Deel 101
Titel: Moord op Terry Tremayne
Verschenen: 1978
Inhoud:
Batman wordt geconfronteerd met drie dode zwervers waar drie maal de naam Terry Tremayne op wordt achtergelaten. Batman vindt de echte Terry Tremayne. Zij is getrouwd geweest met een beroepsdief die inmiddels dood is. Zijn mededieven eisen dat Tremayne de buit van de laatste roof aan hen geeft, het Florijnse kistje. Batman gaat achter de bende aan. Wanneer hij deze vindt, realiseert hij zich dat ze wel de buit willen hebben, maar dat zij niets weten van de moorden. Deze blijken te zijn gepleegd door de echte Terry Tremayne. Het was een list om ervoor te zorgen dat Batman de bende zou oprollen zodat zij het kistje kon houden.

Overige verhalen:
De droom moordenaars (Ragman)
Deel: Batman 269
Titel: The daily death of Terry Tremayne
Verschenen: november 1975
Schrijver: David V Reed
Tekenaar: Ernie Chua
Inkleuring: Ernie Chua
Redacteur: E. Nelson Bridwell & Julius Schwartz
Cover: Ernie Chua


Deel 102
Titel: De greep van de moord kultus
Verschenen: 1978
Inhoud:
Batman wordt geconfronteerd met een serie geheimzinnige wurgmoorden. Hij krijgt in de zaak hulp van Jim Corrigan, alias de Schim. Samen komen ze achter het geheim. In de 2de wereldoorlog heeft een groep soldaten een weg aangelegd over een oude begraafplaats in India. De soldaten werden toen bezeten door kwade geesten, waardoor ze nu de moorden plegen. Batman en de Schim maken hier een eind aan.

Overige verhalen:
Ragman
Deel: The Brave and the Bold 116
Titel: Grasp of the killer cult
Verschenen: december 1974
Schrijver: Bob Haney
Tekenaar: Jim Aparo
Inkleuring: Jim Aparo
Redacteur: Julius Schwartz
Cover: Jim Aparo

De gebroken trofeeën van Batman (Batman & Robin)
Inhoud:
Bruce Wayne heeft een tv optreden en zijn kin loopt een snee op. Later moet hij als Batman voor de camera. Omdat hij bang is dat de snee op zijn kin zal opvallen, handelt hij onhandig en breekt hij de trofeeën die hij krijgt uitgereikt. Hierdoor mislukt iedere close-up van zijn gezicht. Nadat hij de snee heeft kunnen verbergen komt Batman terug en verteld dat hij opzettelijk onhandig deed om iemand te beschermen.
Deel: Batman 103
Titel: The broken Batman trophies
Verschenen: oktober 1956
Schrijver: Bill Finger
Tekenaar: Dick Sprang
Inkleuring: Charles Paris
Redacteur: Jack Schiff
Cover: Sheldon Moldoff
Noot: Dit deeltje bevatte nog 2 verhalen namelijk 'The league of ex-convicts' en 'Bat-hound, movie star'.


Deel 103
Titel: In de klauwen van de keizersarend
Verschenen: 1978
Inhoud:
Oliver Queen, alias de Groene Pijl, koopt de keizersarend. De legende wil dat het de bezitter ongeluk brengt. Wanneer hij over straat loopt wordt hij aangevallen. Als hij de overvallers achtervolgd komt hij Batman tegen. Queen vliegt terug naar huis maar het toestel wordt gekaapt door de Joker en Dubbelgezicht. Het toestel gaat naar Pathanistan waar de dictator van dat land op hen wacht. Queen wordt ter dood veroordeeld door middel van een steekspel. Gelukkig voor het zijn Batman en het Atoom ook aanwezig en redden zijn leven. Dan stelen de Joker en Dubbelgezicht de arend en ontvoeren Batman. Deze laten ze achter om te sterven, maar de Groene Pijl en het Atoom redden hem.
Deel: The Brave and the Bold 129
Titel: The claws of the emperor eagle
Verschenen: september 1976
Schrijver: Bob Haney
Tekenaar: Jim Aparo
Inkleuring: Jim Aparo
Redacteur: Julius Schwartz
Cover: Jim Aparo

Tijdens een gevecht met de twee schurken is er een lawine en Batman lijkt hierbij ten onder te gaan. In een stadje laat de Groene Pijl een replica maken van de arend. Ondertussen blijkt Batman niet dood te zijn. Ze slagen erin de arend om te ruilen voor de replica. De dictator neemt deze in beslag, maar komt met de arend aan zijn einde.

Noot: In Amerika was het verhaal verdeeld over twee uitgaven. In Nederland zat het hele verhaal in Batman 103.
Deel: The Brave and the Bold 130
Titel: Death at rainbow's end
Verschenen: oktober 1976
Schrijver: Bob Haney
Tekenaar: Jim Aparo
Inkleuring: Jim Aparo
Redacteur: Julius Schwartz
Cover: Jim Aparo


Overige verhalen:
Het ware valse gezicht van Batman (Batman & Robin)
Batgirl verijdelt een diefstal nadat haar werk in de bibliotheek aanwijzingen opleverde voor de misdaad. Batman en Robin verschijnen ook, maar één van de boeven ontsnapt. Batman blinddoekt Batgirl en neemt haar mee naar de batgrot waar hij zijn masker afdoet, zodat zij het gezicht van Bruce Wayne ziet. Maar ze ziet ook sporen van een masker en haarverf. Nadat Batgirl weg is legt Batman uit dat de ontsnapte boef een zender op Batgirl heeft achtergelaten. Deze denkt nu dat Batgirl de identiteit van Batman kent. De val werkt. Batman, Robin en Batgirl arresteren de ontsnapte boef en zijn baas. Batgirl is ervan overtuigd dat Bruce niet Batman is.
Deel: Detective Comics 363
Titel: The true-false face of Batman
Verschenen: mei 1967
Schrijver: Gardner F. Fox
Tekenaar: Carmine Infantino
Inkleuring: Sid Greene
Redacteur: Julius Schwartz
Cover: Carmine Infantino & Murphy Anderson


