collega Greg Frost samen met Lenore Ingersoll, aan agent van Internal Affairs. Greg arresteert Eve op verdenking van moord. Het slachtoffer is een andere politieagent, Doyle Donovan. Een man die ze heeft gekend.
Daarvoor moet het verhaal terug naar december 2012, de jacht op de seriemoordenaar die the Ice Fisher werd genoemd. Net voor kerst is er weer een lichaam gevonden van een jonge vrouw. De agenten Eddie Wachowski en Eve Coffin waren het eerste ter plaatse na de melding. Ze hebben het gebied afgezet voor onderzoek. Dan arriveren de twee rechercheurs die belast zijn met de zaak, Greg Frost en Doyle Donovan.
Doyle Donovan uit de comic Coffin Hill tekening van Inaki Miranda Frost keurde haar geen blik waardig en ging naar het lichaam van het slachtoffer dat in de sneeuw ligt. Maar Donovan ziet het naamplaatje van Eve en hij kent de naam Coffin. Een oud kinderrijmpje komt in zijn hoofd naar boven. Wanneer het duidelijk is dat Eve zo'n Coffin is, neemt hij een besluit. Hij betrekt Eve bij het onderzoek, als lid van het rechercheteam. Dit tot grote verbazing van Frost. Maar Donovan heeft zo zijn motieven. Natuurlijk is Eve een knappe meid, maar ze komt uit een familie die heel veel invloed heeft. En als ze bij haar en haar familie op een goed blaadje komen staan kunnen ze daar nog veel plezier van hebben, zo licht Donovan zijn actie toe. Terwijl hij zijn daad bespreekt met Greg onderzoekt Eve het lichaam. In het ooglid van het slachtoffer ziet ze iets, een klein teken. Maar wat betekent het? Na het einde van haar werkdag treft ze haar buurvrouw Kimmy op de trap, haar vriendje Sean is weer langs geweest en de jonge vrouw draagt nog de sporen. Ze dringt er bij Kimmy op aan Sean uit haar leven te verbannen maar of de jonge vrouw haar raad ook durft op te volgen?
De volgende ochtend is Eve al vroeg op kantoor, net als Greg. Van Donovan voorlopig geen spoor, voor hem is deze zaak alleen maar een opstapje naar de FBI. En hoewel Eve gisteren ontkende te weten wat het teken betekent, heeft Greg al door dat ze liegt. Ze weet waar het teken voor staat. Natuurlijk is Eve terughoudend want er is een relatie met hekserij en met zo'n mening maak je jezelf niet populair. Toch vertelt ze Greg Frost wat ze weet. Het is het alchemistische teken voor Saturnus. In de 16de en 17de eeuw, toen de inquisitie op heksen joeg, namen covens symbolen over van groepen waar ze mee samenwerkte. Op die manier kon men zien wie te vertrouwen was, legt Eve uit. En Saturnus staat voor donkere materie, letterlijk een 'dark endeavor'. Maar het slachtoffer is geen heks, de man die haar vermoorde is dat wel. Niet lang daarna gaat Eve met Greg op pad. Ze lopen door een oud gedeelte van Boston, een plek die de politie lang in de gaten hield omdat de slachtoffers hier in de buurt werden gevonden. Het tweetal gaat een oud gebouw binnen en vinden op de eerste verdieping bewijs dat de moordenaar daar gebivakkeerd heeft. Ze vinden een kledingstuk dat aan een van de slachtoffers heeft toebehoort. Nadat ze het bureau hebben gebeld is het gebouw al snel vergeven van agenten. Terwijl Eve buiten een sigaret rookt en met Greg praat komt er een andere agent op hen toegelopen, Lenore Ingersoll. Het is dezelfde Lenore Ingersoll met wie Eve nu zit te praten, als verdachte, opgesloten in de gevangenis.
In Coffin Hill ondertussen zijn Bianca en Lacey weer vrij. Ze zitten in de sneeuw voor het huis van de familie Coffin. Bianca daagt Lacey uit om het huis te betreden. Hoewel Lacey het geen geweldig plan vindt, gaat ze toch akkoord. Beide meisjes worden vanuit het bos gadegeslagen door iets, iets duisters. Ze hebben niet in de gaten dat het wezen hen volgt. Eenmaal binnen merkt Bianca op dat ze weet dat Lacey het medaillon heeft gestolen dat de zus van Bianca aan haar heeft gegeven. En ze is het niet vergeten en gaat het ook niet vergeven. Niet veel later loopt Bianca alleen over de besneeuwde weg. Een auto stopt om haar een lift te geven, maar net op dat moment stopt er een politieauto. Het is Wilcox die Bianca haar auto in dirigeert en dat is maar goed ook, want in de andere auto zit de broer van Nate Finn en dat kan nooit veel goeds betekenen.

