Deel 41 - Inwijding deel 1 (1991)

Batman deel 41 - Inwijding deel 1

De trofeeën sieren de grote ruimte van de batgrot. Herinneringen aan het verleden. Maar in een vitrine is er één voorwerp die de speciale aandacht heeft van Tim Drake. Tim Drake uit de comic Batman, tekening van Norm Breyfogle Het kostuum dat eerder door twee andere jongens gedragen werd. De eerste was Dick Grayson, de tweede Jason Todd. En Tim Drake droomt ervan ooit de derde persoon te worden die dit bekende kostuum mag aantrekken. Het kostuum van Robin. Ooit moet het zijn pak worden. Maar zover is het nog niet. Er worden veel uren gemaakt in de onderzoeksruimte want Batman probeert een zeer slimme en succesvolle dief te pakken te krijgen. Een digitale dief. De computers doen hun werk en komen met een naam, die van een van de bewakers bij de bank. Niet de meest voor de hand liggende persoon om alle geheime codes binnen de bank te achterhalen. Toch gaat Batman op pad. Er is nu geen beter aanknopingspunt en je weet maar nooit. Voor Bruce zijn masker weer voordoet komt Alfred met post. Voor Tim is er een anschichtkaart van zijn ouders, waar die nu weer op de wereld vertoeven. Iets wat Tim duidelijk stoort. Toch kan Bruce er niet teveel tijd aan besteden, hij gaat op zoek naar de bewaker. Maar dit blijkt al snel een dood spoor te zijn. Hij heeft wel wat spullen gestolen maar weet niets van de geheime codes. Er zal meer uitgezocht moeten worden om te achterhalen wie in een paar weken tijd meer dan tien miljoen dollar van verschillende rekeningen gestolen heeft.
Terwijl Batman met de hulp van Tim probeert om het digitale spoor van de bankrover te volgen gebeuren er ergens anders zeer onaangename dingen. Het vliegtuig van Jack en Janet Drake vliegt ter hoogte van Haïti. Buiten dat de echtlieden weer eens ruzie hebben lijkt er niets aan de hand. Maar dan voelt de piloot zich gedwongen om een stem te gehoorzamen die hij over zijn koptelefoon hoort. Hij zet het privétoestel van de Drakes aan de grond op een strook land. Het toestel wordt direct omsingelt en de piloot wordt gedood. Samen met hun secretaris Jeremy worden de ouders van Tim naar een hut gebracht waar zij te maken krijgen met de Obeah-man. Het nieuws van de verdwijning van het vliegtuig haalt het avondnieuws in Amerika en het is onvermijdelijk dat Tim zo hoort dat zijn ouders vermist worden. Alfred en Bruce wijzen hem er op om hoop te houden, er kan immers van alles aan de hand zijn. Maar wanneer er een video wordt afgeleverd bij de politie in Gotham waarop te zien is hoe Jeremy wordt vermoord, is de dodelijke ernst meer dan duidelijk. De ontvoerders eisen losgeld of anders. Het is tijd dat Batman zich er mee gaat bemoeien. Helaas ziet ook Tim een deel van de videoband en hij beseft nu in welke narigheid zijn ouders zijn belandt. Maar hij is nog geen Robin en moet in de grot wachten op nieuws. Nieuws van Batman.

Deel 42 - Inwijding deel 2 (1991)

