Deel 61
Titel: Robin, de bondgenoot van Batman
Verschenen: 1975
Inhoud:
Een circus eigenaar, Mr. Haly, wordt door gangsters geconfronteerd met de eis van beschermgeld. Omdat hij dit weigert worden zijn sterren, The Flying Graysons, vermoord. Hun zoon Dick hoort later een gesprek van de gangsters en wil naar de politie gaan. Maar Batman neemt hem onder zijn hoede. Hij traint Dick, die dan Robin wordt. Samen brengen ze de gangsterbaas, Boss Zucco, ten val en leveren hem uit aan de politie. Zucco eindigt op de electrische stoel. Robin wordt de vaste partner van Batman.

Overige verhalen:
Explosieve cirkel (Batgirl)
Deel: Detective Comics 38
Titel: Robin the Boy Wonder
Verschenen: april 1940
Schrijver: Bill Finger
Tekenaar: Bob Kane
Inkleuring: Jerry Robinson
Redacteur: Whitney Ellsworth
Cover: Bob Kane & Jerry Robinson

Maan van de wolf deel 2 (Batman)
Inhoud:
Batman zit gevangen aan een ketting. Vanuit het donker komt de mens-wolf met zijn aanval. Het lukt Batman om de mens-wolf bewusteloos te krijgen en zichzelf uit de ketting te bevrijden. Wanneer hij een ijzeren staaf werpt, vangt de mens-wolf deze op met zijn lichaam. Als hij de staaf uit zijn lichaam wil trekken wordt hij geraakt door de bliksem en stort in de diepte.
Noot: Dit verhaal begon in Batman 60 en werd hier voortgezet. In Amerika was het 1 aflevering.
Deel: Batman 255
Titel: Moon of the wolf
Verschenen: maart 1974
Schrijver: Len Wein
Tekenaar: Neal Adams
Inkleuring: Dick Giordano
Redacteur: Julius Schwartz
Cover: Neal Adams & Nick Cardy


Deel 62
Titel: Nacht van de jager
Verschenen: 1975
Inhoud:
Bij een overval op klaarlichte dag worden een vader en moeder voor de ogen van hun zoon doodgeschoten. Ook Batman ziet dit gebeuren. Dit is een kopie wat hem als kind is overkomen. Vol van wraakgevoelens gaat hij achter de daders aan. Hij pakt de drie overvallers en treurt over de tragedie.

Overige verhalen:
De stille sluipschutter (Rose en de Doorn)
Deel: Detective Comics 439
Titel: Night of the Stalker
Verschenen: februari 1974
Schrijver: Sal Amendola
Tekenaar: Steve Englehart
Inkleuring: Dick Giordano
Redacteur: Archie Goodwin
Cover: Neal Adams & Dick Giordano

Het geheim van Batman-Eiland (Batman & Robin)
Inhoud:
Batman en Robin grijpen een bende juweeldieven, maar kunnen de buit niet vinden. Een grote fan van Batman, A.K. Barnaby, filmt de overval. Boeven volgen Barnaby naar zijn private Batman museum om de film te stelen. Barnaby roept de hulp van Batman in. Batman en Robin achtervolgen de boeven door het museum en rekenen hen in. Op de film is dan te zien waar de buit gebleven is.
Deel: Batman 119
Titel: The secret of Batman Island
Verschenen: oktober 1958
Schrijver: Bill Finger
Tekenaar: Sheldon Moldoff
Inkleuring: Charles Paris
Redacteur: Jack Schiff
Cover: Curt Swan & Stan Kaye
Noot: Dit deeltje bevatte nog twee verhalen, namelijk 'The arch-rivals of Gotham City' en 'Rip van Batman'.


Deel 63
Titel: De zaak der vermommingen
Verschenen: 1975
Inhoud:
Tijdens een gevecht met twee boeven wordt Batman door een ladder op zijn hoofd geraakt en is bewusteloos. Eén van de boeven licht zijn masker op! Is zijn identiteit nu geen geheim meer? Precies op dat moment komt er een politieauto en de boeven vluchten. Wanneer Batman weer bijkomt, is hij vergeten wie hij is, althans dat hij ook Bruce Wayne is. Wanneer hij zijn masker afdoet blijkt dat hij vermomd is als een boef. Om achter zijn identiteit te komen loopt Batman zijn handendelingen na. Hij arresteert de boeven en komt er weer achter dat hij eigenlijk Bruce Wayne is.

