Deel 121
Titel: Het dodelijke ricochetschot
Verschenen: 1980
Inhoud:
Nadat de Pinguïn weer is opgeborgen ontsnapt een andere superschurk, namelijk de scherpschutter. Hij wil wraak nemen op Batman omdat deze hem in de gevangenis heeft gestopt. Na een confrontatie met de gemaskerde detective legt de scherpschutter het af en verdwijnt hij weer de gevangenis in. Batman confronteert ondertussen ook Baas Thorne, die weer een verschijning heeft van Hugo Strange. Bruce Wayne begint steeds meer te voelen voor Silver St.Cloud. Zijn rol als Batman weerhoudt hem ervan om zich verder te binden. Wanneer hij als Batman het eindgevecht heeft met de scherpschutter is Silver hiervan getuige. Zij vermoedt dat Bruce Batman is.

Overige verhalen:
Eén demon geboorte per minuut (Manbat & de Demon)
Haal me uit de honkbalwedstrijd (Groene Pijl)
De man die Havikman in de lucht kaapte (Havikman)
Deel: Detective Comics 474
Titel: The deadshot ricochet
Verschenen: december 1977
Schrijver: Steve Englehart
Tekenaar: Marshall Rogers
Inkleuring: Terry Austin
Redacteur: Julius Schwartz
Cover: Terry Austin & Marshall Rogers


Deel 122
Titel: De lachende vissen
Verschenen: 1980
Inhoud:
Batman bezoekt Silver St.Cloud. Beide willen wel praten, maar durven niet. Ondertussen brengt de Joker een nieuw plan in uitvoering. Hij laat chemicaliën in het water gooien waardoor alle vissen zijn grijns hebben. Deze grijns wil hij gepatenteerd hebben als hem wordt verteld dat dit niet kan, dreigt hij het hoofd van de copyright commissie te vermoorden. Batman en de politie proberen de man te beschermen, maar de Joker slaat toch toe. Nu wil hij de plaatsvervanger vermoorden. Ondertussen heeft Silver Gotham verlaten. Ze wil nadenken over haar relatie met Bruce/Batman. Als ze pech krijgt met haar auto, krijgt ze een lift van Baar Thorne. Hij is op de vlucht voor de geest van Hugo Strange.

Overige verhalen:
Privé detective (Manbat)
Deel: Detective Comics 475
Titel: The laughing fish
Verschenen: februari 1978
Schrijver: Steve Englehart
Tekenaar: Marshall Rogers
Inkleuring: Terry Austin
Redacteur: Julius Schwartz
Cover: Terry Austin & Marshall Rogers

De strijd van de denkmachines (Batman)
Inhoud:
Batman krijgt het, samen met een groep andere superhelden, aan de stok met de Calculator. Deze schurk gebruikt computers om hun aanvallen af te slaan. Wanneer het ernaar uitziet dat hij de superhelden de baas is, krijgt Batman een idee. Hij laat de Calculator een superkooi bouwen om Batman te vangen. Maar uiteindelijk eindigt de Calculator zelf in de kooi.
Deel: Detective Comics 468
Titel: The battle of the thinking machines
Verschenen: maart 1977
Schrijver: Bob Rozakis
Tekenaar: Marshall Rogers
Inkleuring: Terry Austin
Redacteur: Julius Schwartz
Cover: Jim Aparo


Deel 123
Titel: Het teken van de joker
Verschenen: 1980
Inhoud:
Batman en de politie proberen het volgende slachtoffer van de Joker tevergeefs te beschermen. Wanneer hij naar buiten gaat denkt Batman Hugo Strange te zien. Batman weet nog steeds niet dat deze al dood is. Wel vindt hij een analyse meter op de grond. Dankzij de meter is hij in staat om de Joker in vermomming te herkennen. De twee vijanden raken in gevecht onder het oog van de teruggekeerde Silver St.Cloud. Tijdens het gevecht breekt een onweerbui uit. Een balk waar de Joker op staat wordt getroffen door de bliksem en de dodelijke clown valt in de rivier. Batman en Silver spreken daarna met elkaar. Ze geeft toe dat ze weet dat Bruce Batman is, maar ook dat ze niet met de angst van zijn mogelijke dood zou kunnen leven. De twee nemen dan afscheid en Silver verlaat Gotham. Ondertussen had Baas Thorne weer een ontmoeting met de geest van Strange en ditmaal werd het hem teveel. Geestelijk ingestort bekent hij zijn misdaden en zuivert Batman van alle blaam.