Batman deel 42 - Inwijding deel 2

De vrees van Batman werd bewaarheid. Hij had commissaris Gordon verteld dat het niet zou werken. En hij had gelijk gehad. De ontvoerders van de ouders van Tim Drake zouden nooit het risico nemen om het gevraagde losgeld zelf op te komen halen. Commissaris James Gordon uit de comic Batman, tekening van Norm Breyfogle De val die Gordon gezet had mislukte daarom ook. Een groep motorrijders verscheen ter plaatse. Degene die het geld had gepakt ontkwam aan de politieval. Maar Batman volgde hem en zag hoe hij een andere man ontmoette. Voor Batman ook maar iets kon doen was de laatste motorrijder dood en stapte zijn moordenaar in een auto. Batman wist waar deze man naar toe zou gaan. Het vliegveld van Gotham, voor een vlucht naar Haïti. Terwijl Bruce Wayne zich klaar maakte om af te reizen naar het eiland, zat Tim Drake te mediteren. Hij moest proberen om zijn gedachten, zijn angsten, onder controle te brengen. En omdat hij toch niets kon doen om Batman te helpen, ging hij zich aan een andere zaak wijden. De zaak die te maken had met het verdwijnen van miljoenen dollars uit bankrekeningen. Hoe ging de Geldspin te werk? In de Batgrot paste Tim zijn kennis toe en deed een opmerkelijke constatering. De dag nadat de Geldspin een miljoen van Waynetech had gestolen, hadden zo'n duizend boeren in Cambodja elk een bankrekening gekregen met duizend dollar erop. Dit was een spoor om te volgen. Dit moest er wel mee te maken hebben. En na veel uitzoekwerk, verschijnen er een aantal getallen op het scherm van Tim. Een telefoonnummer, hij had de Geldspin gevonden.
Tim volgde het spoor en ging naar de plek waar de telefoon zich bevond. Het was een telefooncel waarin een modem stond. Uiteindelijk komt hij uit bij Lonnie Machin, een jongen die zichzelf ook wel Anarky liet noemen (zie deel 29 uit deze Batman reeks). Tim heeft ervoor gezorgd dat de Geldspin tot staan gebracht is en zit nog te genieten in de Batgrot. Dan hoort hij de stem van Bruce en zijn mentor heeft geen goed nieuws. Bruce volgde de man met het geld. Nadat hij de geldkoffer aan een tweede man had laten zien vertrokken ze naar een in plek in het woud. Een plek waar Obeah Man de ouders van Tim vasthield. Batman telde wapens, het aantal tegenstanders. Hij moest snel zijn en kwam in actie. Een gevecht volgde, een gevecht waarbij de Obeah Man zijn volgers opzweepte. Maar Batman leek de confrontatie gewonnen te hebben. Leek, want zodra hij de ouders van Tim had losgemaakt namen zij ieder wat water. Water dat vergiftigd bleek te zijn. De moeder van Tim is dood, zijn vader is volledig verlamd, kan niet meer praten, maar leeft nog wel. Bruce neemt de jongen mee naar het ziekenhuis in Gotham waar zijn vader ligt. En hij ziet de pijn van Tim, een pijn die Bruce Wayne maar al te goed herkent.

Deel 43 - De tegenspeler (1991)

Batman deel 43 - De tegenspeler

26 juni, vijfentwintig jaar geleden. De buurt heette Park Row. Hier woonden de rijken en degenen die snel rijk zouden worden. Maar toen werden twee mensen op brute wijze vermoord tijdens een overval. Batman helpt Gordon overeind, tekening van Michael Golden 26 juni, vijfentwintig jaar geleden. De andere buurt had zelfs nooit een naam gehad. En de twee doden die daar die nacht tijdens een inbraak vielen, wekte geen verwondering. Twee schoten van een overvaller doodde een man en zijn vrouw. Hun jonge zoontje was getuige en werd opgevangen door Leslie Thompkins. De herinnering aan haar steun is Bruce Wayne altijd bijgebleven. Jaren trainde hij zichzelf om de beste misdaadbestrijder ter wereld te worden. Meerdere schoten vielen die avond in een andere buurt. De inbrekers, een man en een vrouw, opende het vuur op twee politieagenten. De agenten schoten terug en doodde de man en de vrouw. Hun jonge zoontje was getuige maar werd door niemand liefdevol opgevangen. De jongen sleet zijn jeugdjaren in een tuchtschool. Hij kwam in een wereld vol misdaad. Een wereld die het kind de baas zou kunnen worden tenzij hij die wereld de baas werd.
Dus werd hij de meester van de onderwereld en nam zich voor de nog levende moordenaar van zijn ouders te doden. Deze agent, die terugschoot nadat op hem was gevuurd, was de toen nog jonge James Gordon, nu commissaris van politie in Gotham. Bruce Wayne neemt het op tegen alle vormen van kwaad als Batman, terwijl zijn spiegelbeeld strijdt tegen alle wetten. Hij noemt zichzelf The Wrath. Beide komen nu op het punt dat zij het moeten opnemen tegen de tegenspeler! Het is 24 juni 1983, Batman kan net op tijd voorkomen dat Gordon slachtoffer wordt van een bomaanslag. Omdat het niet de eerste keer is dat er een aanslag op de politieman wordt gepleegd neemt Batman hem mee naar een veilige locatie. Tijdens eerdere aanslagen zijn al andere politieagenten gedood. Batman doet ondertussen onderzoek naar de identiteit van zijn tegenspeler, maar komt tot nu toe niet ver. The Wrath heeft meer succes. Hij leert dat Batman ieder jaar op de 26ste juni in de avond naar Crime Alley komt. Een datum die voor Batman dus ook een betekenis heeft. En dus doet ook The Wrath onderzoek. En hij heeft wel succes. Want in de archieven komt hij de moord op Thomas en Martha Wayne tegen. Hun zoontje Bruce, nu een rijk man, overleefde de aanslag. En dus concludeert hij dat Bruce Wayne en Batman een en dezelfde persoon zijn. Een feit waar hij gebruik van gaat maken. Eerst vernielt hij het grafmonument van de ouders van Bruce en laat hier een boodschap op achter die alleen Bruce begrijpt. En de misdaadbestrijder begrijpt ook dat zijn tegenstander weet wie hij is. Hij tracht Alfred te waarschuwen maar te laat. De trouwe butler komt in het ziekenhuis te liggen. Door het spoor te volgen dat de vriendin van The Wrath achterliet is Batman wel in staat om haar in te rekenen. Maar hiermee heeft hij zijn tegenspeler nog niet. Daartoe moeten Batman en James Gordon een dodelijk spel spelen met de tegenspeler.

