Deel 1967-01
Titel: De uitdaging van de Paarse Ridder
Verschenen: 1967
Inhoud:
Terwijl Batman en Superman in de batgrot zijn, verschijnt uit het niets een ridder in een paars harnas. De ridder, die Lancelot blijkt te zijn, neemt hen mee naar de tijd van Koning Arthur. De ridders hebben het aan de stok met aliens en de 2 superhelden moeten hen helpen in de strijd. De aliens worden verslagen en de superhelden keren terug naar hun eigen tijd.
Deel: World's Finest 162
Titel: Pawns of the jousting master
Verschenen: november 1966
Schrijver: Jim Shooter
Tekenaar: Curt Swan
Inkleuring: George Klein
Redacteur: Onbekend
Cover: Curt Swan

Overige verhalen:
De Goliath van Gotham (Batman)
Inhoud:
Tijdens een storm redt Bruce Wayne een jongen (Mark Desmond) het leven. Een paar maanden later onderzoeken Batman en Robin een bankroof door een supersterke dief, die al snel Goliath wordt gedoopt. Drie nachten later is het dynamisch duo ter plaatsen als Goliath een nieuwe inbraak pleegt. Goliath wint het gevecht en ontsnapt. Bij een nieuwe inbraak volgen Batman en Robin Goliath per helikopter naar het eiland waar Bruce Wayne de jonge Mark Desmond redde. Batman vermoed dat Goliath Mark is en doet zijn masker af. Dit kalmeert Goliath. Bruce denkt dat de broer van Mark, Roland, Goliath controleert. Robin maakt Roland onschadelijk. Op de terugweg verteld Roland dat Mark een serum had ontwikkeld om hem sterker te maken. Dit lukte maar, hij verloor ook zijn intelligentie.
Deel: Detective Comics 345
Titel: The Blockbuster invasion of Gotham City
Verschenen: november 1965
Schrijver: Gardner F. Fox
Tekenaar: Sheldon Moldoff
Inkleuring: Joe Giella
Redacteur: Julius Schwartz
Cover: Carmine Infantino & Joe Giella


1967-02
Titel: De val waaruit zelfs Batman niet kan ontsnappen
Verschenen: 1967
Inhoud:
Een dief steelt iedere keer precies 100.000 dollar uit bankkluizen terwijl er meer geld in ligt. Ondertussen is een bekende boeienkoning en ontsnappingsartiest, Carnado, bezig om een speciale glazen kooi te kopen voor een nieuw nummer. Carnado is ook de dief die steeds 100.000 dollar steelt om nieuwe trucs te kunnen betalen. Omdat hij niet alle problemen op kan lossen, lokt hij Batman in de val om alle problemen op te lossen. Dit lukt. Maar nu zijn Carnado en zijn handlanger bang dat Batman hen kan vinden. Dus moet er een nieuwe val komen om Batman te doden. Hij doorziet echter de val en rekent de boeven in.

Overige verhalen:
De school voor Superman-moordenaars (Superman)
Deel: Detective Comics 346
Titel: Batman's inescapable doom-trap
Verschenen: december 1965
Schrijver: John Broome
Tekenaar: Sheldon Moldoff
Inkleuring: Joe Giella
Redacteur: Julius Schwartz
Cover: Carmine Infantino & Joe Giella


1967-03
Titel: De fatale voorspellingen van Dr. Zodiac
Verschenen: 1967
Inhoud:
De twee superhelden krijgen te maken met een waarzegger, die in staat lijkt om hun ongeluksdag te voorspellen. Zijn plan is om beide superhelden om te brengen. Maar hij wordt door Superman en Batman in de val gelokt om zo een hoop criminelen te kunnen vangen.

Overige verhalen:
De razendsnelle reporter (Jimmy Olsen)
Superman's geheime liefde (Superman)
Deel: World's Finest 160
Titel: Fatal forecasts of Dr Zodiac
Verschenen: september 1966
Schrijver: Leo Dorfman
Tekenaar: Curt Swan
Inkleuring: George Klein
Redacteur: onbekend
Cover: Curt Swan


1967-04
Titel: De raadselachtige roverijen van de Raadselman
Verschenen: 1967
Inhoud:
Nadat de Raadselman uit de gevangenis is ontsnapt besluit hij te breken met zijn dwangneurose om Batman vooraf raadsels te sturen. Nadat hij een aantal malen succesvol een misdaad heeft gepleegd wordt Batman wantrouwig. Batman realiseert zich dat de Raadselman toch hints achterlaat. Nadat Batman hem in zijn kraag heeft gevat, bedenkt de Raadselman dat hij toch onbewust de aanwijzingen heeft achtergelaten voor Batman.