Overige verhalen:
Als Bruce wayne niet Batman was geworden
Deel: Detective Comics 430
Titel: Clue of the false faces
Verschenen: december 1972
Schrijver: Frank Robbins
Tekenaar: Bob Brown
Inkleuring: Nick Cardy
Redacteur: Julius Schwartz
Cover: Jim Aparo

Sterf klein ... sterf groots! (Batman)
Inhoud:
Tijdens een verjaardagsfeestje bij Bruce Wayne wordt een Batman pop afgeleverd. Op de pop zit een briefje dat Batman waarschuwt voor een aanslag. De pop is afkomstig van Herbert Klein. De postbode is dodelijk ziek en wil zijn held Batman helpen. Hij is per ongeluk achter de plannen voor de aanslag gekomen en wil de moordenaars doen geloven dat hij Batman is. Op die manier zal zijn dood betekenis hebben. Batman komt er achter wie de pop gestuurd heeft. Wanneer hij bij het huis van Herbert Klein komt zijn de moordenaars al aanwezig. Batman grijpt is, maar Herbert Klein vangt een kogel op die voor Batman bedoeld was. Net voor hij sterft toont Batman zijn gezicht, zo weet Herbert Klein net voor hij sterft dat Bruce Batman is.
Deel: Detective Comics 385
Titel: Die small ... die big
Verschenen: maart 1969
Schrijver: Robert Kanigher
Tekenaar: Bob Brown
Inkleuring: Joe Giella
Redacteur: Julius Schwartz
Cover: Neal Adams


Deel 64
Titel: Russische roulette
Verschenen: 1975
Inhoud:
Batman betrapt een inbreker. In het huis is ook de eigenaar, maar deze heeft blijkbaar zelfmoord gepleegd. Van de politie hoort Batman dat dit al de derde zelfmoord is, op dezelfde manier. Omdat hij het niet vertrouwd, gaat Batman in vermomming naar een gokhal op een schip. Hier ontmoet hij Conway Treach die voorstelt om russische roulette te spelen. Batman ontdekt dat beide spelers een zelfmoordbriefje schrijven, maar dat Treach vals speelt. Wanneer Treach even niet kijkt verwijdert Batman zijn vermomming en speelt het dodelijke spel met Treach. Maar deze valt uiteindelijk door de mand.

Overige verhalen:
Genezing of dood (Roos en de Doorn)
Deel: Detective Comics 426
Titel: Killer's roulette
Verschenen: augustus 1972
Schrijver: Frank Robbins
Tekenaar: Frank Robbins
Inkleuring: Frank Robbins
Redacteur: Julius Schwartz
Cover: Michael William Kaluta

De eerste Batman (Batman & Robin)
Inhoud:
Bruce Wayne vindt een oud Batman kostuum in een koffer. Dit kostuum is ooit gedragen door zijn vader toen deze op een feestje was. Tijdens het feest vindt er een overval plaats. Wayne grijpt de overvallers en getuigd tegen de bendeleider, Lew Moxon. Moxon gaat de gevangenis in, maar toen hij weer uit de gevangenis was heeft hij Joe Chill ingehuurd om de vader van Bruce te vermoorden. Als Batman spoort Bruce Moxon op. Deze is aan de westkust. Moxon kan zich niets meer herinneren van Joe Chill. Door een auto ongeval is hij een deel van zijn geheugen kwijt. Wanneer Bruce hem in het kostuum van zijn vader confronteert, komt het geheugen van Moxon terug. Hierop vlucht hij en rent de straat op waar hij wordt doodgereden.
Deel: Detective Comics 235
Titel: The first Batman
Verschenen: september 1956
Schrijver: Bill Finger
Tekenaar: Sheldon Moldoff
Inkleuring: Stan Kaye
Redacteur: Jack Schiff
Cover: Sheldon Moldoff


Deel 65
Titel: Een klein moordzaakje
Verschenen: 1975
Inhoud:
De maker van mechanische kinderpoppen wordt vermoord. In zijn kamer zit een pop met het wapen in zijn handen. Eerst valt de verdenking op de zakenpartner van de maker. Maar wanneer een concurrent (Adams) een bezoek brengt omdat hij een afspraak had met de vermoorde man, verdwijnt de pop. Dan wordt een ex-medewerker van het bedrijf verdacht. Maar wanneer Batman bij hem komt is hij al vermoord. Maar de moord pop wacht Batman op en schiet hem neer. Hierop gaat de pop terug naar de persoon die hem op afstand bestuurde. Het blijkt een doorgedraaide Adams te zijn. Maar Batman leeft nog, hij hield een beeldje voor zijn borst toen de pop schoot. Wanneer Adams naar achteren stapt activeert hij de pop en wordt doodgeschoten.

Overige verhalen:
Mensenjacht de hele wereld rond (Ray Foster)
Deel: Detective Comics 427
Titel: A small case of murder
Verschenen: september 1972
Schrijver: Frank Robbins
Tekenaar: Irv Novick
Inkleuring: Dick Giordano
Redacteur: Julius Schwartz
Cover: Michael William Kaluta

De bewaker van 100 steden (Batman & Robin)
Inhoud:
Batman en Robin volgen vier ontsnapte gevangenen naar een filmopslagplaats. Onder de ontsnapten is Shag Darnell. Ze laten de bewaker de politie bellen, maar in plaats daarvan bemoeit deze zich met de achtervolging. De bewaker is Roger Stanton, een voormalige acteur. Hij is bang dat de politie de opgeslagen filmsets zal beschadigen. Tijdens de achtervolging redt Batman Stanton. Wanneer Batman en Robin gevangen worden genomen, slaat Stanton de boef Darnell neer en bevrijdt Batman. Nadat de boeven zijn ingerekend verteld Stanton dat hij nu weer beter in het leven staat.
Deel: Batman 95
Titel: The guardian of 100 cities
Verschenen: oktober 1955
Schrijver: Bill Finger
Tekenaar: Sheldon Moldoff
Inkleuring: Charles Paris
Redacteur: Jack Schiff
Cover: J. Winslow Mortimer
Noot: Dit deeltje bevatte nog twee verhalen, namelijk 'The Bat train' en 'The ballad of Batman'.