Deel 44 - Dark knight dark city deel 1 (1991)

Batman deel 44 - Dark knight dark city deel 1

Als een wezen van de nacht beweegt Batman zich door Gotham. Hij beweegt licht voor een zware man, bijna geluidloos. Hij reageert op een oproep van James Gordon, commissaris van politie. Er is een bericht gekomen van een gevaarlijke tegenstander. The Riddler in 1990 uit de comic Batman, tekening van Kieron Dwyer Een man die zichzelf The Riddler noemt, zijn echte naam is Edward Nigma. Jim Gordon moest om middernacht naar deze plek komen en hij moest de gehangene meebrengen. Maar Batman onderbreekt zijn oude vriend. Zijn instinct vertelt hem dat ze niet alleen zijn. Plots verschijnt er een jonge vrouw, ze lijkt gedrogeerd en herhaalt een boodschap voor Batman. Het is een raadsel voor de vleermuisman. Dan laat de vrouw zich vallen. En hoewel Batman haar tracht te redden is het te laat. Koude woede raast van binnen bij Batman maar hij heeft de boodschap ontcijferd. The Riddler moet zich bevinden in de universiteitsbibliotheek. In de grote leeszaal vindt hij de crimineel maar die heeft zijn voorzorg genomen. Een bewaker is al dood, de tweede staat op een stapel boeken met een strop om zijn nek. Ineens schopt The Riddler de boeken om, Batman moet de bewaker wel redden. Maar de misdadiger ontkomt. Niet veel later in het ziekenhuis leert Batman dat er vier baby's geroofd zijn. Er lag een cassette op hun plek met als titel de gehangene. The Riddler heeft de baby's geroofd. Maar waarom? Op de cassette staat opnieuw een raadsel. Ook deze is voor Batman niet al te lastig. Zijn tegenstander bevindt zich in de bloedbank. Eerst lijkt het een zinloze val voor de misdaadbestrijder, maar toch geeft The Riddler een baby terug.
Ook nu is er een raadsel achtergelaten. Deze is wat lastiger en Batman heeft de hulp van de trouwe Alfred nodig om het antwoord te vinden. Hij begeeft zich naar de militaire begraafplaats van Gotham. Hier heeft The Riddler een valstrik gezet met gebruik van geavanceerde robots en twee handlangers. Een van hen brengt hijzelf om het leven en wanneer de tweede helper Batman omver dreigt te rijden, grijpt The Riddler zelf in. Hij wil Batman nog sparen, maar waarom? Daarvoor moet men terug naar het jaar 1793. In de bekentenissen van Jacob Stockman is beschreven hoe in het jaar 1764 hij en een aantal genodigden een ritueel hebben uitgevoerd om de macht te verwerven over een demon genaamd Barbathos. Een vleermuis demon. Er was een menselijk offer nodig maar de jonge vrouw die hiervoor was uitgezocht en gedrogeerd was werd gered door het ingrijpen van een van de genodigden. Een zekere Thomas Jefferson. Toen er een wezen verscheen sloeg de paniek toe en het meisje werd levend begraven in de ruimte onder de schuur van Stockman. Deze ruimte had hij ingericht voor de dienst. Is er echt een demon geweest? Wel voelt Batman dat hij deze nachten niet alleen is. Het is net alsof hij bespied wordt. Niet door The Riddler, door iets anders. Weer een raadsel van The Riddler en Batman treft zijn vijand in het riool. Maar er ligt ook een baby. En in de keel van het kind zit een pingpongbal. Batman moet snel handelen of het kind sterft.