Deel 104
Titel: De circus kapriolen van katvrouw
Verschenen: 1978
Inhoud:
Robin neemt de plaats in van een vermoorde circusartiest. Wanneer hij tijdens een stunt lijkt te worden gedood, is Batman op tijd ter plaatse. De katvrouw probeert ondertussen de tijgers van het circus te stelen. Hoewel Robin Katvrouw van de moord verdenkt, heeft Batman iemand anders op het oog. Het is de broer van de vermoorde circusartiest. Hij is verliefd op Katvrouw en hoopte zo haar liefde te winnen. Hij dacht dat ze op zijn broer verliefd was. Natuurlijk was dit niet zo.
Deel: Batman 256
Titel: Catwoman's circus caper
Verschenen: mei 1974
Schrijver: Dennis O'Neil
Tekenaar: Irv Novick
Inkleuring: Dick Giordano
Redacteur: Julius Schwartz
Cover: Nick Cardy

Overige verhalen:
Een stad stort ineen (Batman)
Inhoud:
Batman krijgt te maken met de Aartsbever. Het blijkt een in ongenade gevallen aannemer te zijn die een flat had gebouwd, die tijdens een oorkaan instortte. Hij wil nu bewijzen dat de gebouwen van zijn concurrenten niet beter zijn. Maar hij had buiten Batman gerekend.
Deel: Detective Comics Special 28
Titel: And the town came tumbling down
Verschenen: juli 1977
Schrijver: Bob Rozakis
Tekenaar: John Calnan
Inkleuring: Tex Blaisdell
Redacteur: onbekend
Cover: onbekend


Deel 105
Titel: Terreur van de wraak
Verschenen: 1979
Inhoud:
Een bekende actrice wordt vermist. Wanneer Batman haar meent te zien, treft hij een mismaakte vrouw aan. Door een onbekende man wordt de vrouw meegenomen. Dan komt Robin op bezoek. Zijn vriendin Lori is verdwenen, nadat ze een afspraak had met een oud vriendje Desmond Mallard. Terwijl de vrienden praten, gaat het alarm af in de batgrot, een indringer! Deze indringer blijkt Helena Wayne te zijn. Zij is de dochter van Bruce Wayne en Selena Kyle (Katvrouw) in een parallel universum, Aarde twee genaamd. Zij zoekt het advies van onze Batman. Batman brengt haar in contact met Batwoman en Batgirl voor advies. Ondertussen is het dynamisch duo Lori op het spoor. Ze treffen een groep mismaakte mensen aan en Lori zal de volgende zijn. Batman en Robin grijpen in. De ontvoerder is Desmond Mallard, die een klein litteken heeft opgelopen en daardoor zijn verstand heeft verloren.

Overige verhalen:
De lappen-man keert terug (Robin)
Deel: Batman Family 17
Titel: Scars
Verschenen: mei 1978
Schrijver: Gerry Conway
Tekenaar: Jim Aparo
Inkleuring: Jim Aparo
Redacteur: Allen Milgrom
Cover: Jim Aparo
Noot: Deze uitgave bevatte nog 2 verhalen, namelijk 'Horoscopes of crime' en 'There's a demon born every minute'.

Waar was jij in de nacht dat Batman werd gedood (Batman)
Inhoud:
In de onderwereld wordt bekend dat Batman dood is. Maar wie heeft hem gedood? Om daar achter te komen houdt de onderwereld haar eigen zitting. Vier topkandidaten, Katvrouw, Lex Luthor, de Raadselman en de Joker zullen ieder een verklaring afleggen. De rechter is Ra's Al Ghul en Dubbelgezicht ondervraagt de vier. Als eerste is er de verklaring van de Katvrouw, maar Dubbelgezicht kan dit makkelijk weerleggen. Zij is het niet!
Deel: Batman 291
Titel: Where were you On the night Batman was killed
Verschenen: oktober 1977
Schrijver: David V. Reed
Tekenaar: John Calnan
Inkleuring: Tex Blaisdell
Redacteur: E. Nelson Bridwell & Julius Schwartz
Cover: Jim Aparo


Deel 106
Titel: De laatste jet naar Gotham
Verschenen: 1979
Inhoud:
Batman en Commissaris Gordon wachten op een vliegtuig dat een verklikker van de onderwereld naar Gotham brengt. Alleen wordt het vliegtuig door een waterhoos in zee getrokken. Als Batman op onderzoek uitgaat, blijkt dat Aquaman dit heeft gedaan. Het vliegtuig vervoerd een bom die zo is afgesteld dat deze afgaat wanneer het vliegtuig landt in Gotham. Een groep criminelen zit ook achter de verklikker aan. Maar Batman en Aquaman klaren de klus en redden Gotham.