Deel 66
Titel: Hierom lach je je dood Batman
Verschenen: 1975
Inhoud:
De Joker ontsnapt uit de speciale Arkham gevangenis. Hoewel Batman ter plaatse is kan hij de Joker niet tegenhouden. Als hij thuis is, blijkt dat Batman last heeft van een soort Jokerlachje. Hij heeft een speciaal gas ingeademd dat de Joker vervaardigd. Hij bezoekt een arts die het tegengif kan maken, maar deze wordt door de Joker vermoord. De Joker laat wel een boodschap achter, Batman zal zich binnen 72 uur letterlijk doodlachen door het gif. Er is een tweede arts die het tegengif kan maken. Deze woont in Londen dus gaat Batman er naar toe. Natuurlijk was de Joker hem al voor. Wanneer de Joker de arts wil onthoofden, kan Batman toch ingrijpen. Hij rekent de Joker in en krijgt het tegengif.

Overige verhalen:
Detective Dick Grayson (Robin)
Deel: Batman 260
Titel: This one'll kill you, Batman
Verschenen: januari 1975
Schrijver: Dennis O'Neil
Tekenaar: Irv Novick
Inkleuring: Dick Giordano
Redacteur: Julius Schwartz
Cover: Nick Cardy


Deel 67
Titel: Heil keizer Pinguin
Verschenen: 1975
Inhoud:
Op de universiteit van Dick Grayson wordt de 12 jarige heerser van een koninkrijk ontvoerd. Ook als Robin kan hij de ontvoering niet verhinderen. Hij gaat voor hulp naar Bruce. Deze redeneert dat de Pinguin er achter moet zitten, omdat bij de ontvoering vogels zijn gebruikt. Batman en Robin gaan de jongen bevrijden. Batman gokt juist dat de Pinguin het kind in zijn eigen kasteel gevangen houdt. Wanneer Batman de eetzaal inkijkt ziet hij naast de Pinguin en de jongen een vrouw die hij maar al te goed kent. Het is Talia, de dochter van Ra's Al Ghul. In het verleden heeft zij het leven van Batman gered. Zij is in het kasteel om te ontdekken hoeveel geld de jonge koning heeft. Dit heeft zij nodig om haar vader te bevrijden. De drie worden echter overmeesterd en hangen aan touwen om door roofvogels te worden dood gepikt, maar zij ontsnappen en rekenen de Pinguin in. Talia en Robin werken samen om de jongen te redden. Omdat Batman nog steeds gevoelens heeft voor Talia laat hij haar ontsnappen.

Overige verhalen:
De hoofd barsters (Batgirl)
Deel: Batman 257
Titel: Hail Emperor Penguin
Verschenen: juli 1974
Schrijver: Dennis O'Neil
Tekenaar: Irv Novick
Inkleuring: Dick Giordano
Redacteur: Julius Schwartz
Cover: Nick Cardy


Deel 68
Titel: De dood lacht het laatst
Verschenen: 1975
Inhoud:
Batman en commissaris Gordon vinden de gehele familie Norton vermoord. In hun handen hebben zij de kaart van de Joker, maar niet de dodelijke grijns die zijn slachtoffers meestal hebben. Als reden staat in een briefje dat de vader van het gezin Eddie Doyle aangewezen heeft, waardoor deze levenslang heeft. Een telefoontje van een misdaadbaas leidt Batman naar de verblijfplaats van de Joker. Wanneer hij de Joker treft heeft deze een wapen gericht op Burt Slade. Als Batman wil ingrijpen wordt hij door Slade neergeschoten. Wanneer Batman hersteld leert hij dat de Joker een alibi had voor de moord. Batman maakt dan een deal met de Joker. Maar alles blijkt een valstrik van de Joker die de Nortons wel heeft vermoord en nu samen met Slade Batman wil doden. Natuurlijk slagen ze niet in hun opzet.