Deel 45 - Dark knight dark city deel 2 (1991)

Batman deel 45 - Dark knight dark city deel 2

Batman heeft weinig tijd om het kind te redden. Dat beseft hij als geen ander. De omstandigheden zijn niet ideaal. Het mes dat hij moet gebruiken hoort scherper te zijn, schoner ook. Batman gaat aan het werk, tekening van Kieron Dwyer Gesteriliseerd. Maar hij moet het er mee doen. Dus haalt Batman diep adem en snijdt in het kleine keeltje. Tracheotomie in een achterbuurt, omdat de baby dankzij de Riddler een pingpongbal in zijn keel heeft. Na de ingreep rent Batman naar het ziekenhuis. Nadat hij het kind in de veilige handen van de artsen heeft achtergelaten keert Batman terug naar huis. Want de Riddler heeft weer een aanwijzing achtergelaten. Door de plekken waar de Riddler verscheen met elkaar te verbinden op een kaart ontstaat een onvolledig vraagteken. Zou het eindpunt dan vast te stellen zijn? Eerst zou de Riddler nog actief moeten worden bij Cooney's circusland. Maar het eindpunt van het vraagteken zou Batman naar een van de oudste plekken van Gotham brengen, naar Stockman's Square. Uit het patroon leiden Alfred en Batman af dat het spiegelpaleis in het circusland waarschijnlijk de plek is waar de Riddler te vinden is. Eenmaal aangekomen wacht Batman echter een verrassing. Hij treft een bok aan in het spiegelpaleis en wordt aangevallen door een handlanger van de Riddler met een vlammenwerper. Toch lijkt de aanvaller zich in te houden, alsof er een bedoeling achter zit. Maar welke bedoeling? Het antwoord op die vraag vindt Batman op de plek waar zoveel eeuwen geleden een jong meisje een gruwelijke dood stierf.
De zaak met de Riddler is min of meer opgelost, hoewel er vragen blijven. Maar op sommige vragen krijg je geen antwoorden. Het leven gaat echter verder en Batman blijft waken over Gotham. Zo ook deze nacht die nu langzaam ten einde is. Het geweld begint af te nemen, de eerste hulpdienst haalt opgelucht adem. De nachtbrakers gaan naar huis en het kwaad kruipt terug in zijn hol. Of toch niet? Plots zijn er schoten in de ochtendschemering. Direct gaat Batman over tot actie en ziet hoe een gemaskerd persoon het vuur opent op een groep ongewapende mensen. De nachtelijke misdaadbestrijder aarzelt geen moment en grijpt hard in. De aanvaller gaat direct naar de grond. Nu is Batman wel wat gewend, maar toch is hij niet voorbereidt op de identiteit van de schutter. Want wanneer hij het masker verwijderd ziet hij het gezicht van een oude vrouw. Wat kan haar bezield hebben? Een vraag waar de vrouw ook geen antwoord op lijkt te hebben. Eerst lijkt het een incident maar dan is er een tweede aanvaller, die met hetzelfde soort masker zonder reden inhakt op een groep zwervers. In de periode die volgt is er de ene aanval na de andere. Steeds weer dragen de aanvallers, normaal eerzame burgers, hetzelfde masker. Nu zijn de politie en Batman niet de enige die hier in interesse hebben. Ook verslaggeefster Vicki Vale, die eerder bij de zwervers was en op haar foto's wat aanwijzingen vindt, is begonnen om de zaak uit te zoeken. Het spoor dat zij volgt brengt haar naar ene Rico Marcuse. Alleen wacht in het duister een gemaskerd persoon op haar. Bruce Wayne heeft ook problemen. Tim begint steeds meer aan te dringen op een kans om Robin te mogen zijn. Batman weigert, maar Tin heeft zo zijn eigen idee hierover.