Overige verhalen:
De whittles ontvoering (Manbat)
Ragman ontmoet Batman (Ragman)
Deel: Detective Comics 476
Titel: Sign of the Joker
Verschenen: maart 1978
Schrijver: Steve Englehart & Glynis Wein
Tekenaar: Marshall Rogers
Inkleuring: Terry Austin
Redacteur: Julius Schwartz
Cover: Terry Austin & Marshall Rogers


Deel 124
Titel: Moord in de nacht
Verschenen: 1980
Inhoud:
Batman wordt bij een moord geroepen. Het slachtoffer, Thursgood, was een gepensioneerde antropoloog en de president-commissaris van Delta Import. Thursgood is het derde slachtoffer. De nadere slachtoffers waren Larken en Cark. Het oog van Batman valt op een oude foto aan de muur. Op die foto staat ook de jonge Thomas Wayne, de vader van Bruce. De vijfde man op de foto met de jonge soldaten was Xavier Simon. Hij had op een avond een vrouw mishandeld. De overige 4 mannen hadden tegen hem getuigd en Simon kreeg 5 jaar cel. Batman bezoekt Simon die hem verwachtte. Voor de ogen van Batman elektrocuteert Simon zichzelf. Dan blijkt het een val te zijn en zit Simon in het lichaam van een gorilla.
Deel: Detective Comics 481
Titel: Murder in the night
Verschenen: december 1979
Schrijver: Jim Starlin
Tekenaar: P. Craig Russell
Inkleuring: P. Craig Russell
Redacteur: Julius Schwartz
Cover: Al Milgrom
Noot: Dit deeltje bevatte ook het verhaal 'Ticket to tragedy'

Overige verhalen:
Het huis met de geesten (Batman)
Inhoud:
Batman bezoekt de krankzinnig geworden Thorne. Dan hoort hij dat Strange dood is. Batman denkt aan de verschijning van Strange die hij heeft gezien, nadat Strange al dood was en zijn gedachten dwalen af naar een oude zaak. Robin was ontvoerd door Dr. Tzin-Tzin. Uiteindelijk ontsnappen beide aan de val van Tzin-Tzin. Wanneer Batman niet meer aan de oude zaak denkt, zien we de entree van Kleigezicht.
Noot: Dit verhaal kwam al grotendeels voor in Batman Classics deel 17 onder de titel 'Een spookhuis voor Batman'.
Deel: Detective Comics 477
Titel: The house that haunted Batman
Verschenen: mei 1978
Schrijver: Len Wein & Marv Wolfman
Tekenaar: Marshall Rogers & Neal Adams
Inkleuring: Glynis Wein
Redacteur: Julius Schwartz
Cover: Dick Giordano & Marshall Rogers

De mantel & masker valstrik (Batman)
Inhoud:
Batman onderzoekt de moord op senator Locksley. Zijn verdachte Harcourt verteld dat hij niet weet wie de opdracht heeft gegeven. Later zien we Hartcourt aan ene Wormwoord opdracht had gegeven om hem het masker en de cape van Batman te brengen. Batman gaat dankzij informatie van de politie naar het wassenbeeldenmuseum. Dit blijkt een val te zijn voor Batman. Wormwood levert het masker van Batman af bij Hartcourt, die Wormwoord laat vertellen wie de opdrachtgever was voor de moord op de senator. Dan verschijnt Batman en rekent Wormwood in. Dankzij de was in het beeldenmuseum kon Batman ontsnappen zonder dat Wormwood zijn gezicht had gezien.
Deel: Detective Comics 450
Titel: The cape & cowl Deathtrap
Verschenen: augustus 1977
Schrijver: Elliot S. Maggin
Tekenaar: Walter Simonson
Inkleuring: Walter Simonson
Redacteur: Julius Schwartz
Cover: Dick Giordano