Overige verhalen:
De zaak van de goud moord (Politieverhaal)
Deel: The Brave and the Bold 111
Titel: Death has the last laugh
Verschenen: maart 1974
Schrijver: Bob Haney
Tekenaar: Jim Aparo
Inkleuring: Jim Aparo
Redacteur: Julius Schwartz
Cover: Jim Aparo

De wachter van het Batsignaal (Batman & Robin)
Inhoud:
Wanneer een ervaren agent, Harvey Hainer, niet meer geschikt is voor actieve dienst, zorgt Batman ervoor dat hij de bewaker wordt van het Batsignaal. Wanneer Batman en Robin later achter een groep dieven aanzit, wordt het Batsignaal te laat aangezet waardoor de boeven ontsnappen. Volgens Hainer was hij wel op tijd, Batman komt er achter dat Hainer blind is. Hij helpt Hainer dan om het signaal te ontsteken zonder een opdracht die hij moet zien. Wanneer de volgende keer het signaal niet werkt, komt Hainer op een alternatieve manier om het signaal aan Batman en Robin te geven. De dieven worden ingerekend.
Deel: Batman 85
Titel: The guardian of the Bat-Signal
Verschenen: augustus 1954
Schrijver: Edmond Hamilton
Tekenaar: Sheldon Moldoff
Inkleuring: Charles Paris
Redacteur: Jack Schiff
Cover: Stan Kaye & Sheldon Moldoff
Noot: Dit deeltje bevatte nog twee verhalen, namelijk 'Batman clown of crime' en 'The costume of doom'.


Deel 69
Titel: Dag des oordeels
Verschenen: 1975
Inhoud:
Robin wordt op een nacht ontvoerd. Batman vindt een aanwijzing op de plaats waar dit gebeurde en komt bij een verlaten huis. Dit huis zit vol met valstrikken. Robin wordt gevangen gehouden door een krankzinnig geworden rechter, genaamd Clay. Jaren geleden heeft Batman in het gebouw (toen een hotel) een crimineel ingerekend. De man (Snow) heeft toen de dochter van rechter Clay verwond, waardoor deze nu blind is. Met Snow had Clay al afgerekend, nu wil hij met Batman afrekenen. Maar Robin ontsnapt en Clay wordt uitgeschakeld. Helaas komt de dochter van Clay door een ongeluk om het leven.

Overige verhalen:
Scoringsvalstrik (Robin)
Deel: Detective Comics 441
Titel: Judgment day
Verschenen: juni 1974
Schrijver: Archie Goodwin
Tekenaar: Howard Victor Chaykin
Inkleuring: Howard Victor Chaykin
Redacteur: Archie Goodwin
Cover: Jim Aparo

De deuren naar het onheil (Batman & Robin)
Inhoud:
Een vijand van Batman, Schaakmat, komt er achter dat hij is bloot gesteld is geweest aan een dodelijke dosis radioactieve straling toen hij zich verborg voor Batman. Hij ontwerpt een plan met een aantal vallen om Batman eveneens aan een dodelijke dosis bloot te stellen. Na de dood van Schaakmat lokken zijn mannen het dynamisch duo in de val. Maar Batman en Robin zijn hen te slim af.
Deel: Detective Comics 238
Titel: The doors that hid disaster
Verschenen: december 1956
Schrijver: Dave Wood
Tekenaar: Sheldon Moldoff
Inkleuring: Charles Paris
Redacteur: Jack Schiff
Cover: Sheldon Moldoff


Deel 70
Titel: De raadselman slaat toe
Verschenen: 1976
Inhoud:
Batman komt er achter dat Edward Nigma, de Raadselman, een uitzendbureau wil beginnen voor misdadigers. Zoals vaker laat de raadselman opdrachten achter die Batman een hint geven wat zijn volgende misdaad zal zijn. Wanneer de raadselman een giraffe uit een schip wil stelen weet Batman waar hij zich schuilhoudt. De raadselman gaat weer naar de gevangenis.

Overige verhalen:
Het masker des doods (Roos en de doorn)
De puzzel van de piramide (Robin)
Deel: Batman 263
Titel: Riddler on the move
Verschenen: mei 1975
Schrijver: Dennis O'Neil
Tekenaar: Ernie Chan
Inkleuring: Dick Giordano
Redacteur: Julius Schwartz
Cover: Ernie Chan & Dick Giordano


Deel 71
Titel: Het mysterie dat niet bestond
Verschenen: 1976
Inhoud:
Bruce is op bezoek bij oud agent Hal Hemingway die nu een bewaker is geworden. Plotseling zien ze vier indringers. Hal gaat er achter aan en Bruce verkleedt zich ongezien in Batman. Tijdens het gevecht wordt Batman bewusteloos geslagen. Wanneer hij weer bijkomt verteld de directeur van de fabriek, Tom Wilson, dat de plannen voor de nieuwe kernreactor gestolen zijn en dat alles op slot zat behalve de safe. Er is geen spoor meer van Hal. Batman gaat op nader onderzoek uit vermomd als één van de gevangen boeven. Alleen weten de overige boeven dat hij Batman is. Ze vinden Hal en verrassen Batman. Wanneer deze vastgebonden onder een ballon hangt willen ze hem doodschieten, maar Hal vangt de kogels op en sterft. Batman achtervolgt de boeven en rekent hen in. Ook pakt hij de kopers van de plannen op. Tenslotte blijkt dat de directeur van de fabriek achter de inbraak zat.