9 Dark Endeavors part 2

Coffin Hill - 9 - Dark Endeavors part 2

Terwijl de sneeuw steeds heviger neerdaalt, neemt de angst toe bij Lacey. Haar vriendin Bianca heeft haar achtergelaten in het kille huis van de familie Coffin. Zo neemt Bianca haar wraak op Lacey voor het stelen van een medaillon. Lacey bonkt op de afgesloten deur, roept dat ze begrijpt dat Bianca boos is maar dit is zo niet cool. Terwijl het meisje roept en roept draait ze zich om. Ze is niet alleen in de kelder. Wezens die regelrecht uit de hel lijken te komen beginnen zich te verzamelen. Een aantal jaren eerder had Eve Coffin heel andere problemen. Samen met de rechercheurs Frost en Donovan maakt ze jacht op de Ice Fisher. Maar alleen Greg Frost lijkt interesse te hebben om veel uren te maken. Donovan ziet het vooral als een kans, lijkt het wel. Weer is er een meisje verdwenen, maar de kans dat ze haar op tijd vinden is erg klein. Omdat gewone middelen niet werken, gaat Eve over tot ongewone middelen. Uit de bewijskamer heeft ze een voorwerp meegenomen. Dat was niet moeilijk. Het zou wel de kans dat de Ice Fisher voor een rechtbank veroordeelt zou worden veel kleiner maken. Maar ergens wist Eve Coffin toen al dat deze zaak nooit de rechtbank zou halen. Dit zou heel anders aflopen. De Ice Fisher had geen gerechtigheid nodig, hij moet worden gestopt. En de verdwenen meisjes hebben de Eve Coffin nodig die ze dacht te hebben achtergelaten. Eve Coffin, de heks. Op het toilet van het politiebureau knielt Eve neer. Ze mag niet gestoord worden. Ze maakt een pentagram op de grond van de ruimte. Frost en Donovan zouden de aanwijzingen die er zijn nooit begrijpen. Dus komt het op Eve aan. Op een wattenstaafje zit wat bloed, ze raakt het aan en haar magie begint te werken. Beelden van gebouwen verschijnen voor haar ogen. Ze weet wat hij is, maar ze moet nu weten waar. Dan roept Donovan haar, ze is al een tijdje op het toilet. Wanneer Eve over de zaak wil praten is Donovan niet echt geïnteresseerd. Wat hij wel wil is na het werk ergens met Eve wat gaan drinken. En weg is Donovan. Omdat Eve moeilijk kan onthullen dat ze zojuist heksenwerk heeft gedaan, verzint ze een informant die haar zogenaamd gebeld heeft. Er zit een man in Roxbury die mogelijk hun verdachte is, een blanke man woont illegaal in een leeg pand op Elm Hill. Omdat Eve zo overtuigd lijkt dat dit hun man is, gaat Frost met haar mee naar de plek. Wanneer ze bij de locatie aankomen, lijkt het pand afgesloten. Maar dat is slechts schijn. Het hangslot is kapot. Ze doen hun zaklampen aan en gaan het donkere gebouw binnen. Terwijl ze verder lopen schiet er een schim achter hun langs. Het is de mogelijke dader! Beide agenten rennen achter de man aan, naar buiten, de sneeuw in. Maar hij ziet kans te ontkomen, hoewel Eve dichtbij was. De volgende ochtend gaat Eve in op de uitnodiging van Donovan en samen eten ze hun ontbijt in een restaurantje. Eve heeft nog wel een stukje textiel van zijn jas te pakken gekregen, maar dat is alles. Dan gaan hun mobieltjes. Donovan krijgt een andere oproep maar de beller van Eve is Frost. Ze moet naar het nabijgelegen campus komen, maar alleen zij. Frost denkt te weten hoe de dader zijn slachtoffers uitzoekt. Hoewel Eve aanvoelt dat Frost geen woord gelooft van haar hekserij en ook niet gelooft in een anonieme informant, heeft hij toch besloten om de jonge agente te vertrouwen. Op de beveiligingsbeelden van het campus is hun dader te zien. Hij is alweer op zoek naar een nieuw slachtoffer. Maar hoe kan hij binnenkomen? Alleen studenten mogen op het campus komen, verder alleen de beveiliging en de politie. En de achtergrond van de beveiligers is al uitgezocht, daar zit de dader niet tussen. Een gedachte komt in het hoofd van Eve op, de dader is een politieagent.
In het heden krijgt Nate bezoek. Hij ondergaat een familiereünie uit de hel wanneer zijn nietsnut van een broer, Patrick, opduikt met een agenda - en met bovennatuurlijke hulp - dat meer gevaar en vernietiging voor de stad en iedereen erin betekent.