Deel 125
Titel: De komst van Kleigezicht III
Verschenen: 1980
Inhoud:
Commissaris Gordon roept Batman wanneer ze een slachtoffer vinden dat gereduceerd is tot een hoopje protoplasma. Omdat hij mismaakt geboren is, heeft Preston Payne jarenlang aan een formule gewerkt zodat hij zijn eigen gezicht kon boetseren. Dit leek gelukt te zijn, maar al snel verviel het vlees van zijn gezicht. Daarnaast kreeg hij pijnaanvallen. Om dit te bestrijden raakt hij mensen aan wie hij tijdens een aanval de pijn doorgeeft en deze mensen zo dood. Maar in een experimenteel centrum is een apparaat wat zijn verval zou kunnen stoppen. Wanneer hij dit wil stelen wordt hij opgewacht door Batman.
Deel: Detective Comics 478
Titel: The coming of... Clayface III
Verschenen: juli 1978
Schrijver: Len Wein
Tekenaar: Marshall Rogers
Inkleuring: Dick Giordano
Redacteur: Julius Schwartz
Cover: Terry Austin & Marshall Rogers

Overige verhalen:
Handlanger in de Gotham 2-4-6 (Batman)
Inhoud:
Batman zit achter een drugskoerier aan. Hij volgt hem vermomd de metro in. Wanneer het licht uit valt en daarna weer aan gaat ziet hij tot zijn verbazing een Batman door de coupe lopen. De drugkoerier, vermomt als Batman, verlaat in de tunnel de metro. De echte Batman gaat achter hem aan. Tijdens het gevecht komt de drugkoerier om. Maar op het lichaam zijn de drugs niet aanwezig. Dan beseft Batman dat hij deze aan de bestuurder van de metro moet hebben gegeven toen hij de metro liet stil zetten. Hij rekent de man in.
Deel: Detective Comics 467
Titel: Pick-up on Gotham 2-4-6
Verschenen: januari 1977
Schrijver: Bob Rozakis
Tekenaar: John Calnan
Inkleuring: Vince Colletta
Redacteur: Julius Schwartz
Cover: Richard F. Buckler & Vince Colletta

De nacht van de lichaamrover (Batman)
Inhoud:
Batman moet het gevecht aan met Xavier Simon die in een gorilla lichaam zit. Hij heeft Batman gevangen genomen en wil nu in het lichaam van Batman komen en wil de geest van Batman in zijn oude lichaam doen. Hierna is hij van plan om zijn oude lichaam (met Batman erin) te doden en voort te leven als Bruce Wayne. Het lukt Batman om te ontsnappen en tijdens het gevecht vernietigd Batman de machine van Simon en ook diens oude lichaam. Simon zit voor altijd gevangen in het lichaam van de grote aap. De twee gaan al vechtend door Gotham, maar een schot van een agent betekent het einde voor Simon.
Deel: Detective Comics 482
Titel: Night Of the body snatcher
Verschenen: februari 1979
Schrijver: Jim Starlin
Tekenaar: P. Craig Russell & Jim Starlin
Inkleuring: P. Craig Russell &: Tatjana Wood
Redacteur: Julius Schwartz
Cover: Richard F. Buckler & Dick Giordano