Overige verhalen:
De smeris doder (Vigilante)
Deel: The Brave and the Bold 114
Titel: Last jet to Gotham
Verschenen: augustus 1974
Schrijver: Bob Haney
Tekenaar: Jim Aparo
Inkleuring: Jim Aparo
Redacteur: Julius Schwartz
Cover: Jim Aparo

Het getuigenis van de Raadselman (Batman)
Inhoud:
De rechtbank van Ra's Al Ghul krijgt de volgende getuige: de Raadselman. Vermomd als de Batman's vriend Bruce Wayne, heeft hij geprobeerd om exclusieve typemachine te stelen. Nadat Batman gearriveerd was lukte het toch om te ontsnappen Bij een volgende confrontatie kwam Batman vast te zitten, waarna de boel en Batman ontplofte door een vuur met explosieven. Dubbelgezicht toont weer aan dat ook dit verhaal onzin is. Ook Raadselman heeft Batman niet gedood.
Deel: Batman 292
Titel: The testimony of the Riddler
Verschenen: oktober 1977
Schrijver: David V. Reed
Tekenaar: John Calnan
Inkleuring: Tex Blaisdell
Redacteur: Bob Rozakis
Cover: Jim Aparo


Deel 107
Titel: De pinguin keert terug
Verschenen: 1979
Inhoud:
In een galerij wordt een beeld van Napoleon vernield door een grote mechanische prehistorische vogel. Omdat Bruce in de galerij is, is Batman snel ter plaatse. Op hetzelfde tijdstip wordt ergens anders in Gotham een grote juwelenroof gepleegd. De Pinguïn zit achter beide misdaden. De volgende avond gebeurt hetzelfde. Een robotvogel verstoort een voorstelling in een bioscoop. Tegelijk is er een vuurgevecht op 1805 Hamilton Street én wordt de schoener Nelson aangevallen. Batman ontdekt het patroon. De tijdstippen en namen hebben allemaal te maken met kleine grote mannen uit de geschiedenis. Een bezoek aan de bibliotheek bevestigd voor Batman dat de Pinguïn er achter zit. Nu weet hij ook waar zijn vijand de volgende avond zal toeslaan. Batman is ter plaatse, maar de Pinguïn ontkomt.
Deel: Batman 287
Titel: Batman ex... as in extinct
Verschenen: mei 1977
Schrijver: David V. Reed
Tekenaar: Mike Grell
Inkleuring: Bob Wiacek & Jerry Serpe
Redacteur: Julius Schwartz
Cover: Mike Grell

Ondertussen probeert journalist Chester Cole tot zijn verdriet verslag te doen van het leven van Bruce Wayne. Er alleen niets te melden vindt hij. Tijdens een partij tennis ziet hij dat Bruce de letters RC heeft opgeschreven. Die avond zijn Batman, de Pinguïn en Cole alledrie bij Royce Chemicaliën. Door tussenkomst van Cole, kan de Pinguïn Batman gevangen nemen. Hij laat de gemaskerde kruisvaarder en Cole achter om de robotvogels te worden gedood. Maar Batman verslaat de robots en kan met Cole ontsnappen. Dan rekent Batman af met de Pinguïn.

Noot: In Amerika werd het verhaal in twee afleveringen uitgebracht. In Nederland zat het hele verhaal in één deel.
Deel: Batman 288
Titel: The little men's hall of fame
Verschenen: juni 1977
Schrijver: David V. Reed
Tekenaar: Mike Grell
Inkleuring: Bob Wiacek & Jerry Serpe
Redacteur: Julius Schwartz
Cover: Mike Grell

Middernacht veedief van Gotham City (Batman)
Inhoud:
In Gotham is sprake van een vleestekort. Op geheimzinnige wijze zijn al een aantal kuddes verdwenen. Batman onderschept een kudde die gestolen is en lijkt hierbij geluk te hebben dat het wapen van de crimineel dienst weigert. Pas later realiseert Batman zich dat dit met opzet was. Hij deed dit om de schuld op zich te nemen en zo zijn broer buiten schot te houden. Maar Batman pakt hem toch op. In paniek geeft de broer opdracht om de koeien los te laten. Als een moderne cowboy moet Batman ervoor zorgen dat de kudde weer terug wordt gebracht.
Deel: Detective Comics 449
Titel: Midnight rustler of Gotham City
Verschenen: juli 1977
Schrijver: Elliot S. Maggin & Mary Skrenes
Tekenaar: Ernie Chua & Dick Giordano
Inkleuring: José Luis García-López & Dick Giordano
Redacteur: Julius Schwartz
Cover: Ernie Chua


Deel 108
Titel: De getuigenis van Luthor
Verschenen: 1979
Inhoud:
Lex Luthor komt nu getuigen. Hij zegt dat hij Batman heeft gedood als bijeffect bij het doden van Superman. Hij verteld dat hij Batman en Superman had gemanipuleerd om op het juiste moment omhoog te kijken in de straal die uit een satelliet kwam van Luthor. De straal zou Batman's hersens hebben gewist en Superman hebben overgebracht in het lege lichaam van Batman. Nadat hij het lichaam van Batman had gedood heeft hij het de ruimte ingeschoten. Dubbelgezicht roept een bijzondere getuige op, namelijk Superman. Dan blijkt dat beide superhelden de bedoelingen van Luthor doorhadden en dat hij niemand heeft gedood.