Overige verhalen:
Een noodlottig gezicht (Roos en de doorn)
De parkeer bandiet (Robin)
Deel: Batman 261
Titel: The mystery that never was
Verschenen: maart 1975
Schrijver: Dennis O'Neil
Tekenaar: Irv Novick
Inkleuring: Dick Giordano
Redacteur: Julius Schwartz
Cover: Nick Cardy


Deel 72
Titel: De bezetting van het paradijs
Verschenen: 1976
Inhoud:
Batman heeft twee oorlogvoerende jeugdbendes omgevormd tot een buurtgroep die bekend staan als de Brave Barons. Op een dag bezetten zij echter een nieuwbouw kantoor en dreigen deze op te blazen. Voordat Batman de kans krijgt om te bemiddelen, wordt één van de leiders (Rap) vermoord aangetroffen. De eerste verdenking van op de tweede leider van de groep Shades. Deze laatste wil ook het gebouw opblazen. Dan blijkt dat twee andere leden van de Brave Barons de moord hebben gepleegd omdat zij de nieuwe leiders wilden worden.

Overige verhalen:
De parkeer bandiet slaat weer toe (Robin)
Deel: Batman 230
Titel: Take-over of paradise
Verschenen: maart 1971
Schrijver: Frank Robbins
Tekenaar: Irv Novick
Inkleuring: Dick Giordano
Redacteur: Julius Schwartz
Cover: Neal Adams & Dick Giordano

Verdwenen dorp (Batman & Robin)
Inhoud:
Batman en Robin rekenen de bende van Knokkels Donegan in. De bendeleider zelf ontsnapt. Ze vinden een aanwijzing die Donegan in verband brengt met een verdwenen stad in Florida. Batman vermomd zichzelf als Donegan en heeft een ontmoeting met andere boeven die denken met de echte Knokkels van doen te hebben. Batman komt terecht in de Everglades waar het hele stadje naar toe is gebracht. Robin volgt ze en waarschuwt de politie. Alle boeven inclusief de echte Knokkels worden opgepakt.
Deel: Batman 31
Titel: Vanishing village
Verschenen: oktober 1945
Schrijver: Joe Samachson
Tekenaar: Jerry Robinson
Inkleuring: George Roussos
Redacteur: Jack Schiff
Cover: Dick Sprang
Noot: Dit deeltje bevatte ook de volgende verhalen 'Punch and Judy', 'Alfred, armchair detective' en 'Trade marks of crime'


Deel 73
Titel: Laat de beste maar sterven
Verschenen: 1976
Inhoud:
Een bendelid van de Joker (Dubcek) wordt opgesloten in de gevangenis. Batman en Commissaris Gordon hopen dat hij zal gaan vertellen waar de schuilplaats van de Joker is. Deze is weer in een moordzuchtige bui. Een paar weken later komt Ted Grant, alias de Boskat, een demonstratiepartij boksen in de gevangenis tegen Dubcek. Tijdens deze partij lukt het de Joker om alle gevangenen te besmetten met een dodelijk virus. Er wordt een geneesmiddel tegen gevonden dat zich in een jong hondje bevindt. Deze wordt echter door de Joker ontvoerd. Batman en de Boskat moeten tegen elkaar vechten. De Joker dwingt hen tot een bokspartij omdat hij anders het hondje dood. Door een list van Batman wordt het hondje gered en de Joker weer in de kraag gevat.
Deel: The Brave and the Bold 118
Titel: May the best man die
Verschenen: april 1975
Schrijver: Bob Haney
Tekenaar: Jim Aparo
Inkleuring: Jim Aparo
Redacteur: Julius Schwartz
Cover: Jim Aparo

Vreemde kostuums van Batman (Batman & Robin)
Inhoud:
Batman heeft voor verschillende problemen verschillende kostuums. De meeste zijn gebruikt op één na. Op de borst van dat kostuum staat geen vleermuis maar een vogel. Wanneer zij achter een boef, Dr. Robert Darcy aanzitten, wordt Batman neergeschoten. Toch verschijnt er een Batman om de bende in te rekenen. Het was Robin die het aparte kostuum aanhad waardoor hij Batman kon vervangen.
Deel: Detective Comics 165
Titel: The strange costumes of Batman
Verschenen: november 1950
Schrijver: Edmond Hamilton
Tekenaar: Dick Sprang
Inkleuring: Charles Paris
Redacteur: Jack Schiff
Cover: J. Winslow Mortimer


Deel 74
Titel: Wie kent het kwaad
Verschenen: 1976
Inhoud:
Batman zit achter een groep valsmunters aan. Wanneer één van hen wil schieten weerklinkt een schot. Het wapen is uit de hand van de man geschoten. Batman heeft een medestander. De man vlucht en weet wonderbaarlijk te ontkomen aan Batman. Later wordt hij door de politie geboeid gevonden. Ondertussen is Batman naar Arizona omdat hij aanwijzingen heeft dat de valsmunters daar zijn. Tijdens het hele onderzoek krijgt Batman hulp van de onbekende. Batman rekent de bende in en heeft een ontmoeting met de onbekende helper. Het is de Schim.