Deel 46 - Identiteitscrisis (1991)

Batman deel 46 - Identiteitscrisis

De terreur die over Gotham is neergedaald houdt maar niet op. Ook nu is een, anders volkomen vreedzaam mens, verkleedt als de kerstman met een masker op, aan het moorden geslagen. Tim Drake is de nieuwe Robin uit de comic Batman, tekening van Norm Breyfogle Dit is al het drieënveertigste geval in korte tijd. Alleen het snelle ingrijpen van Batman voorkomt erger. Met een inspecteur van de politie neemt Batman de laatste stand van zaken door. Alle onderzoeken in het laboratorium hebben niets opgeleverd. De daders lijken geen enkel verband met elkaar te hebben. De enige die met een aanwijzing kwam was een verslaggeefster, ene Vicki Vale, aldus de inspecteur. Maar die aanwijzing sloeg nergens op, ze dacht dat de gerespecteerde zakenman Marcuse er mee te maken had. Nu kent Batman Vicki natuurlijk goed. Wanneer zij zich voor iets interesseert is het zelden onterecht. Nu hij ook het adres van Marcuse weet besluit Batman op onderzoek uit te gaan. En dat is niets te vroeg want Vicki zit nogal in de problemen. Een van de mensen van Marcuse valt haar aan terwijl ze bij de auto, die ze eerder zag, een kijkje neemt. Voor haar aanvaller is Vicki geen partij en zo valt ze in de handen van Marcuse, die alles behalve een gerespecteerde zakenman is. Hij heeft wel degelijk iets te maken met de moordaanvallen van de mensen die een masker dragen. Maar hij lijkt niet de leider van de misdrijven. Zijn handlangers stoppen Vicki in een auto en nemen haar mee. Om een man te zien, aldus Marcuse, een man met een masker. De hele gang van zaken is door Batman gezien maar hij besluit nu nog niet in te grijpen. Eerst wil hij weten waar ze Vicki naar toe brengen.
Ondertussen zit Tim Drake in de batgrot. Keer op keer gaat hij alle gegevens na. En keer op keer levert het niets op. Helemaal niets! Het zijn niet de bekende vijanden van Batman, niet de grote en niet de kleine. Teleurgesteld staat hij op en kijkt naar het Robin kostuum dat in de grot hangt. Het fameuze kostuum, groot gemaakt door Dick Grayson. Een kostuum waar Jason Todd voor is gestorven. Zal er ooit een dag komen dat hij het mag dragen? Dat hij een held mag zijn? Toch gaan zijn gedachten weer terug naar de zaak. Er moet iets zijn wat over het hoofd gezien is. Dat kan niet anders! Terwijl Tim zit te peinzen is Batman aangekomen bij een verlaten fabriek. Hier wordt Vicki door de mannen naar binnengebracht. En dus besluit Batman om zijn eigen ingang te zoeken. Van de voortgang van Batman is Tim zich niet bewust. Hij staart naar de grond, in zijn hoofd ziet hij twee Robins, de ene is Dick de andere is Jason. Tim denkt eraan om op te geven maar in zijn hoofd praten zijn voorgangers hem moed in. Niet opgeven, nooit! Er moet iets zijn wat alle gevallen verbindt. En dan langzaam begint het bij Tim te dagen. Natuurlijk, dat hij daar niet eerder aan gedacht heeft. Wie leeft van de angst van anderen? Natuurlijk, dit moet het werk van Scarecrow zijn! Direct belt hij naar de batmobiel maar er is geen antwoord. Dan probeert hij commissaris Gordon, die verbaast is een persoon aan de beveiligde lijn te krijgen die zichzelf Robin noemt. Maar op basis van een telefoontje van iemand die hij niet kent, kan hij niet helpen. En dus besluit Tim ditmaal Batman niet te gehoorzamen. Hij pakt wat spullen bij elkaar en vertrekt. Niet als Robin, maar wel als de helper die Batman nodig heeft in zijn confrontatie met de Scarecrow.