Overige verhalen:
Ragman
Deel: Batman 293
Titel: The testimony of Luthor
Verschenen: november 1977
Schrijver: David V. Reed
Tekenaar: John Calnan
Inkleuring: Tex Blaisdell & Jerry Serpe
Redacteur: Bob Rozakis
Cover: Jim Aparo

De zaak van de profetische portretten (Batman & Robin)
Inhoud:
De schilder Antal maakt portretten van rijke mensen. Kort daarna worden de portretten met een mes gestoken, beschoten en onthoofd. De afgebeelde personen sterven op dezelfde wijze. Batman probeert de moorden te voorkomen, maar de politie verdenkt hem er juist van. Uiteindelijk vinden Batman en Robin de echte moordenaar. Het is Wylie, die zich ook had laten portretteren, maar hij had geldnood en hoopte dat het schilderij zo meer waard werd. Wanneer Batman en Robin hem pakken, pleegt hij zelfmoord.
Deel: Detective Comics 42
Titel: The case of the prophetic pictures
Verschenen: augustus 1940
Schrijver: Bill Finger
Tekenaar: Bob Kane
Inkleuring: Jerry Robinson
Redacteur: Whitney Ellsworth
Cover: Bob Kane & Jerry Robinson


Deel 109
Titel: De onmogelijke ontsnapping
Verschenen: 1979
Inhoud:
Batman en de politie van Gotham krijgen te maken met zwaarbewapende dieven die een antiek beeld van Hotep willen stelen. Wanneer dit niet lukt plegen ze zelfmoord. Een Egyptische politieagent beschuldigt het museum van diefstal. Aan Batman wordt gevraagd om de aankoop te onderzoeken en dus vertrekt hij naar Egypte. In Frankrijk wordt Mister Miracle door een vrouw uitgedaagd voor de grootste ontsnapping van zijn leven. Beide helden vertrekken naar Egypte en vinden ieder voor zich de tombe van Atun. Van hem werd gezegd dat hij het geheim van het eeuwige leven had. Het is voor dit geheim dat de vrouw met Mister Miracle is meegegaan. Ze werkt voor een organisatie die het geheim wil hebben, maar zij komt om bij haar zoektocht. Ondertussen had Batman de helm van Atun opgezet en dacht hij hierdoor dat hij Atun zelf was. Mister Miracle redt Batman. In de tombe vinden beide mannen een sterrenschip. Atun is een alien! Wanneer de mannen de tombe verlaten wordt deze vernietigd.
Deel: The Brave and the Bold 112
Titel: The impossible escape
Verschenen: april 1974
Schrijver: Bob Haney
Tekenaar: Jim Aparo
Inkleuring: Jim Aparo
Redacteur: Onbekend
Cover: Jim Aparo

Overige verhalen:
Getuigenis van de Joker (Batman)
Inhoud:
De Joker getuigd hoe hij Batman heeft gedood. Hij bezig met de voorbereiding voor een roof bij een bonthandel toen Batman daar een andere dief arresteerde. De volgende avond kwam hij terug en trof weer Batman. Hij verdoofde Batman en doodde hem. Het gezicht en de vingerafdrukken van Batman had hij verwijderd met een bijtende stof. De Joker zegt dat hij wel eerst een foto had gemaakt van het gezicht van de dode Batman. Dubbelgezicht vraagt om een uitstel van het proces. Eenmaal buiten blijkt Dubbelgezicht in werkelijkheid Batman te zijn. De Joker is naar zijn schuilplaats om de foto's te halen en wordt ingerekend door Batman. Dan blijkt dat Batman zelf het gerucht van zijn dood had verspreid om de moordenaar te vangen van een man die hem bewonderde en iedere avond op een plek waar Batman een boef had gevangen dit kwam naspelen. Deze bewonderaar is door de Joker gedood.
Deel: Batman 294
Titel: Testimony of the Joker
Verschenen: december 1977
Schrijver: David V. Reed
Tekenaar: John Calnan
Inkleuring: Tex Blaisdell & Jerry Serpe
Redacteur: Julius Schwartz
Cover: Jim Aparo

Commissaris Gordon bedreigt met de dood (Batman & Robin)
Inhoud:
Batman krijgt een telefoontje van commissaris Gordon die hem verteld dat Fred Purley is vrijgelaten. Purley is door Gordon's toedoen in de gevangenis gekomen en heeft Gordon bedreigd. Batman spreekt af met Gordon, maar wordt bijna in een val gelokt. Purley heeft Gordon ontvoerd. Batman en Robin vinden Gordon en bevrijden hem voordat Purley hem kan doden.
Deel: Batman 186
Titel: Commissioner Gordon's death-threat
Verschenen: november 1966
Schrijver: Gardner Fox
Tekenaar: Sheldon Moldoff
Inkleuring: Joe Giella
Redacteur: Julius Schwartz
Cover: Murphy Anderson
Noot: Deze aflevering bevatte ook het verhaal 'The Joker's original robberies'.


Deel 110
Titel: De sinistere strootjes van de vogelverschrikker
Verschenen: 1979
Inhoud:
De Vogelverschrikker heeft een nieuw angstmiddel ontwikkeld. Het middel zit in strohalmen waarmee hij een heler Jarvis Skibo afperst. Batman gaat naar Skibo en raakt in gevecht met de Vogelverschrikker. Deze ontkomt maar Batman krijgt informatie uit Skibo. Batman beseft wat de volgende stap van zijn vijand zal zijn. Tijdens het daarop volgende gevecht wordt Batman geraakt door het nieuwe middel van de Vogelverschrikker, maar kan dit weerstaan en arresteert de aartsschurk.