Overige verhalen:
De jongens van Mars (Jimmy Olsen)
Drie nachten in het ijsfort (Louis Lane)
Deel: Batman 179
Titel: The riddle-Less robberies of the Riddler
Verschenen: maart 1966
Schrijver: Gardner F. Fox
Tekenaar: Sheldon Moldoff
Inkleuring: Stan Kaye
Redacteur: Joe Giella
Cover: Gil Kane & Murphy Anderson
Noot: Dit deeltje bevatte ook het verhaal 'Clay pigeon for a killer'.


1967-05
Titel: Het spel der Pseudoniemen
Verschenen: 1967
Inhoud:
Om na te gaan of zijn geheime identiteit goed beveiligd is, vraagt Superman aan Batman en Robin of hij hun geheugen mag wissen zodat zij niet meer weten dat hij ook Clark Kent is. De twee detectives gaan aan de slag en slagen er in zijn identiteit bloot te leggen. Dan is het de beurt aan Superman. Omdat het hem niet lukt, vergeet Superman om op tijd te handelen wanneer hij wordt opgeroepen omdat hij alleen bezig is met het raadsel. Bruce en Dick helpen hem dan een handje.

Overige verhalen:
Hoe Lutor Superboy ontmoette (Superboy)
Deel: World's Finest 149
Titel: The game of secret identities
Verschenen: mei 1965
Schrijver: Edmond Hamilton
Tekenaar: Curt Swan
Inkleuring: Sheldon Moldoff
Redacteur: onbekend
Cover: Curt Swan


1967-07
Titel: Het fantoom van de bat-grot
Verschenen: 1967
Inhoud:
Batman slaagt er niet in om twee boeven en hun gemaskerde leider te arresteren wanneer ze een inbraak plegen. Wel vinden hij en Robin een kistje dat de leider heeft achtergelaten. Maar het kistje heeft geen aanwijzingen en Batman plaatst het in de trofeeënkast. Maar de volgende dag is het kistje verdwenen en is het vervangen door een klein hoedje. De volgende avond probeert Batman opnieuw om de drie boeven aan te houden, maar weer mislukt dit. Nu vindt hij een speelgoed wapen, wat ook de volgende dag is omgeruild voor een klein hoedje. De goochelaar gaat nu Batman chanteren. Hij wil geld zodat hij de identiteit van Batman niet zal verraden. Wanneer Batman het geld wegbrengt, grijpt hij de boef in de kraag. Batman is er achter gekomen dat de gevonden voorwerpen van een plastic soort waren dat steeds zijn oorspronkelijke vorm aanneemt. De goochelaar is nooit in de Bat-grot geweest en het geheim van Batman is veilig.

Overige verhalen:
Superman's huwelijks biljet (Superman)
De kryptoniet man (Superman)
Deel: Batman 99
Titel: The phantom of the Bat-Cave
Verschenen: april 1956
Schrijver: Edmond Hamilton
Tekenaar: Sheldon Moldoff
Inkleuring: Charles Paris
Redacteur: Jack Schiff
Cover: J. Winslow Mortimer
Noot: Dit deeltje bevatte ook de verhalen 'The golden eggs' en 'Batman: frontier marshal'.


1967-08
Titel: De superkracht van Batman
Verschenen: 1967
Inhoud:
Wanneer hij in zijn vliegtuig zit, vangt het bat-vliegtuig het licht op van een komeet. Wanneer Batman geland is en uitstapt, schittert hij hetzelfde als de komeet. Batman beschikt nu ook over superkrachten. Geleerden denken dat Batman zal sterven wanneer de gloed afneemt. Terwijl de geleerden op zoek zijn naar professor Blake die een medicijn heeft voor Batman, gebruikt de vleermuisman zijn superkracht in de strijd tegen de misdaad. Dan komt Batman er achter dat gangsters Blake hebben ontvoerd. Hij doet net of hij stervende is zodat één van de boeven hem naar Blake zal leiden. Het plan werkt, Blake wordt bevrijdt en Batman wordt genezen.