Overige verhalen:
Politie konfrontatie (Alfred)
Deel: Batman 253
Titel: Who knows what evil
Verschenen: november 1973
Schrijver: Dennis O'Neil
Tekenaar: Irv Novick
Inkleuring: Dick Giordano
Redacteur: Julius Schwartz
Cover: Michael William Kaluta

Mr. Roulettes grootste gok (Batman & Robin)
Inhoud:
Vicky Vale ontvangt een aparte uitnodiging om het levensverhaal van Mr. Roulette op te komen schrijven. In alles gokt Roulette met de dood. Op verzoek van de redacteur van Vicky komen Batman en Robin naar haar toe als lijfwachten. De drie verlaten het huis van Roulette. Batman probeert achter de identiteit van Roulette te komen, want tijdens hun ontmoeting droeg hij een masker. De man die de uitnodiging naar Vicky bracht, de detective Mel Hughes, wil dit echter niet onthullen. Wanneer Batman en Robin later in het huis van Roulette rond willen kijken neemt hij en gevangen. Wanneer ze ontsnappen, klinkt een schot en vinden zij een dode Mr. Roulette. Maar Batman beseft dat dit niet dezelfde man is als die zij eerder zagen. Ze zien Hughes weglopen. Deze is in werkelijkheid Rigger Smith, zakenpartner van de vermoorde man. Batman en Robin gaan achter hem aan en arresteren hem.
Deel: Batman 75
Titel: Mr. Roulette's greatest gamble
Verschenen: februari 1953
Schrijver: David Vern Reed
Tekenaar: Dick Sprang
Inkleuring: Charles Paris
Redacteur: Jack Schiff
Cover: J. Winslow Mortimer
Noot: Dit deeltje bevatte nog twee verhalen, namelijk 'Outlaw town, U.S.A.' en 'The gorilla boss of Gotham City'.


Deel 75
Titel: Batman's grote last
Verschenen: 1976
Inhoud:
Commissaris Gordon waarschuwt Batman dat er een aanslag zal worden gepleegd op een beroemdheid. Als Bruce Wayne begeeft hij zich onder de bekenden der aarde. Als snel ontwaart hij Baldy Amber waarvan hij denkt dat deze ermee te maken heeft. Dit blijkt uiteindelijk niet zo. Cumming Streeter die ook op het feest is, werd door een goksyndicaat ingehuurd om ski kampioene Molly Post te vermoorden. Gelukkig kan Batman dit voorkomen.

Overige verhalen:
Het rijkste meisje ter wereld (Roos en de Doorn)
Deel: Detective Comics 451
Titel: The Batman's burden
Verschenen: november 1973
Schrijver: Dennis O'Neil
Tekenaar: Ernie Chua
Inkleuring: Ernie Chua
Redacteur: Julius Schwartz
Cover: Dick Giordano

Twee Batmannen teveel (Batman & Robin)
Inhoud:
Na het stelen van de Kimber juwelen collectie gelooft Ed 'Numbers' Garvey dat Batman hem volgt om zo de verblijfplaats van de juwelen te vinden. Garvey besluit de stad te verlaten maar de weg naar zijn berghut is geblokkeerd. Hij vindt een grot met hierin twee klei figuren. Wanneer licht een kristal raakt komen de figuren tot leven als een kleine en een grote Batman, die hem gehoorzamen. Garvey keert terug naar Gotham met zijn nieuwe volgelingen en gebruikt hen bij misdrijven. Wanneer de twee Batmannen zeggen dat zij opnieuw kracht nodig hebben van de kristalen, ruikt Garvey onraad. De beide Batmannen worden bewusteloos geslagen en het blijken de superhelden Atoom en Uitgerekte man te zijn. Dan grijpt de echte Batman in, rekent de boeven in en vindt de juwelen.
Deel: Batman 177
Titel: Two Batmen too many
Verschenen: december 1965
Schrijver: Bill Finger
Tekenaar: Sheldon Moldoff
Inkleuring: Joe Giella
Redacteur: Julius Schwartz
Cover: Carmine Infantino & Joe Giella
Noot: Dit deeltje bevatte ook het verhaal 'The art gallery of rogues'.


Deel 76
Titel: De nacht van de schim
Verschenen: 1976
Inhoud:
Als kind is Bruce Wayne samen met zijn vader en verpleegster Mildred Miller getuige van een bankoverval. De schim verhindert de overval. De enige overlevende Willy Henk Stampers gaat de gevangenis in. Wanneer deze jaren later weer vrij is wil hij wraak nemen op de getuigen. De Schim helpt Batman om Stampers te verslaan.