Overige verhalen:
De prinses en de zwerver (Batgirl & Robin)
Deel: Batman 296
Titel: The sinister straws of the Scarecrow
Verschenen: februari 1978
Schrijver: David V Reed
Tekenaar: Sal Amendola
Inkleuring: Sal Amendola & Jerry Serpe
Redacteur: Julius Schwartz
Cover: Sal Amendola & Allen Milgrom

De man met de duizend ogen (Batman & Robin)
Inhoud:
In Gotham wordt een truck overvallen en gestolen. In de truck zat een uitvinding van Harlan Bates. Er komt een tip binnen, maar voordat Batman en Robin bij hem zijn wordt de man neergeschoten. Op zijn voorhoofd zit een sticker van een oog. Dit is het symbool van de internationale spion Graaf Forlan. Deze heeft de bijnaam de man met de 1.000 ogen. Forlan is ondertussen bezig om brigadier Laney te bespioneren. Deze moet Big Al Pakone transporteren naar de staatsgevangenis. Aan Batman wordt gevraagd een oogje in het zeil te houden. Hierdoor kan hij de bevrijding van Pakone verijdelen. Batman vermomt zich als een oud-leerling van Forlan, Dekker, en weet tot de graaf door te dringen. Forlan is bang dat hij met Batman te maken heeft en laat hem een gif drinken. Als hij de identiteit van Batman kan achterhalen krijgt Dekker het tegengif. Het lukt Batman met behulp van Robin om de graaf te pakken en hij drinkt het tegengif.
Deel: World's Finest 43
Titel: The man with a thousand eyes
Verschenen: januari 1950
Schrijver: Bill Finger
Tekenaar: Dick Sprang
Inkleuring: Charles Paris
Redacteur: Onbekend
Cover: Win Mortimer
Noot: Dit deeltje bevatte ook de volgende verhalen, 'When Metropolis went mad'(Superman), 'The Green Arrow duels the Blue Lancer' (Green Arrow) en 'The whispering wizard' (Zatara).


Deel 111
Titel: Web des doods
Verschenen: 1979
Inhoud:
Wanneer Batman een drugshandelaar wil arresteren, wordt deze voor zijn ogen opgeblazen in zijn auto. Batman verdenkt de leverancier van de handelaar, Sugerman, van de moord. Als hij Sugerman wil ondervragen wordt deze echter doodgeschoten. Batman haast zich naar de plek van de schutter en treft daar de Zwarte Spin. Deze vertelt dat hij criminelen permanent wil uitschakelen. De twee raken in gevecht. Omdat Batman gewond is lukt het de schutter om te ontkomen. Tijdens hun gevecht liet de Zwarte Spin zich ontvallen war de volgende moord zou plaatsvinden. Batman haast zich naar het vliegveld. Hoewel Batman hem probeert tegen te houden, lukt het de Zwarte Spin om zijn volgende doelwit te doden en ontkomt hij voor de tweede keer.
Deel: Detective Comics 463
Titel: Death web
Verschenen: september 1977
Schrijver: Gerry Conway
Tekenaar: Ernie Chua
Inkleuring: Frank McLaughlin
Redacteur: Julius Schwartz
Cover: Ernie Chua

Batman gaat dan op zoek naar informatie over de Zwarte Spin. Een tippelaarster, Maria, verschaft hem de nodige informatie. De Zwarte Spin was zelf aan de drugs. Hij pleegde overvallen en bij één zo'n overval schoot hij zijn eigen vader dood. Dankzij Maria weet Batman dat de Zwarte Spin wil toeslaan op de trein van 4.48 uur. Batman is ter plaatse en voorkomt dat de Zwarte Spin de trein opblaast. De Zwarte Spin valt met de bom in zijn handen van de trein en deze ontploft.
Noot: In Amerika verscheen dit verhaal in twee delen.

Overige verhalen:
Joker's dubbele gevaren (De Joker)
Deel: Detective Comics 464
Titel: The doomsday express
Verschenen: oktober 1977
Schrijver: Gerry Conway
Tekenaar: Ernie Chua
Inkleuring: Frank McLaughlin
Redacteur: E. Nelson Bridwell, Bob Rozakis & Julius Schwartz
Cover: Ernie Chua

Batman en Fatman (Batman & Robin)
Inhoud:
Batman en Robin ontmoeten Fatman. Hij is een circus clown die een namaak Batman kostuum draagt. Omdat het dynamisch duo Fatman een grootse clown vinden, bieden zij hem een ritje aan in de batmobiel. Hierdoor is Fatman in staat om Batman en Robin te helpen met het vangen van de Rode Masker bende.
Deel: Batman 113
Titel: Batman meets Fatman
Verschenen: februari 1958
Schrijver: Bill Finger
Tekenaar: Sheldon Moldoff
Inkleuring: Charles Paris
Redacteur: Jack Schiff
Cover: Sheldon Moldoff
Noot: Deze deeltje bevatte nog 2 verhalen, namelijk 'The menace of false face' en 'Batman, the Superman of planet X'.


Deel 112
Titel: Nachtmerrie zonder einde
Verschenen: 1979
Inhoud:
Batman wordt te hulp geroepen door de mannen van de Easy Compagnie. Hun sergeant, Rock, zit in Duitsland in de gevangenis wacht oneervol ontslag. Wanneer Batman Rock opzoekt in zijn cel verteld hij hem een verhaal over de executie van soldaat Cathcart tijden W.O. II. Maar nu zegt Rock dat hij Cathcart heeft gezien en dat deze hem achtervolgt. Wanneer Rock ontsnapt en op zoek gaat naar Cathcart, gaat Batman op onderzoek uit in het verleden. Hij ontdekt dat Cathcart nooit echt is gedood en dat deze een geheim agent was tijdens de oorlog. Met behulp van Easy Compagnie slaagt Batman erin Rock in ere te herstellen.