Deel 126
Titel: Het einde van kleigezicht III
Verschenen: 1980
Inhoud:
Batman kan de aanraking van Kleigezicht voorkomen. Vol pijn vlucht Kleigezicht en maakt een ander slachtoffer. De politie probeert Kleigezicht te pakken met een wegblokkade, maar dit mislukt. Ondertussen is Batman in het gesloten wassenbeeldenmuseum terecht gekomen, wat de schuilplaats is van Kleigezicht. Tijdens het gevecht raakt het museum in de brand. Batman kan Kleigezicht gevangen nemen, maar hij ziet toch kans om zich los te maken en rent het brandende gebouw in en zijn eigen dood tegemoet.
Deel: Detective Comics 479
Titel: If a man be made of clay
Verschenen: september 1978
Schrijver: Len Wein
Tekenaar: Marshall Rogers
Inkleuring: Dick Giordano
Redacteur: Julius Schwartz
Cover: Dick Giordano & Marshall Rogers

Overige verhalen:
Bat-moordenaar (Batman)
Inhoud:
Een agent wil het bat-signaal aan zetten, maar Commissaris Gordon verbiedt dit. Hij verteld wat er gisteren is gebeurt. Gordon had aan Batman gevraagd om uit te zoeken waarom een aantal zware criminelen naar Gotham kwamen. Batman onderzoekt de zaak en komt er achter dat de bende een overval wil plegen. Tijdens de overval grijpt Batman in en rekent af met de boeven. De leiding van de bende lag echter in handen van Talia, de dochter van de opgesloten Ra's Al Ghul en een oude geliefde van Batman. Terwijl de politie aankomt, ziet Gordon dat Talia Batman een wapen toegooit en dan wegrent. Batman vangt het wapen en schiet Talia in de rug. Zij is dood. Batman wordt nu gezocht voor moord.
Deel: Detective Comics 444
Titel: Bat-murderer
Verschenen: december 1974
Schrijver: Len Wein
Tekenaar: Jim Aparo
Inkleuring: Jim Aparo
Redacteur: Julius Schwartz
Cover: Jim Aparo


Deel 127
Titel: Inbraak in de gevangenis
Verschenen: 1980
Inhoud:
Terwijl Jack Ryder (alias de Kruiper) op tv een oproep doet aan Batman om zich aan te geven, vraagt Commissaris Gordon aan Bruce Wayne of hij een poging wil doen om Batman zover te krijgen dat deze zich meldt bij de politie. Bruce aanvaardt dit, maar zodra Gordon weg is gaat Batman op pad. Hij breekt in de gevangenis in en gaat naar de cel van Ra's Al Ghul. Hij verteld Batman dat hij inderdaad achter de dood van Talia zit omdat hij wraak wil. Dan schiet hij zich voor de ogen van Batman dood. De bewakers komen op het schot af en willen Batman nu voor 2 moorden aanhouden. Het lukt Batman om te ontsnappen met het pistool van Ra's.
Deel: Detective Comics 445
Titel: Break-in at the big house
Verschenen: februari 1975
Schrijver: Len Wein
Tekenaar: Jim Aparo
Inkleuring: Jim Aparo
Redacteur: Julius Schwartz
Cover: Jim Aparo

Overige verhalen:
Moord om zilver (Batman)
Inhoud:
Bruce laat een groot beeld van Batman inpakken. Het beeld valt per ongeluk en er blijkt een skelet in te zitten. Omdat Bruce dit beeld niet kent gaat Batman op onderzoek uit. Omdat Batman nog steeds gezocht wordt voor moord moet hij zich vermommen om het skelet in het politiebureau te onderzoeken. Wanneer hij hiermee bezig is, proberen een aantal mannen het skelet te stelen. Nadat Batman dit heeft verijdeld volgt hij de mannen en komt uit bij Sterling Zilversmid. Hij denkt dat zilver in plaats van goud de nieuwe standaard wordt en wil zoveel mogelijk zilver hebben. Het lijk in het beeld is dat van zijn broer Louis. Batman maakt een einde aan zijn praktijken en moet vluchten zodra de politie aankomt.
Deel: Detective Comics 446
Titel: Slaughter In silver
Verschenen: april 1975
Schrijver: Len Wein
Tekenaar: Jim Aparo
Inkleuring: Jim Aparo
Redacteur: Julius Schwartz
Cover: Jim Aparo