Overige verhalen:
De onzichtbare aanwijzing (Rechercheur Pop Hook)
Deel: Batman 259
Titel: The night Of The Shadow
Verschenen: november 1974
Schrijver: Dennis O'Neil
Tekenaar: Irv Novick
Inkleuring: Dick Giordano
Redacteur: Julius Schwartz
Cover: Nick Cardy

De mislukkingen van Bruce Wayne (Batman & Robin)
Inhoud:
Bruce Wayne wordt aan het sterfbed van zijn oom Silas geroepen. Silas is teleurgesteld dat Bruce de familie traditie van avontuur niet heeft voortgezet. Bruce probeert zich te bewijzen voor Silas, maar dit lukt steeds niet. Het gaat pas goed wanneer hij als Batman optreedt. Uiteindelijk lukt het om de 'Babyface' Muller bende in te rekenen. Het lukt Bruce om de pers en Silas te overtuigen dat hij samenwerkte met Batman. Voordat Silas sterft verteld Bruce hem dat hij Batman is.
Deel: Batman 120
Titel: The failure of Bruce Wayne
Verschenen: december 1958
Schrijver: Bill Finger
Tekenaar: Sheldon Moldoff
Inkleuring: Charles Paris
Redacteur: Jack Schiff
Cover: Curt Swan & Stan Kaye
Noot: Dit deeltje bevatte nog twee verhalen, namelijk 'The ice crimes of Mr. Zero' en 'The airborne Batman'.


Deel 77
Titel: Belofte vanuit het graf
Verschenen: 1976
Inhoud:
In een noodweer achtervolgt Batman een ontsnapte gevangene, Kano Wiggins. Wanneer hij zijn prooi bijna heeft, wordt hij aangevallen door een grote sterke man Goliath. Hij verslaat deze man. Dan blijkt er een vergissing in het spel. Goliath is samen met drie anderen Bones, de vrouw Maud en de jongen Flippy gestrand. Vroeger werkten zij allen in een kermis rariteiten show. Batman zet de achtervolging op Wiggens weer in. Dan komt hij in een gebouw en vindt hier Bones die is opgehangen. Batman rekent Wiggens in, maar die heeft Bones niet vermoord. De moordenaar is Goliath. Hij was jaloers op Bones omdat deze met Maud een relatie had. Ook deze moordenaar wordt door Batman gepakt.

Overige verhalen:
De flat rovers (Alfred)
Deel: Detective Comics 410
Titel: A vow from the grave
Verschenen: april 1971
Schrijver: Dennis O'Neil
Tekenaar: Neal Adams
Inkleuring: Dick Giordano
Redacteur: Julius Schwartz
Cover: Neal Adams

De centendieven (Batman & Robin)
Inhoud:
Een kleine crimineel (Joe Coyne) is zijn hele leven al geobsedeerd door centen en agenten. Wanneer hij vrij komt uit de gevangenis begint Coyne een serie misdaden gebaseerd op centen. Batman en Robin komen Coyne en zijn bende tegen wanneer deze een overval plegen. Coyne ontsnapt, maar een lid van de bende (Skinny) wordt wel gevangen genomen. Deze vertelt Batman waar Coyne zich ophoudt. Coyne komt hierachter en vermoord Skinny. Ook Batman en Robin worden gevangen genomen, maar weten te ontsnappen. Zij achtervolgen Coyne en nemen hem gevangen.

Noot: In dit verhaal wordt de reuzenpenny geïntroduceerd die vaak is afgebeeld in de batgrot.
Deel: World's Finest 30
Titel: The penny plunderers
Verschenen: oktober 1947
Schrijver: Bill Finger
Tekenaar: Bob Kane
Inkleuring: Jack Burnley
Redacteur: Whitney Ellsworth
Cover: Charles Paris
Noot: In dit blad waren verhalen opgenomen van meerdere superhelden, zoals Superman, de Groene Pijl en dergelijke.


Deel 78
Titel: Het uur van het beest
Verschenen: 1976
Inhoud:
Het moerasding wordt door B.B. Riggs in Gotham ten toongesteld, iets waar Batman grote moeite mee heeft. Wanneer een klein vliegtuigje de volgende nacht neerstort beginnen in Gotham overal grote ranken te groeien. Het zijn er zoveel dat heel Gotham verstikt dreigt te worden. Samen met het moerasding probeert Batman de oorzaak te vinden. Wat niemand weet is dat de ranken een gevolg zijn van een fout van het leger, die vervolgens het tegengif over Gotham spuiten waardoor de ranken of sterven. Moerasding vernietigt de hoofdrank. Als dank helpen Riggs en Batman hem weer aan zijn vrijheid.
Deel: The Brave and the Bold 122
Titel: Hour of the beast
Verschenen: oktober 1975
Schrijver: Bob Haney
Tekenaar: Jim Aparo
Inkleuring: Jim Aparo
Redacteur: Julius Schwartz
Cover: Jim Aparo


Overige verhalen:
De grote Batman zwendel (Batman & Robin)
Inhoud:
Ned Judson wordt uitgenodigd naar een oud kasteel te komen. Hier wordt hij gevraagd om lid te worden van het broederschap van Batmannen. Er wordt hem verteld dat er over de jaren heen veel mannen Batman zijn geweest. Ned accepteert en begint zijn training. Wat hij niet weet is dat het broederschap in werkelijkheid een groep criminelen is, die Ned van zijn miljoenen willen beroven. Op een avond ziet de echte Batman Ned en volgt hem. Hierdoor ontdekt hij de zwendel. Om de broederschap te ontmantelen en Ned niet te laten afgaan, traint Batman Ned in het geheim. Gezamenlijk rekenen zij het broederschap in.
Deel: Detective Comics 222
Titel: The great Batman swindle
Verschenen: augustus 1955
Schrijver: Bill Finger
Tekenaar: Dick Sprang
Inkleuring: Charles Paris
Redacteur: Jack Schiff
Cover: J. Winslow Mortimer