Overige verhalen:
Het droeve verhaal van Harry de Huiler (De Joker)
De uitdaging van Batwoman (Batwoman)
Deel: The Brave and the Bold 117
Titel: Nightmare without end
Verschenen: februari 1975
Schrijver: Bob Haney
Tekenaar: Jim Aparo
Inkleuring: Jim Aparo
Redacteur: Onbekend
Cover: Jim Aparo


Deel 113
Titel: Deze ring tot in de dood
Verschenen: 1979
Inhoud:
Het lichaam van een vermoorde vrouw wordt gevonden. Haar identiteit is onbekend. Ze draagt wel een ring met de inscriptie "Aan mijn liefste vrouw van Batman". Dankzij de ring komt Batman bij de maker uit. In vermomming gaat hij op onderzoek, maar het spoor loopt dood. Dan verschijnt een indringer in huize Wayne. Hij weet dat Bruce Batman is. Zijn prijs voor zijn stilzwijgen: Batman moet hem met rust laten wanneer hij een misdrijf pleegt.
Deel: Batman 305
Titel: Unsolved Cases Of The Batman: With this ring find me dead
Verschenen: oktober 1978
Schrijver: Bob Rozakis
Tekenaar: Dave Hunt & Don Newton
Inkleuring: Adrienne Roy
Redacteur: Julius Schwartz
Cover: Jim Aparo
Noot: Dit deeltje bevatte ook het verhaal 'Death-gamble of a darknight detective'.

Natuurlijk is Batman niet van plan om hieraan toe te geven. Het spoor leidt uiteindelijk naar Jeff Richter. Als Batman hem confronteert komt Richter per ongeluk om het leven. Batman vindt wel de bewijzen van Richter dat Bruce Wayne Batman is, maar de naam van de dode vrouw blijft onbekend.
Noot: In Amerika werd dit verhaal in twee afleveringen gepubliceerd.

Overige verhalen:
Het angstgas van de vogelverschrikker (De Joker)
Deel: Batman 306
Titel: Unsolved Cases Of The Batman" The Mystery Murderer Of "Mrs. Batman"
Verschenen: oktober 1978
Schrijver: Bob Rozakis
Tekenaar: Dave Hunt & Don Newton
Inkleuring: Adrienne Roy
Redacteur: Julius Schwartz
Cover: Jim Aparo
Noot: Dit deeltje bevatte ook het verhaal 'Night Of siege".


Deel 114
Titel: Treinkaart naar tragedie
Verschenen: 1979
Inhoud:
De neef van Alfred heeft een nieuwe manier ontdekt om harten te transplanteren. Wanneer een goede vriend van hem wordt vermoord, is hij van plan zijn werk te vernietigen. Batman vraagt hem dit niet te doen. Alfred's neef gaat hiermee akkoord, mits Batman de dader vindt. Het lukt de nachtelijke detective om de dader te pakken en zo de methode veilig te stellen.

Overige verhalen:
Recept voor wraak (Alfred)
Het verbazingwekkende geheim van Dr. Dundee (Bruce Wayne)
Deel: Detective Comics 481
Titel: Ticket to tragedy
Verschenen: december 1978
Schrijver: Dennis O'Neil
Tekenaar: Marshall Rogers
Inkleuring: Adrienne Roy
Redacteur: Paul Levitz, Julius Schwartz & Allen Milgrom
Cover: Al Milgrom

Het raadsel van de man die achteruit liep (Batman)
Inhoud:
De vakantie van Bruce wordt verstoord doordat er een monster uit de zee opduikt. Wanneer Batman 's avonds op onderzoek uitgaat, raakt hij in gevecht met Sam Taggert. Beide mannen raken bewusteloos. Als hij weer bijkomt, wordt hij beschuldigd van moord op Taggert. Alleen is hij niet meer Batman, maar Bruce Wayne. Die nacht sluipt Bruce de gevangenis uit en gaat als Batman op onderzoek. Alfred had hem bewusteloos gevonden en zijn Batman kostuum uitgedaan. Verdere naspeuring leert Batman dat het zeemonster een duiker in vermomming is, die drugs aan land brengt. Batman rekent af met de drugsbende en bewijst de onschuld van Bruce.
Deel: Batman 277
Titel: Riddle of the man who walked backwards
Verschenen: juli 1976
Schrijver: David V Reed
Tekenaar: Ernie Chua
Inkleuring: Tex Blaisdell
Redacteur: Julius Schwartz
Cover: Ernie Chua


Deel 115
Titel: De senator is neergeschoten
Verschenen: 1979
Inhoud:
Wanneer de nieuw gekozen senator voor Gotham City wordt neergeschoten voordat hij kan stemmen over een belangrijke antimisdaadwet, wordt Bruce Wayne gevraagd zijn plaats in te nemen. Ondertussen probeert Bruce als Batman de schuldige te vinden voor het neerschieten van de senator. Onderweg krijgt hij hulp van de Groene Pijl, zij vangen de schutter en Bruce is op tijd om voor de antimisdaadwet te stemmen.
Deel: The Brave and the Bold 85
Titel: The senator's been shot
Verschenen: september 1969
Schrijver: Bob Haney
Tekenaar: Neal Adams
Inkleuring: Neal Adams
Redacteur: Onbekend
Cover: Neal Adams

Overige verhalen:
Vandaag Gotham...morgen de wereld (Batman)
Inhoud:
Een misdaadgroepering terroriseert Gotham. Hun nieuwe doelwit: Bruce Wayne. Hij wordt samen met Alfred ontvoerd en heeft een heel aparte bewaker. Later blijkt dit Superman in vermomming te zijn die Jimmy Olsen wil bevrijden, die ook ontvoerd is. Het lukt beide helden om Jimmy te vinden, een bom onschadelijk te maken en met de bende af te rekenen.
Deel: The Brave and the Bold 150
Titel: Today Gotham...tomorrow the world
Verschenen: mei 1979
Schrijver: Bob Haney
Tekenaar: Jim Aparo
Inkleuring: Jim Aparo
Redacteur: Onbekend
Cover: Jim Aparo