10 Dark Endeavors part 3

Coffin Hill - 10 - Dark endeavors part3

Bianca Morelli krijgt vragen over Lacey. Ze is niet meer gezien en zij waren toch vriendinnen? Waren, inderdaad, geeft Bianca als bitsig antwoord. Nu is er nog iemand die op Bianca staat te wachten. Het is Patrick Finn, de oudere en criminele broer van Nate. Hij heeft vragen. Of Bianca maar in zijn auto wil stappen. Pissig als ze nog steeds is stapt Bianca in. Zodra ze een sigaret heeft opgestoken rijdt de auto weg over de besneeuwde wegen. In 2012 overleggen Frost en Eve over de mogelijkheid dat de dader een politieagent is. Hoe zeker zijn ze van hun zaak? Frost zou niets liever willen dan dat ze het bij het verkeerde eind hebben. De Ice Fisher moet een gat in het ijs hakken om zijn slachtoffers er onder te laten verdwijnen en genoeg tijd over hebben zodat het gat weer dicht vriest. En Eve ziet een patroon, de dader heeft teveel informatie die alleen agenten hebben. Ze is ervan overtuigd dat de dader een agent is. En het zesde slachtoffer is nog niet gevonden, dat betekent dat ze nog een kans hebben om haar levend te vinden. De volgende ochtend heeft Eve het nodige verzameld aan materiaal. Het antwoord wie de dader is zit er tussen, daar is ze zeker van. In die stapel zit de fout die hij gemaakt heeft. Dan duikt ook Donovan op. Natuurlijk vraagt hij wat ze aan het doen zijn en hij flirt wat met Eve. Want hoewel hij zegt dat hij niets van haar wil, is zijn intentie heel anders.
In het heden zit Eve Coffin in de gevangenis op verdenking van moord op Donovan. Wanneer ze in haar cel blok is wordt ze aangevallen door een medegevangene genaamd Lopez. En de aanval is bijzonder heftig, het is meer dan een eenvoudige wrok. Maar Eve is gehard en bijt van zich af. Lopez heeft een mes dus plant Eve haar vinger in de oogkas van haar aanvalster. Dan verschijnen de bewakers en het gevecht wordt afgebroken. Maar Eve heeft nog een trofee, het mes van Lopez. Die nacht praat ze met haar celgenoot over de aanval. Eve is ervan overtuigd dat iemand Lopez heeft betaald om haar te vermoorden. De volgende ochtend krijgt ze bezoek van Lenore Ingersoll die wil dat Eve de moord op Donovan bekent. Heel lang blijft Eve rustig maar wanneer Lenore de naam van Nate in het verhoor betrekt verliest Eve haar geduld.
Ondertussen is Lacey nog in de kelder van het Coffin huis, omringd door monsters die regelrecht uit de hel lijken te komen. Ze probeert de stem te volgen die haar een uitgang beloofd. Een uitgang uit het doolhof waar Bianca haar heeft achtergelaten. De jonge heks zelf zit nog in de auto van Patrick Finn. Ze stappen uit en Patrick jent haar, plots grijpt hij haar beet en trekt een medaillon van haar nek en slaat Bianca neer. Nu is hij niet de enige Finn die in de sneeuw onderweg is. Ook Nate jaagt in een auto door de sneeuw. Zijn ogen lijken zwart doorlopen en hij heeft een heel gesprek met de persoon naast hem, Nate Finn.