Wezens van de nacht (Batman)
Inhoud:
Een vrouw gilt in de nacht. Batman gaat polshoogte nemen en vindt een 2de vrouw wiens keel is doorgesneden. Daar komt hij ook Moon de mysticus en zijn helper Ivorn tegen. Volgens Moon gaat het om een vampier waar hij jacht op maakt. De volgende avond heeft Batman de moordenaar bijna te pakken, maar deze ontsnapt op het laatste moment. Omdat ook nu Moon weer ter plaatse is, gat Batman een onderzoek naar hem doen. De volgende avond wil de moordenaar die een vampier masker draagt weer toe slaan, maar ditmaal is Batman op tijd en grijpt hem. Het is Moon die zijn verstand heeft verloren. Volgens Ivorn is het allemaal zijn schuld omdat hij een ondode is. Voor de ogen van Batman verandert Ivorn in een vleermuis en vliegt het zonlicht in waarna hij oplost.
Deel: Detective Comics 489
Titel: Creatures of the night
Verschenen: april 1980
Schrijver: J M DeMatteis
Tekenaar: Irv Novick
Inkleuring: Vince Colletta &: Adrienne Roy
Redacteur: Paul Levitz
Cover: Ross Andru & Dick Giordano
Noot: Dit deel bevatte ook het verhaal 'Where strike the assassins'.


Deel 128
Titel: De stille nacht van Batman
Verschenen: 1980
Inhoud:
Commissaris Gordon overtuigt Batman dat hij op kerstavond niet moet gaan patrouilleren. Samen met de agenten van het bureau viert hij kerstavond. Maar ondanks dat hij niet die avond op pad is, zorgt zijn aanwezigheid in de stad ervoor dat er geen misdrijven worden gepleegd en een vrouw ziet net op tijd af van zelfmoord.
Deel: Batman 219
Titel: The silent night of the Batman
Verschenen: februari 1970
Schrijver: Mike Friedrich
Tekenaar: Neal Adams
Inkleuring: Dick Giordano
Redacteur: Julius Schwartz
Cover: Neal Adams & Dick Giordano
Noot: Dit deel bevatte ook het verhaal 'Death casts the deciding vote'.

Overige verhalen:
Daar komt de Kruiper (Batman)
Inhoud:
Batman wordt nu gezocht voor 2 moorden. Om zijn onschuld te bewijzen, graaft hij de lijkkist van Ra's Al Ghul op. Wanneer hij hem opent is deze leeg, maar zodra hij 2 agenten er in laat kijken ligt het lijk er wel. Jack Ryder besluit als de Kruiper Batman te vangen. Zij treffen elkaar in de dierentuin. Tijdens het gevecht opent iemand de kooi van de leeuwen. De twee werken nu samen. Nadat ze de leeuwen hebben uitgeschakeld vangen ze de man die de kooi opende. Maar zodra hij wil praten wordt er een pijl in zijn rug geschoten en de man sterft. De Kruiper is nu overtuigd van de onschuld van Batman.
Deel: Detective Comics 447
Titel: Enter: The Creeper
Verschenen: mei 1975
Schrijver: Len Wein
Tekenaar: Ernie Chua
Inkleuring: Dick Giordano
Redacteur: Julius Schwartz
Cover: Dick Giordano

Gezocht: de Kerstman dood of levend! (Batman)
Inhoud:
Een kleine crimineel wordt gedwongen om tijdens de kerst een warenhuis te beroven. Wanneer hij dit niet kan wordt hij gedwongen om het warenhuis te openen zodat de beroving toch door kan gaan. Dan grijpt Batman in. Na het gevecht is er geen spoor van de crimineel Boomer. Een bendelid had hem meegenomen omdat deze denkt dat Boomer de boel verraden heeft. Dankzij een fel licht ziet Batman de twee mannen net op tijd en redt Boomer.
Deel: DC Special Series 21
Titel: Wanted: Santa Claus dead or alive!
Verschenen: april 1980
Schrijver: Dennis O'Neil
Tekenaar: Frank Miller
Inkleuring: Steve Mitchell & Glynis Wein
Redacteur: Len Wein
Cover: José Luis Garcïa-López