Deel 116
Titel: Het spoor van de Haak
Verschenen: 1979
Inhoud:
Terwijl Batman Commissaris Gordon helpt bij het oplossen van de moord op een boef genaamd Whitey Marsh, krijgt hij te horen dat de moordenaar een haak draagt. Dodeman, die in Gotham is omdat hij wil dat Batman zijn moordenaar vindt, denkt dat dit de schuldige is. Hun gezamenlijk onderzoek toont aan dat dit niet het geval is. Het is een crimineel die werkt voor Carlton 'Kubla' Kaine. Deze rijke zakenman wil burgermeester worden, maar leidt ook een criminele organisatie. Batman en Dodeman vinden de moordenaar die tijdens een gevecht omkomt. Ook tonen zij aan dat Kaine een crimineel is.
Deel: The Brave and the Bold 79
Titel: The track of the Hook
Verschenen: september 1968
Schrijver: Bob Haney
Tekenaar: Neal Adams
Inkleuring: Neal Adams
Redacteur: Onbekend
Cover: Neal Adams

Overige verhalen:
Hart van een vampier (Batman)
Inhoud:
Bruce en Alfred zijn op het platteland wanneer hun auto oververhit. Zij gaan naar het dichtstbijzijnde huis om water te vinden. Binnen vinden ze een lijkkist en een oude hoogtezon, die Bruce per ongeluk kapot maakt. Ze zijn uit elkaar wanneer vampier Gustav Decobra uit de kist komt. Hij valt Bruce aan die zich verkleedt als Batman. Batman steekt een houten kruis door de vampier op de plaats waar zijn hart hoort te zitten, maar deze ontbreekt. Batman en Alfred schuilen op de zolder waar Batman verteld dat de vampier ooit een dokter was die zich bezighield met harttransplantaties. Batman beseft dat Decobra zijn hart ergens anders naar toe heeft getransplanteerd. Om dit te vinden gaat hij het gevecht aan met de vampier. Tijdens het gevecht gaat een oude staande klok steeds sneller slaan. Batman schiet een pijl door de klok waar het hart is. Decobra sterft en Batman en Alfred vertrekken.
Deel: Detective Comics 455
Titel: Heart of a vampire
Verschenen: januari 1977
Schrijver: Elliot S Maggin
Tekenaar: Mike Grell
Inkleuring: Mike Grell
Redacteur: Julius Schwartz
Cover: Mike Grell

Overige verhalen:
In vuur en vlam (Batman)
Inhoud:
Als Batman 's ochtends thuiskomt, stort Alfred ineen en raakt in een coma. Er blijkt een epidemie te heersen in Gotham. De epidemie wordt veroorzaakt door Dr. Fosfor. Batman ontdekt dat het virus in het drinkwater zit. Wanneer Batman naar het waterreservoir gaat ontmoet hij Dr. Fosfor. Ze raken in gevecht maar Dr. Forfor ontsnapt.
Deel: Detective Comics 469
Titel: By death's eerie light
Verschenen: mei 1977
Schrijver: Steve Englehart
Tekenaar: Walter Simonson
Inkleuring: Jerry Serpe
Redacteur: Julius Schwartz
Cover: Jim Aparo
Noot: Dit deeltje bevatte ook het verhaal 'The origin of Doctor Phosphorus'.


Deel 117
Titel: Het ontstaan van Dr. Fosfor
Verschenen: 1980
Inhoud:
Dr. Forfor verschijnt in het huis van gemeenteraadslid Doctor Bell. Nu blijkt dat Fosfor een oud collega van Bell is, namelijk Dr. Sartorius. Beide waren lid van de rokersclub. Hier leerde hij ook Boss Rupert Thorne kennen, die ook de gemeenteraadvoorzitter is. Sartorius heeft een kerncentrale op zee laten bouwen. Toen hij op de centrale was, ontplofte de reactor en veranderde Sartorius in Dr. Fosfor. Hij eist dat Bell ervoor gaat zorgen dat de speciale bevoegdheden van Batman worden ingetrokken.
Deel: Detective Comics 469
Titel: The origin of Doctor Phosphorus
Verschenen: mei 1977
Schrijver: Steve Englehart
Tekenaar: Walter Simonson
Inkleuring: Jerry Serpe
Redacteur: Julius Schwartz
Cover: Jim Aparo
Noot: Dit deeltje bevatte ook het verhaal 'By death's eerie light'.

Overige verhalen:
Het meesterplan van Dr. Fosfor (Batman)
Inhoud:
Nu Commissaris Gordon geveld is door de ziekte, zorgen Bell en Rupert Thorne ervoor dat Batman niet langer met de politie mag samenwerken. Dit houdt de nachtelijke detective natuurlijk niet tegen. Hij vindt Dr. Fosfor uiteindelijk op een booreiland. Tijdens het gevecht komt Fosfor om.
Ondertussen heeft Bruce Wayne kennisgemaakt met Silver St. Cloud.
Deel: Detective Comics 470
Titel: The master plan of Dr. Phosphorus
Verschenen: juni 1977
Schrijver: Steve Englehart
Tekenaar: Walter Simonson
Inkleuring: Jerry Serpe
Redacteur: Julius Schwartz
Cover: Jim Aparo

In naam der gerechtigheid (Batman)
Inhoud:
Terwijl Bruce tennis speelt met Agnus McKame komt deze laatste te overlijden aan een hartstilstand. Wanneer Batman die avond in de buurt is van het huis van de dode hoort hij een schreeuw. Een reporter genaamd Marty Rails zegt achtervolgt te worden. Dan duikt een grote man op, die door Batman wordt neergeslagen. Helaas was dit de zoon van Agnus en is Rails er met de inhoud van de kluis vandoor. Als Batman het huis onderzoekt vindt hij een stukje van een oude krant waarin Agnus wordt gezocht voor moord. Batman haast zich naar het huis van Rails waar de aangenomen zoon van Agnus ook al is. Rails schiet de jonge man neer, maar valt het raam uit, zijn dood tegemoet. De zoon van Agnus sterft ook en Batman begraaft het geheim van het verleden van Agnus McKame.