Deel 47 - Grote boze wereld (1991)

Batman deel 47 - Grote boze wereld

Lang heeft Tim Drake naar dit moment uitgekeken. Maar nu het zover is, slaat de twijfel toe. Is hij wel in staat om de taak van Robin te vervullen? Hoewel Bruce er niet aan twijfelt, weet Tim niet meer of hij er wel echt klaar voor is. Robin in gevecht uit de comic Batman, tekening van Tom Lyle Bruce Wayne beseft dat Tim nog wat tijd nodig heeft en misschien wat meer zelfvertrouwen. Daarom gaat Tim Drake voor enige tijd naar Europa. Naar Parijs om precies te zijn. Om in de leer te gaan bij Rahul Lama, een Tibetaanse sensei, die Tim zal opleiden in de eeuwenoude kunst van het ongewapend gevecht. Nadat hij afscheid heeft genomen vliegt Tim naar de andere kant van de wereld en gaat op zoek naar het adres. De omgeving waar de sensei woont valt wel wat tegen, maar de aanstaande Robin klaagt niet. Hij wordt eerst welkom geheten door Shen Chi, de kleinzoon van Rahul Lama en zijn enige leerling. Shen Chi heeft duidelijk een westerse inslag en zeker niet de levensstijl van zijn leraar. De volgende dag maakt Tim kennis met de Lama en deze begint hem eerst op te leiden in een oude geneeskunst. Later volgen de lessen in het ongewapende gevecht. Hierin is Chi zijn tegenstrever. Het tweetal gaat ook een avondje uit en dit zal nogal wat gevolgen hebben. In een discotheek wordt Tim aangesproken door een knappe vrouw die duidelijk maakt dat ze graag wil dat hij met haar meegaat. Iets wat Tim dan ook doet. Maar eenmaal buiten wordt de vrouw aangesproken door een groep Chinese straatvechters.
Omdat ook Ling (zoals de vrouw wordt genoemd) zich ook in Chinees uit, kan Tim niet goed volgen wat er gebeurt. Maar het is wel duidelijk dat de mannen willen dat Ling met hen meegaat. Tim probeert voor Ling op te komen, maar moet dit bekopen met een paar klappen. Toch volgt hij de groep en keert terug als Robin. Eenmaal in het gebouw waar de straatgang naar binnen ging ziet Robin hoe er op een man wordt ingeslagen die wordt vastgehouden. En dus mengt Robin zich in de situatie. Samen met de Amerikaan Clyde Rawlings, zoals de man blijkt te heten, lukt het om te ontsnappen. Maar hun gevecht is vanuit de schaduwen gevolgd door een andere Chinese vrouw, Shiva. Eenmaal min of meer veilig komt Tim er achter dat Rawlings een ex-DEA agent is die om persoonlijke redenen jacht maakt op deze bende. Aan het hoofd van deze misdaadgroep staat een man genaamd Sir Edmund Dorrance, Brits onderdaan. Zijn bijnaam is King Snake en ook de Franse geheime dienst ziet hem liever vandaag dan gisteren dood. King Snake laat echter jacht maken op Clyde en Tim. De leiding van de groep jagers is in handen van Ling, die zich ook wel Lynx laat noemen. Omdat de beide Amerikanen niet voldoende zijn toegerust om de strijd aan te gaan krijgen ze hulp van Shiva.