Deel 79
Titel: Pas op voor de Vogelverschrikker
Verschenen: 1976
Inhoud:
Wanneer Batman een misdager achterna zit en te pakken heeft, wordt hij om onduidelijke reden bang. Zodra Commissaris Gordon ter plaatse is, spreekt Batman het vermoeden uit dat Jonathan Crane, alias de Vogelverschrikker, terug is. De man waar Batman achteraan zat had geld verstopt is het Lunapark. Batman denkt dat de vogelverschrikker ook achter het geld aanzit. De vogelverschrikker heeft een apparaat waarmee hij angstgevoelens opwekt. Batman gaat het park binnen en verslaat het ene na het andere lid van de bende van de vogelverschrikker. Wanneer hij eindelijk bij de vogelverschrikker uitkomt, weerstaat Batman de uitwerking van het apparaat en verslaat de vogelverschrikker.
Deel: Batman 262
Titel: The Scarecrow's trail of fear
Verschenen: april 1975
Schrijver: Dennis O'Neil
Tekenaar: Ernie Chua
Inkleuring: Dick Giordano
Redacteur: Julius Schwartz
Cover: Ernie Chua


Overige verhalen:
Twintig ton roof (Batman & Robin)
Inhoud:
De Cavalier neemt de identiteit aan van Albert Foster. Hij vormt een nieuwe bende. Wanneer hij Batman en Robin tegenkomt gebruikt hij een groep kinderen om hen tegen te houden. De Cavalier ontsnapt met Robin als gevangene. Wanneer ze in de schuilplaats van de Cavalier zijn, roept Robin Batman op via de radio in zijn gordel. De Cavalier zet een valstrik voor Batman. Het lukt Robin om Batman tijdig te laten weten dat het een dodelijke valstrik is. Het dynamisch duo ontkomt ongeschonden. Batman en Robin betrappen de Cavalier wanneer hij een walvis uit een museum wil stelen. Hoewel hij eerst nog met de walvis ontkomt hebben Batman en Robin hem al snel te pakken en rekenen de Cavalier in.
Deel: Batman 26
Titel: Twenty ton robbery
Verschenen: december 1944
Schrijver: Don Cameron
Tekenaar: Dick Sprang
Inkleuring: Dick Sprang
Redacteur: Jack Schiff
Cover: Jerry Robinson
Noot: Dit deeltje bevatte nog drie verhalen, namelijk 'Receipe for revenge', 'The year 3000' en 'Crime comes to Lost Mesa'.


Deel 80
Titel: De onderwereld olympiade 1976
Verschenen: 1976
Inhoud:
De onderwereld organiseert haar eigen olympiade. Teams uit verschillende werelddelen nemen het tegen elkaar op. Batman neemt het op tegen een groep Zuid-Amerikaanse criminelen. Nadat hij alle Zuid-Amerikaanse criminelen heeft verslagen, vraagt Batman zich af wat er aan de hand is.
Deel: Batman 272
Titel: The underworld Olympics '76!
Verschenen: februari 1976
Schrijver: David V Reed
Tekenaar: José Luis García-López
Inkleuring: Ernie Chua
Redacteur: Julius Schwartz
Cover: José Luis García-López


Overige verhalen:
De bedrogen butlers (Batman & Robin)
Inhoud:
Alfred is verliefd op het dienstmeisje Belinda. Om indruk te maken verteld hij dat hij een goede bekende is van Batman. Wanneer zij dit niet gelooft, trekt Alfred een Batman pak aan. Maar Belinda is in werkelijkheid de Katvrouw en neemt hem gevangen. Batman en Robin komen achter de waarheid en beseffen dat de Katvrouw de bedienden misbruikt om informatie over de rijkdom van hun werkgevers te vergaren. Als Bruce en Dick bezoeken zij het huis waarvan zij vermoeden dat deze door de katvrouw wordt gebruikt. Ze worden gevangengenomen en herenigd met Alfred. Terwijl de katvrouw Wayne Manor berooft ontsnappen Bruce, Dick en Alfred. De bende van de Katvrouw wordt ingerekend door Batman en Robin. De katvrouw zelf lijkt te ontsnappen, maar komt Alfred tegen die nog steeds vermomd is als Batman. Hij geeft haar billenkoek en levert haar af bij Bruce die de politie belt.
Deel: Batman 22
Titel: The duped domestics
Verschenen: april 1944
Schrijver: Alvin Schwartz
Tekenaar: Bob Kane
Inkleuring: Jerry Robinson
Redacteur: Jack Schiff
Cover: Dick Sprang
Noot: Dit deeltje bevatte ook de volgende verhalen 'Dick Grayson, telegraph boy', 'Conversational clue'(Alfred) en 'The Cavalier rides again'.