Deel 129
Titel: Heibel in het circus
Verschenen: 1980
Inhoud:
Batman is Ra's Al Ghul op het spoor. Vermomd bezoekt hij het circus. Dan volgt de confrontatie met Ra's. Ook Talia leeft nog en is aanwezig. Het plan van Ra's was om ervoor te zorgen dat Batman buiten de wet kwam te staan en zo zijn organisatie zou versterken. Wanneer Batman in gevecht raakt met de mannen van Ra's krijgt hij hulp van de kruiper. Samen verslaan ze de mannen en Batman ontmaskert Ra's. Dan vliegt de circustent in brand. Iedereen behalve Ra's vlucht naar buiten. Ogenschijnlijk komt Ra's Al Ghul om in de vlammen. Wanneer Commissaris Gordon arriveert, ziet hij een levende Talia. Batman werpt Gordon een wapen toe en rent weg. Dan richt Gordon het wapen en schiet Batman in de rug. Gelukkig heeft hij niets. Batman legt uit welke listen Ra's heeft toegepast. De naam van Batman is gezuiverd.
Deel: Detective Comics 448
Titel: Bedlam beneath the big top
Verschenen: juni 1977
Schrijver: Len Wein
Tekenaar: Ernie Chua
Inkleuring: Dick Giordano
Redacteur: Julius Schwartz
Cover: Dick Giordano

Overige verhalen:
Duistere brenger van genade (Batman)
Inhoud:
Een oude vrouw is vermoord gevonden met gouden munten op haar ogen. Quentin Conroy stormt het kantoor van Gordon binnen. De munten die op de vrouw gevonden zijn maken deel uit van een verzameling die van hem gestolen is. Batman gaat op onderzoek uit en komt uit bij de daklozen van Gotham. Het blijkt dat er meer slachtoffers waren. De daklozen hadden de munten meegenomen. Op de munten zit een vergif dat via de huid wordt opgenomen. Het onderzoek leidt uiteindelijk naar Quentin die vermomd door de stad loopt en de vergiftigde munten uitdeelt. Het blijkt dat Quentin krankzinnig is.
Deel: Batman 307
Titel: Dark messenger of mercy
Verschenen: januari 1979
Schrijver: Len Wein
Tekenaar: John Calnan
Inkleuring: Dick Giordano & Glynis Wein
Redacteur: Julius Schwartz
Cover: Jim Aparo


Deel 130
Titel: De nooit vertelde legende van Batman
Verschenen: 1981
Inhoud:
In dit overzichtsverhaal ontvangt Batman het bat-kostuum dat zijn vader ooit droeg. Het is de opmaat tot een volledig overzichtsverhaal over de geschiedenis van Batman. Het begint met de moord op zijn ouders. Hoe hij hard leerde en bij Harvey Harris zijn eerste stappen zette als detective. Dan volgt het klassieke verhaal over hoe Bruce een alter ego zocht en vond doordat een vleermuis zijn kamer binnenvloog. Ook de moordenaars van zijn ouders, Joe Chill en Lew Moxon, komen aan bod.
Noot: In deze speciale verhaallijn wordt orde aangebracht in de geschiedenis en de achtergronden van de Batman verhalen.
Deel: The untold legend of the Batman 1
Titel: In the Beginning
Verschenen: juli 1980
Schrijver: Len Wein
Tekenaar: John Byrne
Inkleuring: Jim Aparo & Glynis Wein
Redacteur: Paul Levitz
Cover: José Luis Garcïa-López