Deel 48 - De engel des doods (1992)

Batman deel 48 - De engel des doods

Shiva en Robin uit de comic Batman, tekening van Tom Lyle Het tweetal kijkt verbaast omhoog en zien daar een jonge vrouw zitten. Ze zegt Shiva te heten en ze wil Robin en Clyde helpen de man te vinden die ze zoeken.
Sir Edmund Dorrance, de King Snake. Hoewel ze de motieven van Shiva niet helemaal vertrouwen nemen ze het aanbod aan. Het eerste dat ze vertelt is dat Robin op zoek moet gaan naar informatie over iets wat het Krieger War Lab wordt genoemd. Het blijkt terug te voeren te zijn op de tweede wereldoorlog toen een gelijknamig lab in de Maginot linie was gevestigd. De man die de leiding had en voor de nazi's werkte, een chemicus genaamd Helmut Krieger, is in 1944 spoorloos verdwenen.
Hoewel het al avond is gaat het drietal direct op weg. Mogelijk bevindt Dorrance zich niet al te ver van hun verblijfplaats. Na een korte rit komen ze aan bij de ruïnes van de Maginot linie. Bij een van de ingangen zijn de mannen van Dorrance bezig om naar binnen te gaan. Omdat Shiva plots verdwenen is, gaan Robin en Clyde met z'n tweeën de mannen achterna.

Het duurt echter niet lang voordat ze met een overmacht aan tegenstanders te maken krijgen en Robin beseft dat hij zich heeft laten bedotten door Lynx. Het lukt Lynx en haar handlangers dan ook om met twee kisten in een vrachtauto te ontkomen. In de kisten zitten dodelijke chemicaliën die Dorrance nodig heeft om zijn plan, wat dat dan ook is, uit te voeren. Om de uitvoering van die plannen tegen te houden gaan ze direct in de achtervolging. Ook Shiva duikt ineens weer op. Maar ze zijn maar ten dele succesvol. Lynx ontkomt met een van de kisten die mogelijk gifgas bevat. Door zijn kennis van computers en het Internet kan Robin achterhalen wat de bestemming is van het vliegtuig waar Lynx mee ontkwam. De drie kunnen zich opmaken voor een reis naar het oosten, naar Hong Kong. Eenmaal aangekomen in Hong Kong kunnen ze gebruik maken van een huis wat toebehoort aan mensen die Shiva kent. Ook gaan ze op onderzoek uit en achterhalen ze waar Dorrance mogelijk het gifgas heeft opgeslagen. Maar het gebouw dat ze moeten binnendringen is extreem goed beveiligd. Dus ook daar moet onderzoek naar worden gedaan. In de tussentijd neemt Shiva ook de training van Robin ter hand. En dat blijkt niet overbodig te zijn, maar hij is een snelle leerling. Inmiddels gaat Dorrance verder met de voorbereiding van zijn duivelse plan en maakt Lynx kennis met de gevolgen als ze liegt tegen King Snake.

Deel 49 - Schaduwboksen deel 1 (1992)

Batman deel 49 - Schaduwboksen deel 1

Robin en Batman, tekening van Tom Lyle Het moment waar het drietal naar toe gewerkt heeft staat op het punt van aanbreken. Clyde Rawlings, Shiva en Robin gaan een poging wagen om het gebouw van Dorrance in Hong Kong binnen te dringen. Robin observeert nauwkeurig wat er in het gebouw gebeurt en hij ziet de kist, die het biowapen bevat, voorzichtig door een ruimte gedragen worden. Het zal niet lang meer duren voordat Dorrance het wapen zal gaan inzetten.
Actie is dus vereist. Maar Clyde maakt op het laatste moment bezwaar tegen de deelname van Robin bij de inval. Iets waar Shiva het niet mee eens is, want zij vindt dat de jongeman goed voor zichzelf kan zorgen. Clyde maakt de discussie niet af en stormt het pand binnen. Razendsnel maakt Robin de elektronische beveiliging onklaar. Toch duurt het niet lang voordat ze ontdekt worden.