Flashback (Morgan de veroveraar)
Deel: Batman 303
Titel: If justice be served
Verschenen: september 1978
Schrijver: Dennis O'Neil
Tekenaar: Michael Golden
Inkleuring: Jack Abel & Adrienne Roy
Redacteur: Bob Rozakis & Julius Schwartz
Cover: Jim Aparo
Noot: Dit deeltje bevatte ook het verhaal 'Batman's great identity switch'.


Deel 118
Titel: De doden leven nog
Verschenen: 1980
Inhoud:
Ondanks de verdwijning van Dr. Fosfor wil Rupert Thorne Batman verwijdert hebben uit Gotham. Thorne is meer dan alleen maar een gemeenteraadslid. Batman luistert het gesprek van Thorne af en kent nu zijn plan. Omdat Bruce nog last heeft van zijn verwondingen van het gevecht met Fosfor, gaat hij naar een privé kliniek genaamd Graytowers. Hij belt met Silver St.Cloud om zijn afwezigheid uit te leggen. Bruce wordt in Graytowers ontvangen door Dr. Todhunter, maar zodra hij binnen is beginnen de problemen. Bruce wordt in een cel opgesloten. Als Silver hem wil bezoeken, wordt haar de toegang geweigerd. Die avond gaat Batman op onderzoek uit en ontdekt dat Todhunter in werkelijkheid Hugo Strange is. Maar in het gevecht met Strange raakt Batman bewusteloos en Strange ontmaskert hem en weet nu dat Bruce Wayne Batman is.

Overige verhalen:
Boven Manhatten (Manbat)
Deze woeste wereld (Morgan de Veroveraar)
Deel: Detective Comics 471
Titel: The dead yet live
Verschenen: augustus 1977
Schrijver: Steve Englehart
Tekenaar: Marshall Rogers
Inkleuring: Terry Austin
Redacteur: Julius Schwartz
Cover: Terry Austin & Marshall Rogers


Deel 119
Titel: Vanaf nu ben ik Batman
Verschenen: 1980
Inhoud:
Hugo Strange heeft het leven van Bruce overgenomen. Ook Alfred is opgesloten. Wanner Silver St.Cloud een bezoek brengt aan 'Bruce' wordt ze afgepoeierd. Omdat ze het niet vertrouwd, neemt ze contact op met Dick Grayson. Robin verschijnt op het toneel. Hugo Strange wil ondertussen de identiteit van Batman verkopen aan de hoogste bieder. Maar Thorne wil er niets voor betalen en ontvoert Strange. Ondertussen bevrijdt Robin Bruce Wayne en Alfred. Hugo Strange weigert de naam van Batman te noemen. Tijdens de martelingen sterft hij met het geheim van Batman.

Overige verhalen:
De grote handboeien koning (Alfred)
Doelwit..de sluipschutter (Manbat & Jason Bard)
Arena des doods (Morgan de Veroveraar)
Deel: Detective Comics 472
Titel: I am THE Batman!
Verschenen: september 1977
Schrijver: Steve Englehart
Tekenaar: Marshall Rogers
Inkleuring: Terry Austin
Redacteur: Julius Schwartz
Cover: Terry Austin & Marshall Rogers


Deel 120
Titel: De Maleise Pinguïn
Verschenen: 1980
Inhoud:
Batman en Robin zien twee schurken iets in het water van de haven gooien. Zij weten niet dat dit het lijk is van Hugo Strange. Omdat Batman nog steeds vogelvrij is moeten ze vluchten zodra de politie arriveert. Ondertussen had het bieden op de identiteit van Batman twee andere aartsschurken naar Gotham gebracht. De Pinguïn en de Joker. We volgen de Pinguïn in zijn poging om het beeld van de Maleise pinguïn te stelen uit Reeds galerie. Bruce Wayne haalt ondertussen de banden aan met de charmante Silver St.Cloud. Als Batman is hij, met de hulp van Robin, in staat om de Pinguïn te pakken wanneer deze het beeldje probeert te stelen. Ondertussen ziet Baas Thorpe steeds beelden van Hugo Strange om zich heen.

Overige verhalen:
Een schot in de roos (Manbat & Jason Bard)
Deel: Detective Comics 473
Titel: The Malay Penguin
Verschenen: november 1977
Schrijver: Steve Englehart
Tekenaar: Marshall Rogers
Inkleuring: Terry Austin
Redacteur: Julius Schwartz
Cover: Marshall Rogers

Jacht op monsters (Batman)
Een actrice houdt een bijeenkomst over de rol die zij zal gaan spelen. Hierbij toont zij een kostbaar masker. De bijeenkomst wordt overvallen en een nep Batman wordt gedood. De secretaresse van de actrice wordt gegijzeld. De echte Batman gaat achter de daders aan. Het spoor leidt naar het riool. Al snel moeten de criminelen met Batman samenwerken omdat zij dreigen te verdrinken. Batman krijgt iedereen op tij het riool uit en arresteert de actrice. Zij was zelf het brein achter de diefstal.
Geen informatie beschikbaar
Over dit verhaal kon ik helaas geen informatie vinden. Mocht iemand weten waar dit verhaal uitkomt, een berichtje wordt op prijs gesteld.