Overige verhalen:
Helden bij volmacht (Batman & Robin)
Inhoud:
Terwijl Bruce, Dick en Alfred op een visvakantie zijn, wordt Wayne Manor beroofd door 2 dieven. Omdat hun detectivebureau niet goed loopt, besluiten Hawke en Wrenn zich te verkleden als Batman en Robin om zo de inbraak te onderzoeken. De twee vinden de dieven. Het dynamisch duo houdt een oogje in het zeil. Maar wanneer de twee detectives een confrontatie hebben met de dieven vluchten ze. Batman en Robin grijpen dan in en overmeesteren de dieven. Hawke en Wrenn verontschuldigen zich voor hun slechte uitvoering als het dynamisch duo. Batman laat ze de dieven aan de politie overhandigen.
Deel: Batman 29
Titel: Heroes by proxy
Verschenen: juni 1945
Schrijver: Don Cameron
Tekenaar: Dick Sprang
Inkleuring: Dick Sprang
Redacteur: Jack Schiff
Cover: Dick Sprang
Noot: Dit deeltje bevatte ook de verhalen 'Enemy No. 1', 'The butler's apprentice (Alfred)' en 'The mails go through'.


Deel 131
Titel: Met vrienden als deze...
Verschenen: 1981
Inhoud:
In zijn jacht op antwoorden krijgt Batman steun van Robin. Dick Grayson denkt terug aan zijn geschiedenis en hoe hij het hulpje van Batman werd. Daarna komt de rol van Alfred Pennyworth aan bod. Van zijn verleden en hoe hij in dienst trad bij Bruce. Op welke manier hij ontdekte dat hij ook de butler van Batman en Robin was. De ontstaansgeschiedenis van aartsvijanden de Joker en Dubbelgezicht komen vervolgens aan bod. Dan explodeert de batmobiel.
Deel: The untold legend of the Batman 2
Titel: With friends like these
Verschenen: augustus 1980
Schrijver: Len Wein
Tekenaar: Jim Aparo
Inkleuring: Jim Aparo & Glynis Wein
Redacteur: Paul Levitz
Cover: José Luis Garcïa-López & Dick Giordano

Overige verhalen:
Zaak van geen belang (Batman)
Inhoud:
Een dodelijk vermoeide Batman ziet hoe een doofstomme van zijn portefeuille en camera wordt beroofd. Hij achtervolgt de dief en brengt de spullen naar het slachtoffer terug.
Noot: Dit verhaal was ook al te vinden in Batman Classics nummer 10.
Deel: Batman 222
Titel: Case of no consequence
Verschenen: mei 1970
Schrijver: Mike Friedrich
Tekenaar: Irv Novick
Inkleuring: Dick Giordano
Redacteur: Julius Schwartz
Cover: Neal Adams & Dick Giordano
Noot: Dit deeltje bevatte ook het verhaal 'Dead ... till proven alive'


Deel 131
Titel: De man achter het masker
Verschenen: 1981
Inhoud:
In het sluitstuk komt allereerst de achtergrond van Commissaris Gordon aan de orde. Hoe hij vriendschap sloot met Batman. Ook het ontstaan van Batgirl (Barbara Gordon) komt aan de orde. We krijgen ook inzicht in de achtergrond van Lucius Fox. Dan volgt de afronding van het herhaal. Batman heeft de valstrikken zelf gezet. Doordat hij blootgesteld was aan een explosie in een eerdere zaak, leidde hij aan een tijdelijke vorm van schizofrenie. Met behulp van Robin kan hij dit weer kwijt raken.
Overige verhalen:
In het vuur (verhaal uit Gotham City)
Deel: The untold legend of the Batman 3
Titel: The man behind the mask
Verschenen: september 1980
Schrijver: Len Wein
Tekenaar: Jim Aparo
Inkleuring: Jim Aparo & Glynis Wein
Redacteur: Paul Levitz
Cover: José Luis Garcïa-López & Dick Giordano

De Batman die niemand kent (Batman)
Inhoud:
Bruce is aan het kamperen met 3 jongens. Ieder verteld zijn versie van Batman. Wanneer Bruce zich omkleed als de echte Batman, zijn de jongens niet onder de indruk. Het beeld voldoet niet aan de mythevorming in hun fantasie.
Deel: Batman 250
Titel: The Batman nobody knows
Verschenen: juli 1973
Schrijver: Frank Robbins
Tekenaar: Dick Giordano
Inkleuring: Dick Giordano
Redacteur: Julius Schwartz
Cover: Dick Giordano
Noot: Dit deeltje bevatte ook het verhaal 'The deadly numbers game'.