Terwijl Robin zich met een groep gewapende bewakers bezighoudt, heeft Clyde de ruimte bereikt waar Dorrance zich op moet houden. De confrontatie is eindelijk daar. Wanneer Robin uiteindelijk ook in die ruimte arriveert, is het te laat om nog iets voor Clyde te doen. Maar nu moet de jongeling het opnemen tegen Dorrance. En hoewel het er eerst niet goed uitziet voor Robin, slaagt hij er toch in om Dorrance te verrassen. De King Snake houdt zich nog net vast aan een uitstulping. Onder hem 50 etages leegte. Dan verschijnt Shiva en terwijl Robin naar binnen loopt hoort hij een ijzige gil. Het is een lange val naar beneden voor Dorrance. Dit zou het einde van de problemen moeten zijn, maar die zijn nog lang niet over. Want de bende van Dorrance verplaatst de activiteiten toch naar Gotham City. En het lijkt er op dat Lynx nu de leiding heeft over de misdadigers.
Samen met Batman begint hij aan het vervolg onderzoek. Via een andere crimineel, James Lei Wing die zijn imperium in China Town kwijt is geraakt aan de blinde leider van de nieuwe bende, verkrijgen de misdaadbestrijders nuttige informatie. Een blinde leider? Zou Dorrance dan toch nog in leven zijn? En terwijl Tim aan zijn huiswerk zit gaat Batman op verzoek van commissaris Gordon naar het mortuarium. Want het is duidelijk dat iemand een boodschap heeft voor Batman en Robin.

Deel 50 - Schaduwboksen deel 2 (1992)

Batman deel 50 - Schaduwboksen deel 2

Samen met commissaris Gordon kijkt Batman naar het lichaam van een jonge Chinees, gekleed in een Robin kostuum. De bedoeling is duidelijk, het is een waarschuwing. Lugubere boodschap voor Batman, tekening van Tom Lyle Eerst dacht Batman dat iemand de identiteit van Edmund Dorrance had overgenomen. Om door zijn image de onderwereld van Gothams China Town in de greep te krijgen. Maar nu is hij er niet zo zeker van dat de King Snake dood is. Er staat een invasie van Chinese bendes voor de deur. De Ghost Dragons van de King Snake voeren oorlog met de andere Chinese bendes. Terwijl Lynx een aanval uitvoert met de Ghost Dragons, heeft Edmund Dorrance een nachtmerrie. In zijn gedachten was het Robin die hem de afgrond deed instorten, niet Shiva. En de King Snake wil wraak. Tim op zijn beurt heeft geen idee wat hem te wachten staat, maar Bruce Wayne wel. Om zijn jonge pupil te beschermen besluit hij alleen op patrouille te gaan. Iets waar Tim Drake niet echt blij mee is, maar voorlopig legt hij zich erbij neer. Die avond is het in China Town al direct raak. Batman stuit op een vuurgevecht tussen de verschillende bendes. Een van de bendeleden richt een schot op Batman, maar zijn kevlar vest stuit de kogel. Toch ondervind hij veel last van het schot, een rib is gebroken.

Bij terugkomst in de Batgrot luistert Bruce naar de raad van Tim en Alfred. Hij neemt de rest van de nacht vrij, Gordon moet het even alleen af. En de commissaris heeft zijn handen vol in China Town. Maar hij vindt ook een nieuwe boodschap voor Batman. Een dode vogel in een steeg, een roodborstje. Natuurlijk alarmeert Gordon zijn vriend. Nu is het voor Batman duidelijk. De King Snake wil wraak op Robin. Maar dan moet hij toch eerst met Batman afrekenen. In de dode vogel treft Bruce smaragden aan. De juwelen horen grotendeels thuis in Azië. De naam van het schip dat het fortuin van Edmund Dorrance naar Gotham heeft gebracht heet de Pacific Jewel. Vorige maand kreeg het schip een nieuwe eigenaar. Hoewel er een wirwar aan bedrijven achter lijkt te zitten is het voor Bruce kinderspel om te achterhalen dat het schip gekocht is door een van de bedrijven van Edmund Dorrance. De dode vogel is geen waarschuwing, maar een uitnodiging, een valstrik.Omdat het duidelijk is dat de King Snake nooit zal stoppen, besluit Batman die avond naar de haven van Gotham te gaan waar de Pacific Jewel afgemeerd ligt. De dokken lijken stil en verlaten, maar Batman weet wel beter. Het duurt dan ook niet lang voordat hij op de eerste Gohst Dragons stuit. Maar deze bendeleden zijn geen partij voor Batman. Dit was ook niet de bedoeling van King Snake. Hij wil Batman verder het schip inlokken, zodat het gevecht op zijn voorwaarden gevoerd kan worden. Ondertussen ontdekt Tim in de Batgrot waar Batman naar toe is. En dus gaat ook Robin op pad.