Overige verhalen:
Kryptoniet rood (Superman)
Geheim agente Louis Lane (Louis Lane)
Deel: Detective Comics 268
Titel: The power that doomed Batman
Verschenen: juni 1959
Schrijver: Jack Miller
Tekenaar: Sheldon Moldoff
Inkleuring: Charles Paris
Redacteur: Jack Schiff
Cover: Curt Swan & Stan Kaye


1967-09
Titel: De verdwenen Batman
Verschenen: 1967
Inhoud:
Op een avond zien de inwoners van Gotham een Robin-signaal verschijnen in de lucht. Robin werkt opeens alleen. Er is geen spoor van Batman. Robin geeft geen commentaar en er is speculatie dat Batman dood is. Maar het is een list van het dynamisch duo. Twee boeven, Vaal en Purdy, hadden een valstrik voor Batman gezet. Vaal probeerde de batcar een ravijn in te rijden, maar dit is mislukt. Batman is vermomd als Vaal naar de bende gegaan. Wanneer Purdy ervan overtuigd is dat Batman dood is, verteld hij de vermomde Batman zijn plan voor een roofoverval. Nadat Purdy en zijn mannen zijn gearresteerd, verschijnt Batman weer in het publiek.

Overige verhalen:
De Louis Lane pop deel 1 (Louis Lane)
Het verraad van Supergirl (Supergirl)
Deel: Batman 101
Titel: The vanished Batman
Verschenen: augustus 1956
Schrijver: Edmond Hamilton
Tekenaar: Sheldon Moldoff
Inkleuring: Stan Kaye
Redacteur: Jack Schiff
Cover: Sheldon Moldoff
Noot: Dit deeltje bevatte ook de verhalen 'The six strangest sleuths' en 'The great batcape hunt'.


1967-10
Titel: Superman en Robin
Verschenen: 1967
Inhoud:
Nadat Batman een giftig poeder heeft ingeademd dat dodelijk kan zijn wanneer hij de komende dagen toch op patrouille gaat, laten Superman en Robin hem denken dat hij zijn been gebroken heeft. Hoewel Superman en Robin zo goed mogelijk samenwerken, zijn het toch de detective capaciteiten van Batman waardoor de paarse maskerbende kan worden ingerekend.

Overige verhalen:
De Louis Lane pop deel 2 (Louis Lane)
Superman's achilles hiel (Superman)
Deel: World's Finest 75
Titel: The new team of Superman and Robin
Verschenen: maart 1955
Schrijver: Bill Finger
Tekenaar: Curt Swan
Inkleuring: Stan Kaye
Redacteur: onbekend
Cover: Curt Swan


1967-11
Titel: Batman's studenten jaren
Verschenen: 1967
Inhoud:
Bruce is op een reünie van zijn oude studentenclub op een jacht. Het jacht is van Joe Danton, een oude klasgenoot die jaloers is op Bruce. Danton brengt het jacht in een mijnenveld en wil iedereen doden. Bruce verdwijnt en Batman verschijnt. Hij maakt de mijn onschadelijk voordat deze schade toe kan brengen. Maar Danton komt achter de identiteit van Batman. Hij denkt dat Danton hem zal verraden, maar door zijn onzelfzuchtig optreden heeft Danton spijt van zijn haat. Hij sterft aan een hartaanval en neemt het geheim met zich mee.

Overige verhalen:
De ruimte blagen (Superman)
Louise Lane's geheime liefde (Louis Lane)
Deel: Batman 96
Titel: Batman's college days
Verschenen: december 1955
Schrijver: Bill Finger
Tekenaar: Sheldon Moldoff
Inkleuring: Charles Paris
Redacteur: Jack Schiff
Cover: J. Winslow Mortimer
Noot: Dit deeltje bevatte ook de verhalen 'His Majesty, King Batman' en 'The third alarm for Batman'.


1967-12
Titel: Het huwelijk van Batman en het Batmeisje
Verschenen: 1967
Inhoud:
Terwijl Bruce zich voorbereidt op een avondje uit met Kathy Kane, valt Dick in slaap. Hij droomt dat Bruce en Kathy getrouwd zijn. Bruce onthult zijn geheime identiteit aan haar en vraagt Kathy haar carrière als Batmeisje op te geven. Maar daar heeft ze geen trek in. Wanneer Batman en Robin met een paar boeven vechten, verschijnt ze in een aangepast Bat-kostuum. Maar haar masker raakt los en haar identiteit en die van Batman is bekend. Dan wordt Dick wakker geschud door Bruce en Dick hoopt dat zijn droom nooit uitkomt.

Overige verhalen:
Zigi en Zagi's val voor Superman (Superman)
Krypto in de ruimte (Superboy)
Deel: Batman 122
Titel: The marriage of Batman and Batwoman
Verschenen: maart 1959
Schrijver: Bill Finger
Tekenaar: Sheldon Moldoff
Inkleuring: Ray Burnley
Redacteur: Jack Schiff
Cover: Curt Swan & Ray Burnley
Noot: Dit deeltje bevatte ook de verhalen 'Prisoners of the Sargasso Sea' en 'The cross-country crimes'.