Deel 133
Titel: 'T avontuur met de Houdini-kooi
Verschenen: 1981
Inhoud:
Drie personen hebben alledrie dezelfde ervaring. Ze vinden een dode vrouw op de stoep. Maar wanneer de ambulance met het lijk wegrijdt verdwijnt het lichaam tijdens de rit. Wanneer Batman de zaak onderzoekt komt hij uit in de wereld van de goochelaars. Het dode meisje heette June Gold. Zij werkte voor David Hamilton en ze dreigde om zijn trucks bekend te maken tenzij ze meer geld kreeg. Wanneer Batman de zaak verder onderzoekt, wordt hij bewusteloos geslagen. Zodra hij weer bijkomt zit hij vastgeketend in een waterbak die langzaam volloopt. Het lukt hem om zich te bevrijden. Dan weet Batman wie de dader is. Het is de leerling van Hamilton, Martin Monroe, die door Hamilton uit te schakelen in het voetlicht wilde treden. Batman maakt hier een einde aan.
Deel: Batman 295
Titel: The adventure of the Houdini whodunit
Verschenen: januari 1978
Schrijver: Gerry Conway
Tekenaar: Michael Golden
Inkleuring: Michael Golden & Jerry Serpe
Redacteur: Julius Schwartz
Cover: Jim Aparo

Overige verhalen:
De halve gek (Batman)
Inhoud:
Dubbelgezicht is terug. Hij laat mannen een aantal voorwerpen stelen. In deze voorwerpen zit informatie verwerkt van de locatie van een fortuin. Een van die voorwerpen brengt Batman naar een oud zeiljacht. Voor de ogen van Batman ontploft het schip en zinkt naar de bodem. Dubbelgezicht laat het schip een stuk verderop weer naar boven komen en treft dan Batman. Hij verrast de gemaskerde kruisvaarder en bindt hem vast. In de top van de mast zit een zwerver vast. Wanneer dubbelgezicht weer terugroeit naar de wal gooit hij nog eenmaal zijn munt op en moet dan de zwerver wel redden. Zo loopt hij in de armen van Batman, die hem verslaat.
Noot: Dit verhaal verscheen ook al in Batman Classics 33
Deel: Batman 234
Titel: Half an evil
Verschenen: augustus 1971
Schrijver: Dennis O'Neil
Tekenaar: Neal Adams
Inkleuring: Dick Giordano
Redacteur: Julius Schwartz
Cover: Neal Adams & Dick Giordano


Deel 134
Titel: De misdaaddokter komt om middernacht
Verschenen: 1981
Inhoud:
De misdaaddokter helpt boeven om hun slag te slaan. Dokter Bradford Thorne is een echte arts die een dubbelleven leidt. Batman onderzoekt de zaak. Niet wetende dat Thorne de misdaaddokter is, laat Bruce zich aan zijn schouder behandelen door de arts. Wanneer de twee elkaar later weer tegenkomen als Batman en de misdaaddokter, ziet deze laatste het verband dat hij zelf heeft aangebracht. Thorne weet nu dat Bruce Batman is. Het komt Zilversmit ter ore dat Thorne de identiteit van Batman kent. Zilversmit ontvoert Thorne, maar deze wil niet praten. Zilversmit laat Thorne kwik drinken zodat hij de echte naam van Batman noemt, of anders sterft hij. Op dat moment grijpt Batman in en verslaat Zilversmit. Voor Thorne komt alle hulp te laat, hij is zijn verstand volledig kwijt.
Deel: Detective Comics 495
Titel: Murder in quicksilver
Verschenen: oktober 1980
Schrijver: Michael Fleisher
Tekenaar: Don Newton
Inkleuring: Frank Chiaramonte & Adrienne Roy
Redacteur: Paul Levitz
Cover: Jim Aparo